reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Dzień doberek wczesnym rankiem!

Jeeeeeeeeeeeju, ale poranek!!! :szok: Położyliśmy się z Matsem spać koło 2.00... Do 4.00 nie mogliśmy zasnąć zupełnie! W końcu jemu się jakoś udało, a mnie... NIE!!! :szok::szok::baffled::-( Wstalam, co by się nie tłuc z boku na bok... :hmm::oo2::oo: Na 12.30 zmykam na fizjoterapię - po tej akupunkturze strasznie mnie zwala z nóg, to dziś chyba już w ogóle padnę! :baffled::szok: Uffffffffff... Mam nadzieję, ze kawka mnie uratuje! Częstować się, komu trzeba!

images

Miłego dnia!

reklama
hejka!

my dziś do lekarza sprawidzić wagę. Oby była wyższa niż ostatnio... BO przy wyjściu mała miała 3800 (waga urodzeniowa 4110) a w domku dalej spadła
na 11:00 też idę do gina na wizyte, kazali iść 7 dni po wyjściu ze szpitala. mam nadzieję, ze badać to nie będzie bo ze mnie nadal leci... masakra jak ja nie lubie takich akcji...

mary TY to spać nie możesz ;-)

Hej dziewczyny. U nas powracający problem ze spaniem. Emilka spi do momentu wyplucia smoczka, bez smoczka nie chce zasnąć i kółko się zamyka:-DAle dajemy rade:tak:Dzis w nocy opętał ją atak głodu i jadła co dwie godziny:szok:Dokładnie od 24 do 6 bo potem zasnęła na 3 do 9. Już sie martwiłam, ze z moim mlekiem coś nie tak. Za to kupki mamy w końcu jak ta lala a raczej jak ta jajecznica, coraz ładniejsze i tu myslę, ze po prostu jelitka dojrzewają bo ja wprost przeciwnie w sobote najadłąm się rózności z sernikiem w roli głownej:zawstydzona/y:Ale moze moja cora własnie tego potrzebowała:-D
marry a cóz to takie bezsenne noce macie??
mlodam &&&&&&&&&& za Olusie i tez mam nadzieję, że cie nie bedą badać. Ja nie miałam takiej wizyty ale jeździłam do szpitala z ta moja blizna.
Miłego dnia

Witam!!!
Ja dalej się kulam jak to określa mój mąż:-D:-D Małemu jest dobrze w brzuszku i nie reaguje na prośby mojej mamy co by mógł już wychodzić... Widać taka moja natura że dzieci nie chcą szybko wychodzić - Pati tydzień przeterminowana... Na razie czekam spokojnie - pewnie po 12 sierpnia- termin wyznaczony z USG- zacznę się wkurzać... Na razie pełen luz:-):-)

MARY wierzę że nie możesz się doczekać:tak::tak: Szybko zlecą te dni...

MLODAM &&&&&& powodzenia na wizycie i żeby z Olą było wszystko dobrze...

WISIENKA może akurat znudziła się Emilce monotonia w żywieniu:-D:-D Dobrze że jest ok...

CREATED &&&& za podróż...Na pewno dziewczyny pisały ale napiszę jeszcze raz - pamiętaj żeby podać synkowi coś do picia w czasie startu i lądowania - nie zatka mu uszków...

no to my już po wizytkach, obu.
I tak Olcia przybrała 50g (od czwartku) za tydzień we wtorek znów na ważenie. No i jeśli nie będę miała mleka ile trza mam ją dokarmiać... nawet robić 100ml i ile zje to zje :szok: ja nie myślałam, że tygodniowe dziecko tyle ma jeść... myślałam, że mniej.

co do mojej wizyty to niestety badał :baffled::nerd: wszystko jest dobrze. Po lewej str blizny zrobiło mi się jakby spuchnięte, więc powiedział że to się rozejdzie, ale przepisał coś do psikania na bliznę i za tydzień do kontroli, a i na morfologię dał skierowanie i na crp.

witajcie
malo mnie bo mąz ma urlop i jutro znowu jedziemy tym razem do Irlandii Północnej na 2 dni a potem wracamy i mąz już do pracy wiec bede wiecej zagladać :)
wisienka Emilka ma pewnie skok rozwojowy stąd zjada wiecej w nocy :) Maja tez tak miewa przy skokach rozwojowych :) i ja tez tak miałam nieraz z jedzeniem, że jak uwazałam na diete to bóle brzuszka były a jak zjadłam np. kebab czy pizza to dzieciątko super hehehe.. ;)
nika czekamy teraz na Ciebie :* &&&&
młodam no to rzeczywiście malo przybrała na wadze... Musisz dokarmniać... a moja Ala w 2 dobie życia wypiła 90ml mleka bo ja w cycach jeszcze nie mialam i poszłam do polożnej i jej mówie ze dziecko głodne a ja mam cyce puste to niech mi coś da dla małej wiec ona mi dała 100ml buteleczke aptamila (bebilon w Polsce) i jak Ala sie dopadła to tak piła aż 90 wypiła a ja w szoku byłam, że moze za dużo i cos jej będzie, ale nie... jak po tym mleku zasneła tak 5 godzin spała :)
mary bidulko współczuje nocki... :*

Mlodam, ja miałam problem z Karolem, denerwował się przy piersi i musiałam go na początku dokarmiać. Jednak pediatra poradziła mi sposób jak zostać przy karmieniu piersią i nie rezygnować. Jak tylko dziecko mi się budziło miałam przygotowane mleko modyfikowane tak ok 20-30 ml. Jak zaspokoił pierwszego głoda to go przystawiałam i już spokojnie się uczył ssać i przyzwyczajać. Tylko, że mój Karol miał mały odruch ssania tak jak u wcześniaków, stąd ta nauka trwała ok 3 tygodni. Ale dzięki tym dokarmieniom cyckaliśmy się pół roku.

wisieńka, oj jak sobie przypomnę gości to brrr... no ale wyjścia nie ma. Uściskaj Emilcię

maranka, mój Karol ma teraz takie skoki rozwojowe, że ja już nie mam do niego zdrowia. Histerie, płacze, fochy bez powodu. Budzi mi Kamisia. Ja osiwieję niedługo.
aaa Kamiś mi już ładnie siedzi jak go posadzę, o wiele wcześniej jak Karol. Pełza już całkiem całkiem.

created spokojnej podróży.

Nika &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Marry, trzymam kciuki za córcię.

witam :)

Dziekuje Wam, mam nadzieje, ze podroz przebiegnie spokojnie :)
Lece pakowac do konca rzeczy i wlaczyc ostatnia pralkę.

Nika - Tak to jest, niczego nie da sie przyspieszyc, trzeba czekac :D

A jutro juz raczej nie dam rady wejsc, bo rano przygotowania a o 16 juz jedziemy na lotnisko :))
Nie moge sie doczekac juz :D

Buziaki dla wszystkich Dzieciaczkow :)

zapmarta u mnie Ala tez takie jazdy robi... u nas wszystko tak samo widze... i ja nie mam nieraz siły do niej... a Maja nie chce w ogóle siadać tylko sie na boczek przekula i chce pełzać ;) i sama sobie "dojdzie" gdzie chce i sie bawi :)

pozdrawiam i do jutra pa

reklama
Witam kochane!!!!
Przepraszam ale nie dam rady nadrobic....
MŁODAM - GRATULUJE CÓRECZKI!!!!! SCISKAM Z CAŁEGO SERDUCHA I ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJPIEKNIEJSZEGO!!!!!!
U nas kolki ciag dalszy....zaczyna sie od 6 rano do 21ej.....w nocy naszczescie ok!!!!!:tak:
Na ostatniej wizycie Rozalka wazyła 4750,wiec na mleczku modyfikowanym suuuper przybiera!!!!!
No i juz po chrzcinach:-D
Buzka dla Wszystkich i sciskamy!!!!

Do góry