reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Marylka teraz wyjątkowo dużo rodzi się bliźniaków ja mam o ty, takie zdanie, ze to przez hormony w żarciu. I wiesz, ze ja też o tych wodach myślałam ale poetm doszłam do wniosku, ze raz, ze za szybko a dwa, ze one potem leca cały czas to sie zorientuję
Maran ja widziałam na alle takie małe gryzaczki, które wyglądają jak smoczek ale zamiast bąbla do ssania maja taki półksięzyc, może by się takie nadały. Tylko gdzie ty byś je kupiła u siebie to nie wiem. Maciek ząbkował w 7 miesiącu dopiero to już te duże rybki, zabki i kółeczka były w sam raz ale najbardziej rzucał się na brodę mojej sister bo ona ma taką wystająca i pocierał ją z wielka energia, nie dało się go odciągnąć, jak tylko brała go na ręce od razu atakował:-D

reklama
wisienak dobre z tą brodą :) a ten w kształcie smoczka też mam, ale to niewypal bo ona mysli, że te ''dzioby" w kształcie dziąla to do ssania sa i zamaist go gryźć to ona jedna koncówke ssać zaczyna i jej wypada i znowu sie złości... ona poprostu za mała jest na gryzaki jeszcze ;/

Wisieńka nie urodziłam jeszcze byłam dzisiaj u gina .

Rafik waży 3590 . Brak rozwarcia i skracającej się szyjki :-:)-(
Mam zdrobić sobie test. Polegający na tym ze mam sobie ustalić godzine i od tej godziny liczyć ruchy małego. Jeżeli na dobe bedzie tych ruchów mniej niz 10 mam zaraz isć do gina.
Kolejna wizyta jezeli nie urodze 8.06 .

Eh :-(

witam truskawkowo ...

kupiłam 2 kg i 2/3 już nie ma :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale być może to moje ostatnie truskawki w tym roku, więc co sobie będę żałować ;-)

dziewczyny, dzięki za numerki tel :-) pewnie pomęczę Maran albo Wisieńkę, bo one na pewno nie będą na porodówce ;-)

Sorbuś, jakoś wcześniej przegapiłam ... gratuluję prawie zakupionej działki !!! a co do projektu - dla mnie rewelacja !!! baaaardzo mi się podoba :-):-):-)
Maran, &&& żeby ząbki szybko wyszły :tak: ja małej podaję granulki homeo Chamomilla - 1 i 2 wyszły bezobjawowo, ale przy 4 i teraz 3 na prawdę pomagają :tak: można to u Was dostać ???
młodamamusia, &&& żeby akcja ruszyła !!!
Wisieńka, zazdroszczę basenu !!! ja całą ciążę nie byłam, bo w pierwszej złapałam na basenie infekcję i miałam cykora ...
teraz też pewnie przez jakiś czas nie pójdę, żeby zupy mlecznej z wody nie zrobić ;-)
Marylka, spokojnie ... poród jeszcze Cię zaskoczy !!! ja też praktycznie nie mam skurczy !!! na ostatnim KTG był aż jeden na 20% :-D więc sama nie wiem skąd to rozwarcie ...
ale najważniejsze, że jest, bo to jak 1/3 porodu z głowy :-D za pierwszym razem tyle miałam po 2 godz pod oxy !!!
Monisia, moja mała nie chciała smoczka, ale znam mnóstwo dzieci karmionych piersią, które równocześnie ssają smoczka i żadna krzywda im się nie dzieje :tak:
Monia, rzeczywiście intensywny weekend za Wami ... ale to dobrze - mi ginka nakazała ruch, ruch i jeszcze raz ruch ;-)

mlodamamusia to czekamy dalej
Jol smaczynych truskaweczek. U nas mała miejscowość na basenie niewiele osób i czyściutka woda. Ja jeszcze nigdy nic nie złapałam to ryzykuje dalej. Ale tak naprawde to odpukac w ciązy nie miałam żadnej nawet najmniejszej infekcji.
Ide robic spagetti

Witam Was

ja dziś jak marylka 3xpranie i przed chwilą skończyłam prasowanie ufff

młodamamusia
- &&& by akcja się rozkręciła
marylka - podziwiam za french - ja w niedzielę chciałam sobie zrobić ale nic z tego nie wyszło ... :zawstydzona/y: no i kciuki za ktg
marcepanek - witaj
wisieńka - jak ja bym poszła na basen!!! a najbliższy 20 km ode mnie ....
monisia - ja też dzisiaj słaba jestem, drzemałam godzinkę do południa
mineralnakocica - witaj i gratulacje

idę do ogrodu na czeresienki i może truskawy już są jakieś :)

majqa ja się wbijam do ciebie na ten ogród:-)
mineralna witaj, trzeba tu "młodej krwi" bo konczy się nam ciężarowaniem a dziewczyny nie dochodzą
Jos, marry, palemka wbijajcie na watek bo my niedługo porodzimy i będzie cisza:-D

reklama
MINERALNA - gratuluje i witaj:-) Potrzeba tu zdecydowanie nowych fasolek, to moze nasze w końcu sie rusza:-D
WISIENKA - buziaczki :***
MARYLKA - czekam na wiesci :tak:
MAMUSIA - &&&&&&&&&&& za rozwarcie:-D
A ja juz jestem tak wypompowana ze hej...jeszcze jutro moja Zuza jedzie na wycieczke prawie 100km od domu i sie z lekka stresuje:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry