reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
Hej Kochane ja znowu sama, S na wyjezdie.... :(

SERG GRATULUJE Z CALGO SERDUCHA!!!!! :***
KRAKOWIANKA TOBIE TEZ KOCHANA :)))) :*

W poniedzialek wizyta u lekarza i decyzja czy cc zaraz w pierwszym tyg maja czy w drugim..
Mam juz 13 kg na + ( leci mi 36 tydz).
Nic mi sie jakos nie chce dzisiaj, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.
Sciskam Was wszystkie mocno :***

misia - sol zlikwidowała konto

przerażam się bo nadal nie jestem spakowana a na zakupy wybieram sie dopiero po świętach...
mam nadzieję, że nic sie nie zacznie do tego czasu
dasz rade święta już zaraz tak naprawde :) , no chyba że przeczuwasz jakiś falstart ??

Ewa u Ciebie ten zły humor to pewno też dlatego ze S wyjeżdża jakby nie było do tej pory jeździłaś z nim a teraz sie tęskni ale dasz rade kochana

ja dziś robie sobie dzień nierobienia :-) wczoraj czekałam na K bo z pracy wrócił dopiero o 24 - musieli skończyć musowo robote i tak do 1 jeszcze z nim siedziałam i jak siedzieliśmy to skurcz mnie złapał i oddychacham jak w szkole uczyli a on co Ci jest - ja że skurcz a on no co ty miałas rodzić w maju budzić Jolke i jedziemy do szpitala ?? a ja no coś ty przeciez jeszcze nie rodze to tylko jeden skurcz na co K z tobą to nigdy nie wiadomo ;-)

Cześć dziewczyny.
Mam mega problem :-(
Synuś ma pędzącą biegunkę no i oczywiście boje się teraz ,żeby Nikola nie załapała tego paskudztwa ,ale jak to zrobić skoro opiekuje się obojgiem sama.
Wiadomo myję ręce i w ogóle jeszcze dezynfekuje takim żelem z carexa ,ale ja mam wrażenie ,że bakterie normalnie wiszą w powietrzu. Boję się okropnie bo widzę jak mały się męczy ,a co dopiero u takiego maluszka mogło by być :-( Dziewczyny powiedzcie czy na ten czas powinnam wziąć męża poprosić by był w domu z Maciusiem ,żeby z nim siedział ,a ja miała z nim jak najmniej kontaktu zwłaszcza ze zmienianiem pampersa bo niestety musiałam mu założyć bo on nie zdąża na nocnik i leci po nogach :-(

Marcepanek ja sie nie znam ale zdaje mi sie że nie ma sensu męża wołać żeby odizolowac bo jesli coś to te bakterie już mogły do małej dojść tzn na pewno maiła z nimi kontakt ale nie koniecznie musi sie zarazić mąż jedynie moze Ci pomuc w opiece ale ale myse że nie ma co izolowac - wiem że sie boisz ale oglądałam kiedyś program i tam mówił jakiś doktor żeby nie izolowac bo to nie ma sensu niczego nie zmieni chyba jedyne co możesz zrobic to własnie utrzymac tą zwiększoną higiene - ale ja sie nie znam

Witam kochane!!!!
MARCYS - współczuje:-(Ja tez uwazam jak Marylka - jak sie miała zarazic to i tak sie juz zaraziła, miejmy nadzieje ze nie:tak:
Kochane mam pytanie, bo sie tym denerwuje - czy któras z was bedac w tym tyg ciazy co ja zauwazyła gesty sluz przy podcieraniu???? Juz 3 raz mi sie zdarzyło....

marylko,monisia no niby tak wiem,że nie wolno izolować od wszystkich bakterii ,ale no w stosunku z biegunką obawiam się tego ,bo przeziębienie nie jest tak groźne dla noworodka jak biegunka.
monisiu zapytam wprost a ten śluz jest gęsty jak budyń?

marylko,monisia no niby tak wiem,że nie wolno izolować od wszystkich bakterii ,ale no w stosunku z biegunką obawiam się tego ,bo przeziębienie nie jest tak groźne dla noworodka jak biegunka.
monisiu zapytam wprost a ten śluz jest gęsty jak budyń?
Tak Marcys....
Kochana to nie chodzi o to ze nie trzeba izolowac od wszystkich bakterii, bo jak sie da to trzeba, ale o to ze mieszkacie w jednym mieszkaniu i nie ma takie mozliwosci zeby odizolowac i moze sie zarazic albo i nie....

Ostatnia edycja:
monisiu a więc jeśli ten śluz wychodzi w takich ciągnących się kawałkach i jest gładki no i właśnie taki gęsty to mi to wygląda na czop.
Wiem co mówię bo sama byłam lekko na początku skołowana bo w ciąży z Maciusiem odszedł mi czop podbarwiony krwią i to jednego dnia. A teraz odchodził mi dwa tygodnie i dopiero na końcu odszedł z lekkimi niteczkami krwi. Dlatego ciąża ciąży nie równa. No i patrząc na Twój tydzień ciąży to dodatkowo możliwe ;-)
Ale nie martw się nie urodzisz od razu jeśli innych symptomów brak. Natomiast teraz musisz uważać już na siebie i sex odpada bo jednak jeszcze ciąża nie donoszona ,a możesz już tylko poród wywołać. Ale co tam ja całą ciąże pościłam to teraz sobie odbijam ;-)

reklama
monisiu a więc jeśli ten śluz wychodzi w takich ciągnących się kawałkach i jest gładki no i właśnie taki gęsty to mi to wygląda na czop.
Wiem co mówię bo sama byłam lekko na początku skołowana bo w ciąży z Maciusiem odszedł mi czop podbarwiony krwią i to jednego dnia. A teraz odchodził mi dwa tygodnie i dopiero na końcu odszedł z lekkimi niteczkami krwi. Dlatego ciąża ciąży nie równa. No i patrząc na Twój tydzień ciąży to dodatkowo możliwe ;-)
Ale nie martw się nie urodzisz od razu jeśli innych symptomów brak. Natomiast teraz musisz uważać już na siebie i sex odpada bo jednak jeszcze ciąża nie donoszona ,a możesz już tylko poród wywołać. Ale co tam ja całą ciąże pościłam to teraz sobie odbijam ;-)
No własnioe tez o tym pomyslałam, ale stwierdziłam ze chyba za szybko:szok: No i własnie bez krwi tylko taki zółtawy, a dzisiaj taki ciemniejszy....

Do góry