reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej Dziewczyny :)

Mała śpi, ale pewno za ok 15 minut wstanie bo już mija pół godziny... :)

Ja w Święta zjadłam mniej niż w normalny dzień :/ wszystko przez to, że w pierwszy dzień pojechaliśmy do teściów i chcąc nie chcąc musiałam marudną Kalę nosić i nie zjadłam nic praktycznie przez te 5h spędzonych u nich... tylko torta urodzinowego Chrześniaka mojego męża.
Drugi dzień byliśmy u nas, ale przyjechało sporo gości... i latałam od kuchni do Małej i tak w kółko, za to dziś zamierzam coś dobrego zjeść :) placki, sałatkę i jakiś pyszny obiad.

Świetnie, że Gosia coraz lepiej :) nasze forumowe dzieciaczki są silne jak ich mamy :)

Dziś rano zrobiłam jabłuszko w słoiczkach dla Kali :) a wczoraj dałam jej po kąpieli mleko z łyżeczką kleiku ryżowego, ależ piła :) aż się Jej uszka trzęsły :) i przespała od 20 do północy, co się nie zdarzyło jeszcze. Zawsze koło 22 miała pobudkę na papu. W ogóle to zaczynam zauważać, że nie starcza jej tylko moje mleko... jak coś jem, to z zaciekawieniem mlaska. W dzień je co 2,5-3 godziny, za to nocą co 2-2,5godziny, chyba to zbyt często...

Kasia - ależ ten czas leci... ty już 33tydzień :D
Sleepy - ty tak samo, już niedługo dołączycie do naszego grona niewyspanych mamusiek :D

reklama
Dagne, to jedz, u mnie już nic nie pozostawało.
Ja od dwóch dni daję małej kleik ryżowy, 90ml i dwie niepełne łyżki stołowe, albo 60 i łyżka. I dziś spała od 20 do 3, wczoraj do 1. Ale ja daję już na mm, bo mojego na wieczór nie starcza zupełnie. I też ciężko mi przy niej jeść, bo mi w gardle staje :p

Sil no zaduza nie była dzis niunia ma dzień tulaska i yylko ze mna chce byc i na raczkach ale już za to spi prawie 2h:-)

dagne u mnie Lilka ciągle je co 3 godz czy to w dzień czy w nocy. I już je obiadki i deserki w miedzy czasie ale jak przypada trzecia godzina od mleczka to pomimo obiadku jest ryk i musi być cycuś. Przybiera dobrze wiec mnie to nie martwi. Jak pytałam sie pediatry czy nie za często je to powiedziała ze pierś jest na żądanie :/

dagne oj leci ten czas strasznie :szok: mam tylko nadzieję że zdążymy :unsure:

widzę że wszystkie macie rozterki żywieniowe a ja dziś miałam sen że przystawiłam moją Misię do piersi i ona od razu ślicznie jadła i taka byłam szczęśliwa (bo strasznie się tego boję) a była taka tycia jak dłoń a chwilę później zaczęła mówić, chodzić i miała zęby :-D

hejka:)

Dagne: jak tam mała? Już coś lepiej?

kasia: z czym zdążycie? niezły sen:) udziela się powoli przedporodowy nastrój?;)

podobno skończyłam 37. tydzień:D Jeszcze tylko 3tyg i moje maleństwo dostanie ode mnei zielone światło na wychodzenie;)

Mała dziś ma mega super dzień :D zaskoczyłam się sama, bo zagadywała sama do siebie i do naklejek na ścianie :) i tak kilka razy po ok 40 minut :) mało Ją dziś noszę :) i zasypia bujana jak siedzę - nie chodzę i noszę, albo położona i opatulona pieluszką tetrową :) dawno tak spokojnie nie było, oj to chyba zwiastuje jakąś burzę :p

Sleepy - jeszcze 6 dni i masz ciążę donoszoną :) ale wiadomo - lepiej do terminu :)

Zobacz załącznik 455256 Zobacz załącznik 455257

Ostatnia edycja:
Witam się w piątek 13-tego :) dziś mury do góry, cieszę się jak głupia :)
Wczoraj cały dzień poza domem i prócz konieczności stanięcia na Opolskiej, bo MAła tak płakała, to było super :) zawojowała mechanika, panią w pizzerii, panie w banku i całą moją pracę :)

reklama
Do góry