reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Witajcie i mnie się wydaje, że Milusia podobna do mnie ale to się okaże w praniu.
U nas tez słonecznie. Mamy własnie pierwszą drzemke. Musze ogarnąc m bo sister wpada po południu.
Jol wieki skarbie cię nie widziałam
Majqa ja daje vit c Mili dodatkowo. Myslę , ze jak karmisz piersią to juz chyba prócz ostrej higieny niec nie zrobisz

reklama
Wisienka bardzo podoba :tak::tak:

maran czemu bez przypraw bez żadnych czy bez niektórych ??? Wiesz ile przypraw juz moga nasze dzieci znajde taka tabele to ci podeślę nawet majeranek, bazylie juz mogą a zioła są wskazane i to bardzo ;-)

Tiśka je juz nasze zupy tylko doprawiam znacznie słabiej niz wczesniej reszta na talerzu

maran, marta
a jak z chodzeniem u was zaczynaja dzieciaki coś - Ptysiek jeszcze nie ale juz stoi ładnie przy meblach i zasuwa

Sol jak dobrze cie znów czytać wariatko ty jedna moja kochana :-D:-D:-D i jaka oszczędna sie zrobiła no ;-)

mlodam - my na pozwolenie dopiero czekamy ale na wiosne chcielibyśmy zaczac i zrobic w 2012 stan surowy zamknięty

witam!

a my obie chore :-( Ola wczoraj kilka razy kaszlnęła i dziś poszła ze mną do lekarza, jest mniej ode mnie chora i dobrze, ja mam jakiś silny antybiotyk, powiększone migdały i węzły... ehhh
Młoda ma inhalacje, syropek, może tak ją wyciągniemy, za tydzien do kontroli. ZKC...

Sorbuś oby wam się udało, ale jak jedziecie na kredycie to pewno tak będzie. 3mam kciuki.
:-)

u nas też mygła do kwadratu...

majka kiedys mi lekarz podpowiedział, że czosnek (np. wycisnięty) położyć w pokoju, zabija bakterie, tylko czy wytrzymasz jego zapach:sorry2:

sorbuś no wlasnie ziola zapodaje tylko nie daje takich ostrych rzeczy w sensie paryka, curry itp. no i nie sole jej za bardzo bo my to lubimy takie dosyc pikantne a dziecku nie bede nerek obciązać bo na takie typowo dorosłe żarcie ma przecież całe zycie ;) ale czasem uda jej sie coś "liznąć" z naszego talerza ;) no i obowiazkowo musi spróbowac z Ali talerza... Maja staje jak sie dostanie na czworaka do kamapy czy ściany, ale jeszcze nie chodzi, no i nie spieszno mi za tym bo widze po niej i jej rozrabianiu, że będzie guz za guzem na główce ;) i tego sie strasznie boje...

Hejka :blink:

Melduję, że chrzciny rewelka i wszystkich świętych też hehe :-D To tak w skrócie.

WISIEŃKA, Mila bardzo podobna. Ciekawe czy już tak zostanie?

JOL, tu śliczne słoneczko było. Co do drzemek, to staram się, żeby były regularne, ale bez przesady- przecież na siłę nie będę dziecka kładła. Za to staram się, żeby rozkład dnia był podobny, tzn. spacerki 2, kąpiel zawsze 18:15, 18:30 i sen od 19tej. Dzięki temu mam wieczory dla siebie i mojego Pana ;-) hmm wyrodna matka ze mnie? Nieeee :-D

MAJQA, podpisuję się nogami i ręcami pod tym co Wisieńka napisała. Mam nadzieję, że nie zarazi się okruszek już nie taki okruszkowaty:-p

MARAN, SORBUŚ z przyjemnością poczytam jakie to ziółka będę mogła podawać małemu za jakiś czas. Takie rady chłonę jak gąbka :-)

MŁODAM, zdrówka!

Maran a papryki czy pieprzu czy curry to tez nie daje :no:to za ostre tego nawet Maja nie je :-D ale to bardziej dlatego ze nie lubi takze oduczyłam się tak na ostro doprawiać sole delikatnie ale wegetą nie białą solą ale tez niedużo
Ale ziół daje zeby jakis smaczek miało ;-) Co do chodzenia to ja się nie moge doczekać bo i tak staje przy wszystkim i się juz przewraca :baffled:

mlodam - nie nie na kredycie - jeśli coś będziemy brać to tylko na wykończenie ale niedużo

libby - miło cię poznac :tak:

mlodam czyli spotkanie nasze przekłądamy niestety. Bo jak za tydzien do kontroli to jescze możecie zarażac. Kurujcie się i oby jak najszybciej do zobaczenia
libby super, ze wszytko się udało. A rozkład dnia u nas taki sam i miło odpocząć wieczirem z małżem
sorbuś a Mila tez juz może jakieś zioła? ja bym prosiła ta tabelę bo zaczynamy wprowadzac pokarmy . Moj czort nie chce w dzien mleka i cyca tylko w nocy, wieczorem i rano. Odpadają nam 3 posiłki dzienne i musi dostawac jakieś zupki bo by głodowała.
maran jestem fanką Majusi, jest rewelacyjna

reklama
Kurcze miałam taka super tabelę gdzie tylko miesiące sie zmieniało ale nie moge cos jej znaleźć - ale poszukam jeszcze

Do góry