reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Czesć dziewczynki:)

U nas dziś wielkie poszukiwanie grzechotek:)) W sobotę odkryliśmy że malutka już umie skupić wzrok na dłuzej na zabawce i wodzi oczami za grzechotką i odwraca główkę za dźwiękiem:)) I wczoraj spędziła pół godziny gadając do skarbonki takiej kolorowej:) Czyli chyba pierwszy skok rozwojowy mamy za sobą:)) I znowu ładnie sama zasypia:)
Wczoraj spędziłyśmy cały dzień u rodziców (mężuś na rybach) to ślicznie się bawiła i większośc spała:) Moja mama się zdziwiła że ją zostawiłam na łóżku na pół śpiącą:) Ale na mój komentarz że albo uśnie albo się popłacze i wtedy ją dalej utulę, mama stwierdziła że może faktycznie to dobry sposób. Dziś właśnei też tak sobie leży:))

reklama
Maran dzięki:)

Wisienka ja też bym spokojnie jechała:) Dobrze że z Emisi brzuszkiem lepiej. Oby tak zostało:)

Ewelina u nas wczoraj po herbatce koperkowej przeszło i po kropelkach więc chyba i jedno i drugie będę jej dawać. Dzięki za radę:)

Sorbuś jak dziewczynki?

Mam pytanie. Czeka mnie kilka wizyt u dentysty i leczenie w znieczuleniu oraz wyrwanie ósemki. Już od kilku dni ściągam i mroże mleko. ALe nie wiem jak to ma technicznie wyglądać. Ile czasu po znieczuleniu mam nie karmić? I rozumiem że mam ściągać mleko i wylewać, tylko ile razy?? Kurcze nie wiem kogo zapytać... Moja dentystka mówiła tylko żebym dla świętego spokoju ze 2 karmienia odpuściła. Czyli po mojemu 5-6 godz po znieczuleniu moge już karmić... Nie mogę odpuścić sobie tych zębów bo o ile w ciązy było ok tak teraz lecą w tempie expresowym i to tak że bez znieczulenia nie da rady:(

Ostatnia edycja:
monia nie mam zielonego pojęcia ile powinnaś odczekać. Może zapytaj położnej albo pediatry.
U nas marudzenie, sama nie wiem czy to dalej kolki. Emisia płacze i marudzi o róznych porach ale uspokaja się po chwili i zowu po kilkunastu minutach wybucha płaczem:-(nawet przez sen. zadzwonię do położnej bo nie wiem sama czy iść do pediatry:-(

Wisienka do pediatry zawsze możesz pójść... Ale moja też miała takie dni że popłakiwała sobie czasem nawet przez sen... Przeszło jej. A może resztki kolek... Może coś jej poprostu nie pasuje.. bo jakby ją bolało to nie przestawałaby płakać...

No to decyzja podjęta, jedziemy. Moze znów uda nam sie spotkać z mamą05:-)
Emilka herbatki do ust nie weźmie i niczego co z butelki wypływa ale jutro spróbuję łyżeczką bo kropelki z łyżeczki chętnie spija. Chociaz dziś zasnęła tfu i odpukac śpi spokojnie:-)
Monia super, ze u was postępy takie
Dzięki za radę dziewczyny. Buziaki

Witajcie :)

Mojemu Marusiowi chyba wychodzą ząbki :/ Bielą mu się dziąsełka i wyczuwam palcem ząbka. Pewna będę we wtorek bo mamy szczepienie i wtedy zbada go pediatra.

Ewelina - ile miał Miłoszek jak byliście nad morzem i jak radziłaś sobie z codziennością, że tak napiszę

majqa to szybko mu się wyrzynają.
U nas po ładnym zasnieciu koszmarna noc, mała sie męczyła i pręzyła, płakała bidulka a ja juz nie wiedziałam co zrobic żeby jej ulzyć. Już nie mam co wycofać z diety więc to na pewno nie jedzenie. W końcu zasnęłam przy karmieniu i obudziłam się zestresowana po godzinie a mała nadal wisiała na cycu, ale spała. Teraz odsypia chyba nockę bo śpi ładnie od 8 z przerwą na karmienie.
Na dodatek zauwazyłam, ze częściej się jej ulewa, nawet kilka razy po karmieniu. Create co dostaliście na to od lekarza bo u was tez chyba był ten problem???

WITAM!!!

ja wczoraj tak zmordowana przyszłam od lekarza, że nawet kompa nie odpalałam. Zgon jakich mało, choleerrnie wyczerpujący spacerek do lekarza.
Miałam KTG - skurczybyków brak, z niunią dobrze.

25 lipca wizyta, dowiem się kiedy cesarka, prawdopodobnie koniec przyszłego tygodnia. W tym tygodniu ma ustalić konkretny termin z szefami w szpitalu. Będę już miała skończony 38 tydzień. Ogólnie się cieszę, bo K zdąży wrócić z pracy oby

fenek odstawiłony 8 lipca i echo nic się nie dzieje ;-) aa clexane też już odstawiła HURAAAAA co za szczęście.

reklama
hej :)
Wisienka - My dostalismy gaviscon infant, mysle, ze w PL tez to jest dostepne
Troche pomaga, moze nie rewelacyjnie, ale zawsze mniej sie Oskar meczy a ma to na celu zageszczenie pokarmu
przepraszam, ale nie mam jak nadrobic

Do góry