reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Majka pewnie tak będzie, ja polecam Maciusia :-)
Marylka bierz lewatywę, nie boli, nie jest przerażająca a dodatkowo może przyśpieszyć poród. czopek tak nie oczyści. Kciukasy za skurcz

reklama
czesc :)

po ponad dwóch latach staran doczekalismy się - jestem w ciąży :)
laugh.gif
jestem w szoku ;)
shocked.gif

laugh.gif
jestem w szoku ;)
shocked.gif
REWELACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majqua i Wisienka dzięki dziewczyny za info no ja sie bałam że to boli ale jak mówicie że nie boli to już sie tak nie boje ;-) w pon zapytam lekarza albo w środe położnej czy u nas mają czy trzeba samemu przynieść zestawik z apteki ale chyba powinni mieć co ?? jutro sie dopytam a co ;-) no i też słyszalam że to może przyśpieszyć sam poród no i tak jak mówicie wolała bym uniknąć tego typu niespodzianek podczas porodu ;-)

no a skurcz był tylko jeden ale zawsze to coś ;-) a i od wczoraj mam twardawy brzuch - raz mocniej raz słabiej ale generalnie cały czas twardawy ale ruchy czuje więc do gina nie dzwoni jutro podpytam jak będe na ktg - i wczoraj jakos sie słabo czułam pod wieczór i zapowiedziałam w domu że rodze w przyszłym tygodniu a mama w sobote ?? a ja nie wiem chyba szybciej ;-) a ona jutro Ci przejdzie ;-) no ale generalnie zdaje mi sie że już bliżaj jak dalej
dzisiaj pobudke zaliczyłam o 5:40 a o 6 musiałam już śmigać na śniadanie bo mały sie domagał a mama mówi że to głodomor będzie ;-) ja jak byłam mała i ciągłam cyca to tak zarzarcie że aż cała sie spociłam i miałam mokre czoła ;-) - niedawno sie dowiedziałam ;-)

Czesc :)
Gratuluje zajścia w ciążę :)) Trzymam kciuki za szczesliwą ciąze :)

Ja muszę się pochwalić ... :D
odeszly mi wody o 2.25, spie sobie spie, nagle sie budzę a tu łóżko mokre, na poczatku myślałam, że to siusiu (hehe) ale jednak nie, no i do lazienki a tu po nogach cieknie jak szalone i z wszyscy obudzeni no i zbiorka do szpitala :)
W szpitalu 2 godziny pod ktg, ale skurczy zero no i jestem w domu w oczekiwaniu na skurcze i rozwarcie :D
Przespalam się godzinę, ale już zaczęły mnie budzić skurcze, sa nieregularne wiec sobie czekam :)

laugh.gif
jestem w szoku ;) :szok:

Palemko super !!!!!!! bardzo się cieszę i gratruluję - zyczę spokojnej ciąży i szczesliwych 9 miesiecy

Created jak to cię do domu wysłali
:szok::szok::szok: mnie jak dowy odeszły to mi nawet na sali nie pozwolili zostac tylko na porodówke :szok::szok::szok: i urodziłam w ciągu 1,5 godziny

laugh.gif
jestem w szoku ;)
shocked.gif

Kochana, to cudowne, wiedziałam ze sie tu Ciebie doczekam!!!!! tak sie ciesze!!!! Spokojnej ciazy zycze z całego serducha:-D:-D:-D
CREATED - czy oni na głowe upadli???? :szok:Mi tak jak u Sorbus jak odeszły wody to od razu na porodówke poszlam, a skurcze dopiero po 3 godzinach przyszły:eek:

Taka angielska norma :D
Kazali mi temp mierzyc co 4 godziny, zwracać uwagę na ruchy i odpoczywać..
A skurcze się zaczynają, bolesne, ale nieregularne, także czekam :)

reklama
sorbuś monisia createdbylove mieszka w UK a tu inne panują zwyczaje :szok: jednak moim zadniem jak wody odeszły to winna zostać już w szpitalu, chociaż by po to by monitorować tętno dzidzusia... ja bym sie nie dała odprawić jakby mi wody odeszły, nichyb nawet oxy zapodali, ale lepiej to w szpitalu już być...

nagaplama TY wiesz :* bardzo sie ciesze i ściskam Cię mocno :* i gratuluje z całego serca :)

marylka ;) czekam na Ciebie i codziennie jak tu wchodze wypatruje wiesc, ze Ty na porodówce, ale widze chłopiec tak uparty jak moje Dziewuszki :*

Do góry