reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

to mnie pocieeszylas ze da sie karmic piersia i z zabkami dziecka ;-) niunia dzisiaj ladnie spi i zawsze 4h po moim mleczku w nocy wiec mnie to cieszy ;-) choc usypianie bez bujania trwa 1h ale jest dobrze ;-)

reklama
do roku napewno ;-) wiadomo ze jak wroce do pracy bo musze bo wychowawczy jest nie platny to bedzie moje mleczko sciagnietee ;-) poto laktator elektryczny kupowalam ;-)
a musze sie pochwalic Amelka ;-) jakie foty jej zrobilam ;-)
jedno jak baletnica w sukience a na nastepnym usmiech szeroki
wink2.gif
a na 3 widac szare oczka odcieniu lekkiego niebieskiegoZobacz załącznik 456895Zobacz załącznik 456896Zobacz załącznik 456894

Fajniutko się śmieje :)
Ja chyba zostanę na wychowawczym, mimo, że nie mamy szans, by był płatny. To w ogóle jakiś absurd jest, by płacić, jak się ma 504 zł na głowę w rodzinie... To facet musiałby zarabiać 1500 zł...

No ja ostatnio dałam Kali pieczone jabłuszko i już od tygodnia je na "kolację" moje mleko (70-80ml) z łyżką kleiku i czasem jeszcze po nim dopija z cycka. I nie wiem... może zła matka jestem, bo Ael mi napisała, że źle robię ;/
A właśnie czytała grudniówki i tam jest taka mama, co zaczęła normalnie obiadki słoiczkowe dawać synkowi jak miał 3m 1tydz i do dziś daje, a synek ma 4 ponad. Nawet jedna z mam daje chrupki kukurydziane jako przekąskę :szok:

reklama
Wiesz co, czytałam to, co pisały dziewczyny. Ja nie konsultowałam się z pediatrą, czy mam już dawać, może źle, ale ja jestem mamą i ja tak czuję. I nie chodzi o wygodę, czy o coś, bo na cycu śpi po 4 godziny i ja mogę wstawać do niej, ale czemu ona ma się złościć, skoro ja nie mam? Bo ja daję na mm. Nie jestem za dawaniem dziecku w wieku 6 miesięcy rosołu, a w 8 bigosu (choć ja tak jadłam i jak widać żyję) ale też normy nie są bardzo sztywne moim zdaniem. I jak Kali nic nie jest i jej smakuje, czemu nie?
Magdalenie napisałam o konsultacji, bo Bartuś sporo waży i akurat tu bym nie dokarmiała jeszcze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry