reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Cześć Dziewczynki:)

Marylka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szybki poród!! Widać faktycznie Bartuś terminowy:))

Jol na którą masz wizytę (czy ktg masz tylko?) Oby już cie zostawili bo faktycznie mniej stresu:)

Ciekawe jak Created....

Maran jak ząbki?

A ja dziś aktywnie. Wczoraj przeleżałam cały dzień:) Dziś juz ogarnęłam mieszkanie i zaraz się biorę za naszywanie nitek na ciuszkach pożyczonych od siostry, potem prasowanko a potem mama przychodzi z dwoma siostrzeńcami więc będzie wesoło. ALe to dobrze bojakoś mam duużo energii dziś:)No bylebym tylko nie musiała wychodzić bo byłam juz w sklepie ina dworze masakra!!
Miłego dnia:)

edit
no dobra doczytałam że jednak Bartusiowi się nie spieszy.... ehhh te chłopy...

Monisia to obyś do czwartku już nie doczekała:)
Kochana zeby Twoje słowa były swiete:tak:
A Marylka to spoko dzis urodzi, mówie Wam:tak:
Wy tez macie dzien do tyłu na suwaczkach???? Bo u mnie powinien byc tydzien i 1 dzien a mam 2 dni????
Aaaa i pytałam dzis mojego gina czy jak odejda wody to moge troche w domu poczekac, a on mi powiedizał ze trzeba od razu do szpitala, bo sie boja o pepowine, ale o co konkretnie to nie wiem. Takze w razie wu bede jechac odrazu:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
monia u nas zabki dalej dokuczaja, narazie Maja na macie sobie lezy i wiszacymi zabawkami sie bawi, ale widać, że ząbki jej dokuczaja bo raczki pcha do buźki i sie denerwuje, do tego bardzo sie ślini... no i kupki luźne... bardzo już długo jej te zabki dokuczaja a przebić sie coś nie mogą bo widze, że już są w dziąsełkach bardzo blisko, ale przez skore sie jeszcze nie przebily... u Ali szybciej to jakos poszło... no ale ja tego przyspieszyć niestety nie moge...

marylka widze, że falstart, ale to nic najważniejsze, że już cos ruszyło no i poznałas co to skurcze hehehe ;) niebawem i Bartek bedzie już z Tobą :) alez sie ciesze jakbym to ja miała urodzić ;)

monisia mam nadzieje, że w czwartek już KTG nie bedzie potrzebne bo do tego czasu Rozalka będzie po drugiej stronie brzuszka :)

monia u nas zabki dalej dokuczaja, narazie Maja na macie sobie lezy i wiszacymi zabawkami sie bawi, ale widać, że ząbki jej dokuczaja bo raczki pcha do buźki i sie denerwuje, do tego bardzo sie ślini... no i kupki luźne... bardzo już długo jej te zabki dokuczaja a przebić sie coś nie mogą bo widze, że już są w dziąsełkach bardzo blisko, ale przez skore sie jeszcze nie przebily... u Ali szybciej to jakos poszło... no ale ja tego przyspieszyć niestety nie moge...

marylka widze, że falstart, ale to nic najważniejsze, że już cos ruszyło no i poznałas co to skurcze hehehe ;) niebawem i Bartek bedzie już z Tobą :) alez sie ciesze jakbym to ja miała urodzić ;)

monisia mam nadzieje, że w czwartek już KTG nie bedzie potrzebne bo do tego czasu Rozalka będzie po drugiej stronie brzuszka :)
Ale te Twoje Królewny dostaja szybko zabki, mojej Zuzi pierwszy zab wyszedł w 13 miesiacu:tak:
MARYLKA nadal w domu - bóle co 5 min, a skurcze odczuwa jako twardnienie brzucha - siedzi w domu bo mówi ze sobie chociaz poprzeklinac moze hihihihi:-D:-DPrzekazałam ze trzymamy za nia &&&&&&&&&&&&&&&&&&:tak:

Ostatnia edycja:
wpadłam tylko zobaczyć jak tam i widze ze i Marylka powoli startuje &&&&&&&&&&&& za szybki poród i bezbolesny

ciekawe co u created ??

JOL spoko zdązysz tylko nie myj włosów hahah - a cod o rozwarcia to 2 cm to standard u wieloródek zauwazyłam u nas sporo dziewczyn miało ale były dwa i do porodu sie nie powiekszało racze takze luzik :)

marylka : &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szybki i lekki porod!!!!
ale sie dzieje :)))))))))))
aha mysle ze urodzisz dzis jeszcze, masz camy dzien przed soba :)
i jesli dzis to urodzisz w... 60te urodziny mojej tesciowej hihihihihihihiihihihihihihihihihihi ;)
a bartus jutro zgarnie pelna pule na dzien dziecka, zalapal sie cwaniak :)

marylka : &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szybki i lekki porod!!!!
a bartus jutro zgarnie pelna pule na dzien dziecka, zalapal sie cwaniak :)

hehehe dobre cwaniak jak nic, zgarnie pule na dzien dziecka :) sie chłopak umie uswtaic od małego :)

a jak tam Ty sie czujesz josephine? widze po suwaczku, że pierwszy trymestr minął wiec najgorsze juz za Tobą ;)

maran : hej :)
wlasciwie to gon odejmuje 4 dni od tego co pokazuje suwaczek i kalkulatory, wiec jescze ostatnie dni czekania :)
zobacze na ile okresli mi ciaze w srode na usg :)
czuje sie dobrze, czasem mam mdlosci (raz na kilka dni) ale chwile i nie wymiotuje, wiec nie ma porownania do 1 ciazy, ktora CALA przerzy***am :)
jedyne co to sie starsznie mecze i pobolewa mnie brzuch, co nie jets zbyt dobrym znakiem... bylam na pogotowiu, lekarz kazal duzo lerzec, nie chodzic, nie nosic... to byl 9tc wiec troche przerazilo mnie gdzie tu do konca...a co bedzie w 20-28tc???? pewnie lezenie plackiem albo i szpital...
teraz od 2 tyg jets u mnie tesciowa, dzis wraca zabiera poldusia a my do niej jedziemy 2.01 rano na ok.9-10 dni
ciezko jest ale nie narzekam
najbardziej sie boje ci bedzie dalej, bo wystarczy 30min spacer i bola mnie plecy i brzuch.... zobacze co gin na to powie w srode...

a jak twoje ksiezniczki? rosna zdrowo? :) wkleisz moze kiedys niedlugo jakies nowe fotki? :)

JOS - jak samopoczucie????
A ja dzis w Poradni K doznałam szoku - normalnie wszystkim kobietom na ktg dawali reklamówke z ulotkami i próbkami:szok: Matko, ten nasz szpital mnie zaskakuje:-D

jos rosną rosną :) Mai zeby dokuczaja a po za tym to dobrze wszystko :) ona takim pogodnym dzieckiem jest, dużo sie smieje, a na mój widok to zawsze piekny usmiech - taki kochany Malutki Ludzik... :) Ala wreszcie załapała o co chodzi z nocnikiem i od jakichc 2-3 tygodni w dzien bez pieluchy biega, zakładam jej do spania bo rano zawsze siknieta jest wiec jeszcze za wszcenie na nocne spanie bez pieluchy, no i gada... gada... gada... i kłóci sie ze mną... a zdjecia aktualne mam w suwaczku, tam mozna obejżeć wszystkie bo nie zakładalam hasła na suwaczki wiec jak masz chęc to zapraszam :)

reklama
Marylka, &&&& !!! oby poszło szybko i w miarę bezboleśnie !!! czekamy na Bartusia :-):-):-)
Monia, moja ginka ma dyżur od 15, więc jak tylko moja mama przyjedzie po pracy do małej, to jedziemy do szpitala :tak: na pewno na KTG i badanie ... a czy coś jeszcze, to się okaże ;-)
Sorbuś, no chyba kpisz :-D mam rodzić z tłustymi włosami :-p??
a poważnie, to mam nadzieję, że zdążę :-D a tak w temacie rozwarciowym ... 2 palce to nie więcej niż 2 cm :confused:
JOS, &&& za jak najlepsze samopoczucie do smaego końca !!! na pewno będzie dobrze :tak:
Maran, tulaski !!! oby Maja jak najszybciej przestała się męczyć !!!

zmykam do tego sprzątania, póki mała z M na placu zabaw ...

Do góry