reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

to mnie pocieeszylas ze da sie karmic piersia i z zabkami dziecka ;-) niunia dzisiaj ladnie spi i zawsze 4h po moim mleczku w nocy wiec mnie to cieszy ;-) choc usypianie bez bujania trwa 1h ale jest dobrze ;-)

reklama
do roku napewno ;-) wiadomo ze jak wroce do pracy bo musze bo wychowawczy jest nie platny to bedzie moje mleczko sciagnietee ;-) poto laktator elektryczny kupowalam ;-)
a musze sie pochwalic Amelka ;-) jakie foty jej zrobilam ;-)
jedno jak baletnica w sukience a na nastepnym usmiech szeroki
wink2.gif
a na 3 widac szare oczka odcieniu lekkiego niebieskiegoZobacz załącznik 456895Zobacz załącznik 456896Zobacz załącznik 456894

Fajniutko się śmieje :)
Ja chyba zostanę na wychowawczym, mimo, że nie mamy szans, by był płatny. To w ogóle jakiś absurd jest, by płacić, jak się ma 504 zł na głowę w rodzinie... To facet musiałby zarabiać 1500 zł...

No ja ostatnio dałam Kali pieczone jabłuszko i już od tygodnia je na "kolację" moje mleko (70-80ml) z łyżką kleiku i czasem jeszcze po nim dopija z cycka. I nie wiem... może zła matka jestem, bo Ael mi napisała, że źle robię ;/
A właśnie czytała grudniówki i tam jest taka mama, co zaczęła normalnie obiadki słoiczkowe dawać synkowi jak miał 3m 1tydz i do dziś daje, a synek ma 4 ponad. Nawet jedna z mam daje chrupki kukurydziane jako przekąskę :szok:

reklama
Wiesz co, czytałam to, co pisały dziewczyny. Ja nie konsultowałam się z pediatrą, czy mam już dawać, może źle, ale ja jestem mamą i ja tak czuję. I nie chodzi o wygodę, czy o coś, bo na cycu śpi po 4 godziny i ja mogę wstawać do niej, ale czemu ona ma się złościć, skoro ja nie mam? Bo ja daję na mm. Nie jestem za dawaniem dziecku w wieku 6 miesięcy rosołu, a w 8 bigosu (choć ja tak jadłam i jak widać żyję) ale też normy nie są bardzo sztywne moim zdaniem. I jak Kali nic nie jest i jej smakuje, czemu nie?
Magdalenie napisałam o konsultacji, bo Bartuś sporo waży i akurat tu bym nie dokarmiała jeszcze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry