reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej Dziewczyny :)

Mała śpi, ale pewno za ok 15 minut wstanie bo już mija pół godziny... :)

Ja w Święta zjadłam mniej niż w normalny dzień :/ wszystko przez to, że w pierwszy dzień pojechaliśmy do teściów i chcąc nie chcąc musiałam marudną Kalę nosić i nie zjadłam nic praktycznie przez te 5h spędzonych u nich... tylko torta urodzinowego Chrześniaka mojego męża.
Drugi dzień byliśmy u nas, ale przyjechało sporo gości... i latałam od kuchni do Małej i tak w kółko, za to dziś zamierzam coś dobrego zjeść :) placki, sałatkę i jakiś pyszny obiad.

Świetnie, że Gosia coraz lepiej :) nasze forumowe dzieciaczki są silne jak ich mamy :)

Dziś rano zrobiłam jabłuszko w słoiczkach dla Kali :) a wczoraj dałam jej po kąpieli mleko z łyżeczką kleiku ryżowego, ależ piła :) aż się Jej uszka trzęsły :) i przespała od 20 do północy, co się nie zdarzyło jeszcze. Zawsze koło 22 miała pobudkę na papu. W ogóle to zaczynam zauważać, że nie starcza jej tylko moje mleko... jak coś jem, to z zaciekawieniem mlaska. W dzień je co 2,5-3 godziny, za to nocą co 2-2,5godziny, chyba to zbyt często...

Kasia - ależ ten czas leci... ty już 33tydzień :D
Sleepy - ty tak samo, już niedługo dołączycie do naszego grona niewyspanych mamusiek :D

reklama
Dagne, to jedz, u mnie już nic nie pozostawało.
Ja od dwóch dni daję małej kleik ryżowy, 90ml i dwie niepełne łyżki stołowe, albo 60 i łyżka. I dziś spała od 20 do 3, wczoraj do 1. Ale ja daję już na mm, bo mojego na wieczór nie starcza zupełnie. I też ciężko mi przy niej jeść, bo mi w gardle staje :p

Sil no zaduza nie była dzis niunia ma dzień tulaska i yylko ze mna chce byc i na raczkach ale już za to spi prawie 2h:-)

dagne u mnie Lilka ciągle je co 3 godz czy to w dzień czy w nocy. I już je obiadki i deserki w miedzy czasie ale jak przypada trzecia godzina od mleczka to pomimo obiadku jest ryk i musi być cycuś. Przybiera dobrze wiec mnie to nie martwi. Jak pytałam sie pediatry czy nie za często je to powiedziała ze pierś jest na żądanie :/

dagne oj leci ten czas strasznie :szok: mam tylko nadzieję że zdążymy :unsure:

widzę że wszystkie macie rozterki żywieniowe a ja dziś miałam sen że przystawiłam moją Misię do piersi i ona od razu ślicznie jadła i taka byłam szczęśliwa (bo strasznie się tego boję) a była taka tycia jak dłoń a chwilę później zaczęła mówić, chodzić i miała zęby :-D

hejka:)

Dagne: jak tam mała? Już coś lepiej?

kasia: z czym zdążycie? niezły sen:) udziela się powoli przedporodowy nastrój?;)

podobno skończyłam 37. tydzień:D Jeszcze tylko 3tyg i moje maleństwo dostanie ode mnei zielone światło na wychodzenie;)

Mała dziś ma mega super dzień :D zaskoczyłam się sama, bo zagadywała sama do siebie i do naklejek na ścianie :) i tak kilka razy po ok 40 minut :) mało Ją dziś noszę :) i zasypia bujana jak siedzę - nie chodzę i noszę, albo położona i opatulona pieluszką tetrową :) dawno tak spokojnie nie było, oj to chyba zwiastuje jakąś burzę :p

Sleepy - jeszcze 6 dni i masz ciążę donoszoną :) ale wiadomo - lepiej do terminu :)

Zobacz załącznik 455256 Zobacz załącznik 455257

Ostatnia edycja:
Witam się w piątek 13-tego :) dziś mury do góry, cieszę się jak głupia :)
Wczoraj cały dzień poza domem i prócz konieczności stanięcia na Opolskiej, bo MAła tak płakała, to było super :) zawojowała mechanika, panią w pizzerii, panie w banku i całą moją pracę :)

reklama
Do góry