reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Oczywiście, że budowy, no i społecznego dziecka :D
Kala już sto razy lepiej :) mogę coś zrobić w domu, bo w zeszłym tyg to nic nie wchodziło w grę, tylko Jej noszenie. Dziś się pół godz śmiała do sufitu, a konkretnie lampy ;), potem leżała w łóżeczku pod karuzelą i ogólnie taka do "pogadania" jest. Zasypiała też sama - położona i przykryta kocykiem przewracała się na bok i lulu :) także pranie podwójne zrobione, wywieszone, obiad zrobiony i może po kąpaniu zmyję panele u nas, bo oczywiście kochana Niunia zachlapie całe wierzgając nogami w wanience :D
A Domi jak?

reklama
A Domi dziś płakała na spacerze i musiałam ją nieśc, nie wiem, o co jej chodziło. Sama nie zasypia, trzeba choć obok siedzieć, ale nie narzekam, teraz siedzi w leżaczku i się śmieje do mnie. No i kąpiemy w łazience, w wannie dużej wanienkę i ocalał chyba tylko sufit ;) tak chlapie

sleepy no wystartowaliśmy z remontem więc po pierwsze mam nadzieję że nie będzie się to ciągnąć jakoś strasznie zwłaszcza że w wielu sprawach mnie to lekko zablokowało :baffled: ale zakładam że efekt końcowy jest tego wart :tak:
a co do nastroju przedporodowego to rzeczywiście co raz więcej o tym myślę a jak to jest u ciebie bo w końcu ty już prawie na mecie jesteś ;-)

a czy miała któraś z was problem z żebrami? strasznie mnie bolą z prawej strony od wczoraj i nie wiem o co chodzi...

Kasia - mnie bolały, że powietrza nie raz złapać nie mogłam :) raczej to normalne, ale nie bagatelizuj jakichś niepokojących Cię symptomów - lepiej upewnić się pytając swojego lekarza prowadzącego :)

Dobranoc - :)

edit:
[video=youtube;9zQm6U-WdeM]http://www.youtube.com/watch?v=9zQm6U-WdeM&feature=youtu.be[/video]

Tak Mała budzi mamę od kilku dni, zawsze w okolicach 7 rano :) dlatego taki ciemny filmik :) a dziś nawet babcia przybiegła posłuchać śpiewu Małej ;p

Ostatnia edycja:
dagne oo jak slodziutko ;-) cie budzi ;-)
moja to steka ale nigdy tego nie nagralam ;-) i rusza glowa na boki szukajac jedzenia nigdy nie krzyczy bo zdaze wstac ;-)

kasiu mnie czasem przez chwile zebra bolaly ale nie caly czas...wiec trudno powiedziec czy to normalne lepiej dmuchac na zimne spytaj lekarza ;-)

Halo, halo, jest tu kto? Domi chyba ma początek ząbkowania, ciągle palce w buzi... i aż drapie te dziąsła, choć one nadal ładne, nic nie rozpulchnione, ani nic... Sama nie wiem

Sil - moja Mała też ciągle palce w buzi a nawet cała piąstko i też piszczy i nerwowo drapie i ssie, no i pokochała gryzak, ale chyba jeszcze jej nie idą zęby, bo takie dziąsełka właśnie nie rozpulchnione.

witam A my byliśmy u pediatry chrostki są alergiczne i niczym mam nie smarowac maja same zaniknac a niunia okaz zdrowia i waży 4100 za 2 tyg szczepienie mamy i zdecydowalismy sie na 5w1 a kosztuje99zl w aptece
biggrin.gif

sil no mam nadzieje ze to jeszcze nie zabki bo ci cycusia pogryzie... i bedzie bolec tego sie ja boje ;-)

reklama
To moja tylko co twarde wkłada... Dziąsło robi się mięciutkie, a zęby nie przeszkadzają w karmieniu, inaczej każda, co karmi dziecko do iluś tam, by miała pokrwawione piersi :) A domi ssać umie i wie, że jak ugryzie dziąsłem, to zabiorę.

Do góry