reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Siema!

Aaaaaale sobie odespałam! :-):-) Dziś do 12.00!!! :-D No, ale taka wczoraj byłam padnięta po nieprzespanej nocce, ze szok!!! :eek: A wczoraj w nocy się naszej niuni na harce brzuszkowe zebrało! :-):-):-):rofl2::rofl2: Tak się wierciła i kopała, ze Mats to wyraźnie czuł! :-D Do tej pory jeden na kilka kopniaczków był dla niego wyczuwalny. ;-) No i pojutrze USG i już naprawdę się nie mogę doczekać!!! Dobrze, że wizyta o 8.30! :happy::rofl2:

Monisia - witaj! Dobrze, że malutka rośnie i przesypia nocki! Mam nadzieję, ze kolka szybko odpuści! :tak:

Marta - dzięki wielkie! :-) Na pewno się pochwalę zdjęciami z USG i ogólnie jak było jak tylko wrócę. :rofl2::happy: Jeju, ale ja się nie mogę doczekać! A co do Karolka, to trzymam kciuki, by te humorki mu jakoś przeszły! A on chodzi do przedszkola czy jeszcze nie? Gdzieś mi umknęło... Jak tak czytam Wasze doświadczenia, to myślę sobie, ze dobrze, ze nasza córcia bedzie w przedszkolu, gdy będziemy się starać o drugie maleństwo, bo wyobrażam sobie, ze jednak jest ciężko i w samej ciąży, i po. :zawstydzona/y: A jednak przedszkole to jakieś odciążenie, choć wiadomo, ze trzeba starszemu dziecku również poświęcić uwagę i czas! My chcieliśmy mieć drugiego maluszka z 3-letnią różnicą mniej więcej, ale ja chcę w przyszłym roku zacząć studia, więc ta różnica się chyba przeciągnie i to sporo... Zobaczymy! :-):-) A jak tam idzie z karmieniem Kamilka?

Maran - miłego spędzania czasu z rodzinką! Nie ma to jak mąż w domku! :happy:

Mlodam - zdrówka - oby sie wszystko ładnie pogoiło! No, i mam nadzieję, ze Ci Oleńka zacznie przybierać na wadze!

Wsieńka - współczuję gości - normalnie to jest miłe, ale jak jest maluszek i nadmiar gości, to ciężko, nie?... Ufff, ja się już boję jak to u nas będzie! A co do nocki, to w niedzielę, po sobotnim grillu u znajomych, pospaliśmy do 14!!! :szok: No i potem nie mogliśmy zasnąć! :eek: Do 4.00 tłukliśmy się jak głupki, Mats jakoś zasnął, a ja nie! No, i wczoraj myślałam, ze umrę, tak źle się czułam! :no::eek: Ale dziś odespałam sobie i jest si! :-)

Nika - a u Ciebie termin już minął? Masa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twój poród! Oby był szybki i bezproblemowy! :happy:

Miłego dnia, babki! Ja śmigam do apteki, a potem w końcu muszę siąść do moich książek!!! :cool: Mam trochę do poczytania z przepisów ruchu drogowego, bo wreszcie muszę prawko zrobic! :confused2::confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Mary dzięki :-)
Maran, Marta będę cały czas kombinować, może coś z tego mojego karmienia będzie a jak nie będę ściągać i dawać. Głową muru nie rozwalę...

a mi dziś z rany po cięciu coś się sączyć zaczęło :wściekła/y::-( muszę iść do ginów a że mojej ni ma bo na urlopie to pojdę na oddział gdzie mnie skroili.

A to moje królewny:tak:
P1010295.jpgP1010262.jpgP1010253.jpg

Dzień dobry!!!
Ale tu cisza:szok::szok:
Melduję że ja dalej w dwupaku - wczoraj na ktg ani jednego skurczu - linia prawie że prosta... Tętno Małego za to piękne i miarowe:-):-) Mógłby mój Syn się zdecydować i już wyjść ale najwidoczniej dobrze mu tam gdzie jest... Ja się czuję dobrze i na razie nie mam nerwa więc cierpliwie czekam...

MONISIA pięknotki z Twoich Księżniczek!!!

CREATED jak podróż? Mam nadzieję że dobrze...

MARY jak po wizycie?

Pozdrawiam wszystkie***

Siemanko!

My już po USG! Było super, niesamowite zobaczyć nasze maleństwo ponownie, ale tak już rozwinięte! :happy2::happy2::happy2::happy2::-):-):-):-) Potwierdziliśmy, ze spodziewamy się córeczki! :-):-):-):happy2::happy2::happy2::tak::tak::tak: Waga 745 g. Nasza malutka chowała się buźką do mojego kręgosłupa, ale w końcu się odwróciła! :-D:-D Poza tym cały czas miała rączki przy buzi! :-D No, ale udało się pyknąć parę fajnych fotek! :-):-):-) Tak więc przedstawiam Wam naszą niunię! :happy2::happy2::happy2:

Zobacz załącznik 380588Zobacz załącznik 380589

marry gratulacje!!!!! Córeczki są super oczywiście synusie też :-D A imię już wybrane?
nika ważne ,że z synusiem wszystko ok pocieszać się ,możesz ,że nie później niż za tydzień zobaczysz synusia bo do 42tyg na pewno albo coś się ruszy albo pomogą ;-)

monisia jakie śliczne laski :-) widać ,że Zuzia kocha siostrzyczkę :-) Mój Maciuś też już tylko Nikola i Nikola i najchętniej to by już sobie ją położył na dywanie ,żeby budowali razem z klocków ;-) A i oczywiście Nikola jest Maciusia i nikogo innego ;-)

mlodam walcz o karmienie piersią puki jesteś świeżo po porodzie masz największe szansę. Ale jeśli się nie uda to nie martw się najważniejsze ,aby córeczka była najedzona nie ważne w jaki sposób. Wiem to po sobie...choć było ciężko. Ale trzeci raz teraz zawalczę o karmienie cycem dłużej ;-)
created już pewnie w PL ,a więc udanego urlopu choć pogoda nie jest zbyt wakacyjna...

Ja walczę od wczoraj z migreną i normalnie mam już dość bo ,aż wymiotować mi się przez to chce...
Ale za to wczoraj mężuś mnie miło zaskoczył bo kwiatki o 21 mi przywiózł :-)

marry gratulacje!!!!! Córeczki są super oczywiście synusie też :-D A imię już wybrane?

Marcepanek - dziękuję! :-):-) Imię wybrane na 99%, ale teraz mamy jeszcze jedno i zaczeliśmy się wahać... :confused::sorry2: Sama już nie wiem, może użyjemy obu! :-D:-D Jedno jest bardzo uniwersalne, a drugie norweskie. Musi pasować do nazwiska, więc ja się skłaniam ku imionom norweskim. :tak: A ja dobrze rozumiem, ze Wy spodziewacie się trzeciego maluszka? Życze pokonania migreny!!!

witam i ja
no i już po urlopie... mężuś odsypia pierwszą nocke a ja z moimi Królewnami :)
mary-beth super :) gratuluje córeczki z całego serducha :) dziewczynki są słodkie - takie małe królewny no i to są tatusiowe dziecie a synkowie są mamusi...

Hej kobitki. U nas w miare normalnie. Emilka w kratkę raz śpi w nocy raz uwaza, ze to dzień.:-DCierpliwośc mnie ratuje i spokojnie czekam az kruszynka sama się ureguluje prowadzac dalej rytuały. My jedziemy na 4 dni do taty więc mnie nie będzie. Mam nadzieję, że Mila zniesie to tak jak jeziorko czyli doskonale,
marry Gratki dziewczynki
maran witaj po urlopowo
A to wyczyn mojej Milusi z ostatnich dni

Załączniki

• mila.jpg
    mila.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Witajcie :)
Mało mnie było ostatnio. A teraz piszę do Was z Gdańska :-). Przyjechaliśmy tu wczoraj. Mężuś poszedł do pracy na 2 godzinki a ja to wykorzystuję i piszę do Was :). Dziewczynki podróż zniosły znakomicie a Maruś - rewelacja po prostu tfu coby nie zapeszyć. Pogoda niestety deszczowa no ale jesteśmy tu do 24-go więc może coś użyjemy :0)

W sobotę były chrzciny Marusia Jana (drugie imię dostał po dziadku, który zmarł w tym samym dniu co mały się urodził) więc byłam deczko zabiegana. A w niedzielę - siódma rocznica naszego ślubu :)

Postaram się nadrobić.
Pozdrawiam.

Do góry