reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Oczywiście, że budowy, no i społecznego dziecka :D
Kala już sto razy lepiej :) mogę coś zrobić w domu, bo w zeszłym tyg to nic nie wchodziło w grę, tylko Jej noszenie. Dziś się pół godz śmiała do sufitu, a konkretnie lampy ;), potem leżała w łóżeczku pod karuzelą i ogólnie taka do "pogadania" jest. Zasypiała też sama - położona i przykryta kocykiem przewracała się na bok i lulu :) także pranie podwójne zrobione, wywieszone, obiad zrobiony i może po kąpaniu zmyję panele u nas, bo oczywiście kochana Niunia zachlapie całe wierzgając nogami w wanience :D
A Domi jak?

reklama
A Domi dziś płakała na spacerze i musiałam ją nieśc, nie wiem, o co jej chodziło. Sama nie zasypia, trzeba choć obok siedzieć, ale nie narzekam, teraz siedzi w leżaczku i się śmieje do mnie. No i kąpiemy w łazience, w wannie dużej wanienkę i ocalał chyba tylko sufit ;) tak chlapie

sleepy no wystartowaliśmy z remontem więc po pierwsze mam nadzieję że nie będzie się to ciągnąć jakoś strasznie zwłaszcza że w wielu sprawach mnie to lekko zablokowało :baffled: ale zakładam że efekt końcowy jest tego wart :tak:
a co do nastroju przedporodowego to rzeczywiście co raz więcej o tym myślę a jak to jest u ciebie bo w końcu ty już prawie na mecie jesteś ;-)

a czy miała któraś z was problem z żebrami? strasznie mnie bolą z prawej strony od wczoraj i nie wiem o co chodzi...

Kasia - mnie bolały, że powietrza nie raz złapać nie mogłam :) raczej to normalne, ale nie bagatelizuj jakichś niepokojących Cię symptomów - lepiej upewnić się pytając swojego lekarza prowadzącego :)

Dobranoc - :)

edit:
[video=youtube;9zQm6U-WdeM]http://www.youtube.com/watch?v=9zQm6U-WdeM&feature=youtu.be[/video]

Tak Mała budzi mamę od kilku dni, zawsze w okolicach 7 rano :) dlatego taki ciemny filmik :) a dziś nawet babcia przybiegła posłuchać śpiewu Małej ;p

Ostatnia edycja:
dagne oo jak slodziutko ;-) cie budzi ;-)
moja to steka ale nigdy tego nie nagralam ;-) i rusza glowa na boki szukajac jedzenia nigdy nie krzyczy bo zdaze wstac ;-)

kasiu mnie czasem przez chwile zebra bolaly ale nie caly czas...wiec trudno powiedziec czy to normalne lepiej dmuchac na zimne spytaj lekarza ;-)

Halo, halo, jest tu kto? Domi chyba ma początek ząbkowania, ciągle palce w buzi... i aż drapie te dziąsła, choć one nadal ładne, nic nie rozpulchnione, ani nic... Sama nie wiem

Sil - moja Mała też ciągle palce w buzi a nawet cała piąstko i też piszczy i nerwowo drapie i ssie, no i pokochała gryzak, ale chyba jeszcze jej nie idą zęby, bo takie dziąsełka właśnie nie rozpulchnione.

witam A my byliśmy u pediatry chrostki są alergiczne i niczym mam nie smarowac maja same zaniknac a niunia okaz zdrowia i waży 4100 za 2 tyg szczepienie mamy i zdecydowalismy sie na 5w1 a kosztuje99zl w aptece
biggrin.gif

sil no mam nadzieje ze to jeszcze nie zabki bo ci cycusia pogryzie... i bedzie bolec tego sie ja boje ;-)

reklama
To moja tylko co twarde wkłada... Dziąsło robi się mięciutkie, a zęby nie przeszkadzają w karmieniu, inaczej każda, co karmi dziecko do iluś tam, by miała pokrwawione piersi :) A domi ssać umie i wie, że jak ugryzie dziąsłem, to zabiorę.

Do góry