reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

hej kochane!!!!
Przepraszam, ze nie nadrabiam... mojej siostrze wczoraj zaczeły w nocy odchodzic wody a zaczał jej sie dopiero 34 tc.....lezy pod kroplówkami - chca jak najdłuzej odłozyc poród...strasznie sie martwie....:-:)-:)-(

reklama
Monisia - zdrówka dla siostry! Mam nadzieje, ze uda się wstrzymać poród! Daj znać, kochana, jak sytuacja! Trzymajcie się ciepło!

Miłego popołudnia! Pozdrawiam Was wszystkie!

hej babki,

Na nic nie mam czasu, pędem z pracy do domu, obowiązki, zabawa z chłopcami i spanie. Dzień za dniem leci...

ale nie ma tego złego, bo w pracy super, wdrożyłam się na nowo, można oderwać myśli, wypić ciepłą herbatę i w spokoju zjeść (co w domu graniczyło z cudem),

Kamiś daje radę, tzn z jedzeniem różnie, raz chce zupkę a raz nie ma mowy żeby mu wcisnąć. Podchodzi mu jedynie jarzynowa z Gerbera i nic innego. Są dni, że je 3 razy kaszę bananową, owocki i banana. Generalnie babcie wciskają to co królewicz sobie zje. Pić nie chce i czeka na cyca.
Wystarczyły dwa tygodnie od czasu, kiedy mniej podaję mu cycusia a wrócił mi okres. Masakra ! tak to jeszcze nie miałam.
sorbuś teraz idzie nam czwarty ząb (górna dwójka), mamy dwie jedynki na dole i teraz druga dwójeczka na górze.
Pełza, ale nie raczkuje. Siedzi pięknie, ale jak się go posadzi. Waga 8 500.

wisieńka, rehabilitacja małych dzieci przynosi super efekty. My mieliśmy asymetrię i nie mogłam się dostać na rehabilitację. Ćwiczenia robiłam sama w domku + poprawne ułożenie i sprawdziło się. Powodzenia.

Witam niedzielnie:)

marta - fajnie, że sie układa powoli i a mały w końcu zacznie jeść :) a z okresem faktycznie klapa...
monisia - jak siostra i dzidzia?

u nas dobrze - Marek za nic nie chce leżeć tylko siedzieć a przecież jest taki malutki jeszcze. W czwartek ważył 7400g :) mój klocuś :) Dałam mu też chrupkę kukurydzianą i bardzo mu smakowała, nic mu nie dolegało potem więc jest git. Herbatki pije bardzo mało woli cyca no i zaczyna się częściej budzić w nocy :/ Zastanawiam się czy nie dołożyć mu na noc flachy z mleczkiem zagęszczonym kleikiem/kaszką. We wtorek mamy szczepienie to skonsultuję to.

Miłej niedzieli :)

Mu po gościach. Dobrze, ze przyjechali. ja nie pamiętałam ale Asia powiedziała mi, ze jej młodszy synek tez miał WNM i asymetrię i tez był rehabilitowany Vojtą. Nie ma po tym sladu a młody jest nadpodziw sprawny:-)
majqa oj faktycznie klocuś Mila 4600, tyke trochę więcej niz 20 gram dziennie więc nie jest żle ale do 7300 to jej brakuje:-D
Marta dobrzez, że Kamiś je wogóle a z czasem rozszerzy dietę no i super, że w pracy ok. A jak ćwiczyliście w domu

wisieńka - No pani dr powiedziała, że jak będzie tak tył to mu się nie będzie chciało ruszać a Mały przewraca się już z plecków na brzuszek i patrzy by tylko go posadzić i gdzie ten leniuszek niby?;)
No Emilcia też rośnie pannica i tak jak mówisz po rehabilitacji nie będzie ani sladu :)

Hej kochane:-)
Moja siostra urodzila na drugi dzien 9.09. - byłam z nia przy porodzie:tak:To był ekspresowy poród:-D Zawiezli ja na porodówke o 16.30 ja dojechałam 15 min pózniej, a o 17.25 Kacperek był juz na swiecie;-):-D Wazył 1800g i miał 46 cm dostał 7, 8/9 pkt Apgar:tak: Jest silny i sam oddycha, nawet n ie lezy w inkubatorze, jedynie na lampy, bo ma zóltaczke, a poza tym wszystko ok:tak::-DPrawe uszko ma mniejsze od lewego i nie dokońca wykształtowane, ale mam nadzieje ze wszystko sie unormuje:tak:To nasz pierwszy chłopiec w rodzinie:-D
MAJECZKA - a ja myslałam ze moja Rozalka tylko taka klucha:-D 1.09 wazyła 6300g:tak:I tez nie chce lezec- podnosi sie do siadania....no i dałam jej spróbowac marchewke z jabłuszkiem i marchewke z ziemniaczkiem - oczywiscie po małej łyzeczce i kompletnie nic jej nie było - nie wypluwała i bardzo jej smakowało:-D

Buziaczki dla Wszystkich:***

Ostatnia edycja:
hej :)
Nie mam czasu dzisiaj nadrobic, wiec tylko napiszę co u nas :)
Maly przekroczył wagę 6kg wreszcie, to chyba dzięki pomocy jabuszka :D
Dalej ssa cyca, czasem jak już mi braknie to muszę mu dać modyfikowane, to dla alergikow, takie brzydko pachnące i niedobre, ze za bardzo nie chce go pic.
Dostalismy skierowanie do szpitala no i 21.09 idziemy na dwie nocki, porobia Malemu badania, moze to i dobrze heh
W pt się rozchorowalismy (chyba) Maly mial od rana az do niedzieli wieczora 37.8, 37.5 lekarka juz w piatek dala mu antybiotyk.. ale to chyba na zabki, nie wiem...

Dzien za dniem leci jak szalony, no i 4mc nam sie zbliza :D

Pozdrowienia ;)

cześć babki
martuska no widzisz nie jest tak źle... Kamiś musi od Baci jeść i nie ma, że to tamto ;) z czasem pewnie wiecej jadł będzie... Moja to żarlok bo 200ml zupki zjada i takiej w kawałkach też już je i co dziwne jak jej dałam pierwszy raz to wcale nie zrobiło to na niej wrażenia (Ala pluła i nie chciała w kawałkach hehehe a Maja je...)
majqa to nie prawda, że dzieci kluski malo ruchliwe moje obie kluski były a w rozwoju nie obiegały od chudzinek, teraz Maja też szaleje po podłogach hehehe
monisia i super, że dzidziuś zdrowy... a wagi nabierze z czasem, ważne ze problemów z oddychaniem nie ma :*
Wy piszecie o wadze bobasków, że duże... moja to już w ogóle 10kg żywej wagi a śmiga po podłodze az miło ;)

reklama
monisia - oby u siostry wszystko ok było &&&, a Rozalia też ładnie rośnie Kluseczka :) Nie wiem co te dzieciaczki wyprawiają - jeszcze sie dość w życiu nasiedzą ;) Mało tego Marek dźwiga pupcię do stania :szok: no i najlepiej mu na rączkach ...
A Twoja córcia jeździ jeszcze w gondoli? U mnie od m-ca spacerówka w użyciu bo tak się darł w niebogłosy a teraz Królewicz zadowolony :)

Dziewczyny a jak u Waszych pociech z ząbkami?

created - oby z Oskarkiem wszystko dobrze było &&&&. Ja też będę powoli wprowadzać różne pokarmy i zacznę od jabłuszka właśnie. Co do cyca - Maruś mało kiedy zjada drugiego cyca, zazwyczaj nie zje wszystkiego z jednego ... A je co 2-3 godz a dziś w nocy co 4/5 godz.

Do góry