reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

wreszcie znalazłam i tam sobie tylko u góry przesuwacie miesiące

Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 6 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Wisienka a pytałas o raczkowanie - no u nas już pełna parą - wstawanie przy meblach i chodzenie przy meblach juz tez opanowąła doskonale :tak:
Co do przpraw to wygląda na to ze po 8 m-cu dopiero ale jak tak popatrzyłam na te tabele to ja niektóre rzeczy wprowadzałam o wiele wczesniej i nigdy jej nic nie było np miód tak samo koperek czy natke pietruszki, chlebek tez już je od jakiegoś czasu czy wędlinki

Ostatnia edycja:
reklama
Wisienka rewelacja :tak::tak::tak:

A co do włosów być może ale w ciągu 2 tyg zrobiły mi sie łyse place i gdyby nie moja szybka reakcja nie wiem czy cokolwiek by mi zostało :baffled: jak nie chcesz brac witamin to sobie choć ten radial do wsmarowywania kup

Witajcie :)

Wisieńka - ale super! A Emilcia zadowolona!!! Eh my na basen musimy pokonać ok. 20 km ...

Maruś śpi trochę lepiej w nocy. Podałam mu wczoraj Camilię - na bolesne ząbkowanie i naprawdę lepiej spał. Mimo to ze 4 razy mnie obudził... Żeby chociaż chciał sztuczne na noc zjeść ... ehh
Muszę się Wam pochwalić! Mój synuś mówi tata, baba, dada, mama - wiem, że to nie świadome jeszcze ale to takie słodkie!!! I wogóle inne takie mu się wyrywają :)

Za godzinkę jadę z Izą na bilans sześciolatka.

Pozdrawiam cieplutko :-)

Witam kochane!!!!
Przepraszam ze nie nadrobie....
MAJECZKA - ale ten Maruś mądry chłopczyk!!!!!:tak:
Kochane mam pytanie: moja Rozalka juz od miesiaca nie pije mleka w ogóle - pediatra kazała odstawic bo juz próbowałysmy wszystkiego i przy kazdym jest cos nie tak....je zupki i obiadki no i Sinlac - i ztym własnie mam pytanie - próbowałam dawac kaszki na wodzie - zwykłych Bobovity czy Nestle nie lubi, jedynie Sinlac pije. no i nie wiem czy moge jej go podawac tak czesto jak mleko, bo na opakowaniu pisze ze 1-2 razy dziennie, ale jako gesty posiłek, a ja jej robie taki zadki jak mleko, ale boje sie ze moze za czesto, a nigdzie w necie nie jest konkretnie napisane , czy mozna zamiast mleka 3 razy dziennie i w nocy???? Buziaki dla Wszystkich

A i jeszcze jedno pytanie: Rozalka od jakiegos miesiaca gorzej mi spi i czesto płacze tak jakby bez powodu. Zrobilismy badania - cukier super, mocz tez a w morfologi wyszło zapalenie, ale pediatra powiedziała ze nie wiadomo czego, no bo tak - goraczki nie ma, ani kaszlu ani nic i sie zastanawim czy to nie na zabki, ale dziasełka nie sa spuchniete.....zrobilismy tez badanie kału na posiew ale wyniki dopiero w czwartek.....a jak tam nic nie wyjdzie to jeszcze moze usg jamy brzuszka...ehhh.....

Ostatnia edycja:
Wisienka no cena też powalająca ;-) nie masz czasem za dobrze? :-p hihihihi

Moja z babcią na spacerku, ja się czuję o niebo lepiej. choć kaszel jeszcze mam, ale nie taki i nie tyle co było.
W czwartek idziemy obie do kontroli. CO do Oli to myślę, ze u niej się nie rozwinęło a dzięki syropkowi i inhalacjom cofnęło, także super, ale niech lekarka to potwierdzi.
Za to pora na moją mamę ;-) gardło ją dziś boli, ale można się było spodziewać...

hej kobitki ja puki co będe baRDZOOO SPORADYCZNIE PRZYCZYNA TA CO ZAWSZE BRAK CZASU ALE MYŚLE ŻE W GRUDNIU ZNAJDE GO NIECO WIĘCEJ
u nas idą już górne jedynki i mały jest marudny i płaczliwy nieco ale dajemy rade

buziaki

reklama
Hoho ale urodzaj postów dzisiaj
mlodam ty masz dobrze z tą babcią
majqa Mareczek ząbkuje a Mila skacze, obłęd
monisia ja nie wiem jak z tym sinlaciem ale tez chcę go Mili podawac bo ona nic nie chce w dzien jeść butelką tylko łyżeczką. W nocy ssie cyca a w dzien cyca ani butli do buzi nie bierze. Obłęd. Mlekiem pluje. lecimy na kaszkach i zypkach co daje kłopoty z kupkami. A robiliście posiew moczu?
Sorbuś, marylka witam

Do góry