reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

A ten Bebilon po kotku to na pewno wyrzuć :tak::tak: - mleko o ile dobrze pamiętam mzoe byc otwarte tylko 3 tyg ;-)
no tak mi sie zdawało ze ono jest już do niczego to wyrzuce żeby nikogo nie podkusiło żeby małemu zrobić z głupoty , ehh chyba jednak kupie jakieś dzis - kurna ale jestem zdecydowana , trudno najwyżej będzie stało jak mi sie nie przyda to wyśle którejś z dziewczyn ;-) w końcu puki zamknięte to ma długi termin ;-0

reklama
marylka moja koleżanka piła ten olej . nawet położna jej dawała i powiem ci zrobiła jak mówiła kupe wszechczasów a Zuzka i tak siedziała dalej. Pij tą herbatę z liści malin jak chcesz i wiesiołka łykaj. Czekamy na pełnię...........
majqa no kochana to jak się napracujesz i poruszasz to moze szybciej pójdzie. Dobrze, ze już małż ci to poznosił.Coś mam przeczucie, ze szybko u ciebie godzina 0
monisia szkoda, ze małż ma akurat wtedy taki nawał zajęć. No nic zostało ci rodzić teraz........A sen o siuskach to fakt niebezpieczny, może jakis podkładzik sobie włóż pod przesścieradło
sorbuś witaj na ogólnym

A ja opierdzieliłam Pola bo miał odkurzyć pod meblami a do tego komodę trzeba odsunąc od ściany a on chyba tylko pobuczał odkurzaczem bo jak tam zajrzałam to koty kurzu same. :wściekła/y:a TERAZ POJECHAŁ JUŻ DO PRACY:wściekła/y:

Mam znów wstręt do mięsa. Chłopaki jedzą gulasz a ja zrobię sobie naleśniczka))))))

Witam ...

widzę, że tu lenistwo na całego i żadna się nawet nie wybiera na porodówkę ;-)
ja dziś na dobre biorę się za pakowanie torby ... M obiecał, że mnie przypilnuje :-p
wczoraj dopadła mnie seria skurczyków ... nic wielkiego, ale chyba najwyższa pora się zmobilizować :tak:

Maryla, super brzuchol !!! ja chyba też odwiedzę aptekę i zakupię herbatkę :tak: olejku się obawiam :baffled:

a gdzie się podziewa Ewelina ???

hej :)
Ja znow dzisiaj pospalam do 12 <wow> juz dawno mi sie tak dlugo nie udalo
Ale co z tego, skoro w nocy budzę się prawie co chwilę..

Marylka - Mój też tak wypycha dupkę żeby go głaskać, ale zauważyłam, że co raz łagodniej się rusza..
Jednak zawsze w swoich godzinach :D
Ja bym Marylko poszła na kebaba, takiego w polsce mmm.. tutaj mają nie dobre:D idz nie zaluj sobie :D
Ja nie kupuje mleka, dostepne jest tutaj wszędzie, więc jak będzie trzeba..
ale mam nadzieje, że nie :)

Monisia - U mnie zbytnio się nie zapowiada, ani czopa, ani nic.. czasem skurcze..
wiec chyba mam czas :D ale to nigdy nie wiadomo

Wisienka - Wspolczuje zatrzymywania wody, ja na szczescie w ogole nie spuchlam, ale pogoda sprzyja tylko 13 stopni i deszcz :D

Jol - No u Ciebie to też lada chwila może nadejsc :D

Sorbek - Jesteś jak nasza dobra mama, na wszystkim się znasz i nam pomagasz:)) Dziekii :)

Ja własnie kończę śniadanie i idę zapłacić rachunki, mam nadzieje, że mnie nie zdmuchnie, po taka wichura dzisiaj :p
W sumie po cichu też liczę na jutrzejszą pełnie ;D

marylka moja koleżanka piła ten olej . nawet położna jej dawała i powiem ci zrobiła jak mówiła kupe wszechczasów a Zuzka i tak siedziała dalej. Pij tą herbatę z liści malin jak chcesz i wiesiołka łykaj. Czekamy na pełnię...........
majqa no kochana to jak się napracujesz i poruszasz to moze szybciej pójdzie. Dobrze, ze już małż ci to poznosił.Coś mam przeczucie, ze szybko u ciebie godzina 0
monisia szkoda, ze małż ma akurat wtedy taki nawał zajęć. No nic zostało ci rodzić teraz........A sen o siuskach to fakt niebezpieczny, może jakis podkładzik sobie włóż pod przesścieradło
sorbuś witaj na ogólnym

A ja opierdzieliłam Pola bo miał odkurzyć pod meblami a do tego komodę trzeba odsunąc od ściany a on chyba tylko pobuczał odkurzaczem bo jak tam zajrzałam to koty kurzu same. :wściekła/y:a TERAZ POJECHAŁ JUŻ DO PRACY:wściekła/y:

Mam znów wstręt do mięsa. Chłopaki jedzą gulasz a ja zrobię sobie naleśniczka))))))
dobrze że sie nie skusiłam na ten olejkek - jakoś dziwnie sie go obawiałam widac dobrze mi intuicja podpowiada

ale wiecie co odkryłam ?? że spacery już wcale nie są takie miłe mały mocno naciskał głową i brzucho twardniał - cała droge w tą i spowrotem był twardy (a to raptem 10 w jedną strone) ale nie bolało mnie nic tylko jakoś tak cięzej i mniej przyjemnie mi sie szło ale kebab zakupiony i zjedzony ;-) kupiłam jeszcze sobie pyszne winogrona i puściłam totka a co tam ;-) herbatki w aptece nie było ale pani powiedziała że na jutro będzie to moge sobie już z rana nawet podejśc - to chyba podejde ;-) mleka nie kupiłam bo nie było w tym markecie takiego jakie chciałam - jutro podejde chyba do drugiego i w razie czego zakupie - chyba że nów mi sie coś odmieni
po jedzonku padłam w kime i tak mi sie dobrze spało jakas taka wymęczona jestem i nic mi sie niechce i znów tak mi sie cięszko chodzi że wymyśliłam sobie że to chyba poród sie zbliza i że jak dobrze pójdzie to w ciągu tygodnia urodze ;-) - zobaczymy czy sie sprawdzi ;-)
w każdym bądź razie nadal czekam na jutrzejszą pełnie a jak to ni c nie zadziała to w środe ide do gina przed SR to sie go zapytam co on tam widzi ;-) i kiedy przewiduje poród ;-)

Wisienka ah te chłopy mój tez tak czasem sprząta

Jol dzięki ;-)

Created Ty tez ładnie sobie pospałaś ;-) no i jutro sie okaże czy coś jest w tej pełni ;-) hahahaha

Ano, nabieram siły przed porodem :D hehe

Zauważyłam coś dziwnego, śluz zmienił się z rzadszego na taki gęsty, trochę budyniowy, bialy.. i jest go za każdym razem korzystania z toalety trochę sporo..
Sama już nie wiem, czy to ten czop, czy nie, róznie o nim w necie piszą
Myślałam, że to jakas infekcja, ale miałam tydz temu badania robione, poza tym nic nie boli, nie piecze..

Created tez sobie pomyślałam ze to moze czop ;-) może faktycznie u Ciebie poród zbliża sie wielkimi krokami - oby trzymam &&&&&&&&&&&&
ja odnosnie tej pełni doczytałam że albo w pełnie albo 2-3 dni po niej są jeszcze częstsze porody ;-)

hej :)
Ja znow dzisiaj pospalam do 12 <wow> juz dawno mi sie tak dlugo nie udalo
Ale co z tego, skoro w nocy budzę się prawie co chwilę..

Marylka - Mój też tak wypycha dupkę żeby go głaskać, ale zauważyłam, że co raz łagodniej się rusza..
Jednak zawsze w swoich godzinach :D
Ja bym Marylko poszła na kebaba, takiego w polsce mmm.. tutaj mają nie dobre:D idz nie zaluj sobie :D
Ja nie kupuje mleka, dostepne jest tutaj wszędzie, więc jak będzie trzeba..
ale mam nadzieje, że nie :)

Monisia - U mnie zbytnio się nie zapowiada, ani czopa, ani nic.. czasem skurcze..
wiec chyba mam czas :D ale to nigdy nie wiadomo

Wisienka - Wspolczuje zatrzymywania wody, ja na szczescie w ogole nie spuchlam, ale pogoda sprzyja tylko 13 stopni i deszcz :D

Jol - No u Ciebie to też lada chwila może nadejsc :D

Sorbek - Jesteś jak nasza dobra mama, na wszystkim się znasz i nam pomagasz:)) Dziekii :)

Ja własnie kończę śniadanie i idę zapłacić rachunki, mam nadzieje, że mnie nie zdmuchnie, po taka wichura dzisiaj :p
W sumie po cichu też liczę na jutrzejszą pełnie ;D

Kochana ja przy Zuzi nic kompletnie nie miałam....wody nagle w nocy odeszły jak poszłam siku, a skurcze dopiero po ok 3 godzinach poczułam, a czopu ani widu ani słychu - pewnie go wysikałam z wodami w kibelku hahaha wiec spoko loko w końcu wszystkie urodzimy nie ma innej opcji:-D

hej Kobity!

Marylka ale laska z Ciebie :-) ślicznie wyglądasz :-)
Monisia samopoczucie w miarę, nie narzekam :-) dziś ciężko jakoś się chodzi po dworze. Jakoś tak nogi bolą, w nocy czasem skurcze łapią, no i ta zgaga czasem nie wiadomo po czym, ale co tam, JEST OK :-D

aaa na 18:40 mam wizytkę :-)
Ja od wczoraj wieczorka bez K, pojechał do pracy. Cóż takie życie, poki co musi tak być, ale daje radę jakoś wytrzymamy, mam mamę i niunię pod serduszkiem :-)

reklama
hej Kobity!

Marylka ale laska z Ciebie :-) ślicznie wyglądasz :-)
Monisia samopoczucie w miarę, nie narzekam :-) dziś ciężko jakoś się chodzi po dworze. Jakoś tak nogi bolą, w nocy czasem skurcze łapią, no i ta zgaga czasem nie wiadomo po czym, ale co tam, JEST OK :-D

aaa na 18:40 mam wizytkę :-)
Ja od wczoraj wieczorka bez K, pojechał do pracy. Cóż takie życie, poki co musi tak być, ale daje radę jakoś wytrzymamy, mam mamę i niunię pod serduszkiem :-)

&&&&&&&&&&&&&& za wizyte i czekamy na wiesci:tak:

Do góry