reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

MARYLKO - zapomniałam Ci dopisac - jesli chodzi o lewatywe, to mam takie samo zdanie jak dziewczyny - lepiej ja zrobic - nic przyjemnego, ale tez bezbolesne :tak:- tylko pamietaj niech Ci zrobia jak najszybciej jak zajedziesz na porodówke, bo ja sie sama musialam opomniec i zrobili mi dopiero przy bólach partych - juz sie bałam ze dziecko w WC urodze...masakra....:szok:

reklama
Maran wiem wiem ze UK ale zasady powinny byc takie same - ciągle mnie to zadziwia jaka tam jest beznadziejna opieka prenatalna

Created - trzymam mocno &&& za szybki poród

Marylka ja niestety nie pomoge bo nie miałam lewatywy - za pierwszym razem nie było w aptece :szok: a za drugim razem nie zdazyli :szok: ale to podobno nic strasznego a przyspiesza poród :tak:

Czesc :)

Ja muszę się pochwalić ... :D
odeszly mi wody o 2.25, spie sobie spie, nagle sie budzę a tu łóżko mokre, na poczatku myślałam, że to siusiu (hehe) ale jednak nie, no i do lazienki a tu po nogach cieknie jak szalone i z wszyscy obudzeni no i zbiorka do szpitala :)
W szpitalu 2 godziny pod ktg, ale skurczy zero no i jestem w domu w oczekiwaniu na skurcze i rozwarcie :D
Przespalam się godzinę, ale już zaczęły mnie budzić skurcze, sa nieregularne wiec sobie czekam :)

dziwne macie te zwyczaje w UK ...
dobrze, że skurcze już masz więc dzisiaj Twój Synek się urodzi :) super

a ja jakoś do bani się czuję
boli mnie całe spojenie i normalnie ruszać sie nie mogę od wczoraj wieczór

wstawiłam sobie rosołek i idę łóżka zaścielić bo najwyższa pora ogarnąć ten chlewik ;)

dla rodzących: przypominam, żeby nie jeśćna kilka godzin przed porodem - pewnie to wiecie ale tak właśnie sobie to teraz przypomniałam

Ostatnia edycja:
Created moje wspomnienia z porodu wróciły - bo akurat równe 4 miesiącd temu urodziłam Patrycje :) tzn o tej godzinie juz byłam po :) dokładnie 2 h po :) urodziłam o 8,20

Dziewczyny to która jutro ??

Dawno mnie u Was nie było. Widzę, że większość Staraczek mi znanych już prawie na końcówce. :) KCiuki!

Mary-beth, Nagapalma - serdecznie Wam gratuluję. :)

Ewelinka - a Tobie gratuluję przyjścia Dzieciątka na świat. :)

czesc :)

po ponad dwóch latach staran doczekalismy się - jestem w ciąży :)
laugh.gif
jestem w szoku ;)
shocked.gif

Palemka Gratuluję, az się popłakałam

Czesc :)
Gratuluje zajścia w ciążę :)) Trzymam kciuki za szczesliwą ciąze :)

Ja muszę się pochwalić ... :D
odeszly mi wody o 2.25, spie sobie spie, nagle sie budzę a tu łóżko mokre, na poczatku myślałam, że to siusiu (hehe) ale jednak nie, no i do lazienki a tu po nogach cieknie jak szalone i z wszyscy obudzeni no i zbiorka do szpitala :)
W szpitalu 2 godziny pod ktg, ale skurczy zero no i jestem w domu w oczekiwaniu na skurcze i rozwarcie :D
Przespalam się godzinę, ale już zaczęły mnie budzić skurcze, sa nieregularne wiec sobie czekam :)
To trzymam kciuki i do dzieła. Fakt standardy inne ale koniec , końcem i tak będzie dzidziuś.

Buziaki dla reszty dziewczyn.
Krakowianka co u ciebie???

KRAKUSEK - kochana, co u Was??? Jak sobie radzicie, jak maluszek??? Buziaki :**
MAJECZKO - z tym jedzeniem to wydaje mi sie ze w sumie pierwsza faza trwa pare godzin wiec wtedy chyba zadna nie ma ochoty na jedzenie - przynajmniej ja nie miałam.....;-) No ale fakt, jak cos to lepiej nie jesc:tak:

reklama
Hej!

Wpadam zobaczyć, co u naszych rodzących! ;-);-)

Created - no to super, ze wody już odeszły! :-) Przyznam się, ze się nie dziwię, ze Cię do domu wysłali... U mnie robią to samo, i dopiero przy skurczach co 3-5 minut zostawiają w szpitalu. Tak więc lekkiego i szybkiego porodu! Kochana, chyba już dziś urodzisz, nie? :-)

Marylka, Monisia, Majqa - jak tam u Was?

Krakowianka - hej! Ale Cię dawno nie było! :-) Co u Ciebie?

Palma - gratulacje, spokojnej ciąży!

Do góry