reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

maggy - a mi kazał bo miałam chwilami poniżej 40 i groziła mi śpiączka :-p A jak mi cukier spadal to mdlałam i było ryzyko że się już nie obudzę :sorry:

A to moje 4 pokolenia: od lewej: ja, moja mama, Karola i dwie Emilki :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
super fotka! 4 pokolenia :) pieknie.. i dwie Emilki :D jedna duza, druga mala :)

jesli chodzi o cukier, to faktycznie nie za wesolo musialas miec.. Ja pamietam, ze moglam pic sok pomaranczowy i cukierki tez moglam zjesc, ale tylko w razie W. Najgorzej bylo jak bylam glodna i wtedy wlasnie sie tak ratowalam.
Teraz mam wlasnie zamiar sobie zalatwic test na glukoze bo tutaj normalnie nie robia.. oczywiscie...
Moze mi sie uda w przyszlym tyg zrobic taki test....

moja mama nie była zachwycona jak w roczek Izy oznajmiłam, że jestem w 3-cim m-cu ciąży. Wściekła była co tu kryć. I tak się złożyło, że drugiej wnusi nie poznała bo zmarła jak byłam w 5 m-cu ...

Jutro jadę w odwiedziny do szwagierki i małej Laury :)
a na dzisiaj mówię dobranoc

MAJQA- przykre :(

ja tez juz uciekam bo mi sie ziewa non stop... dobranoc dziewczyny i do jutra....

SORBUS- trzymam dalej mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zeby to bylo JUZ :)

Sol u nas nie chodzi o warunki, tylko dzieki mojej kochanej rodzince to chyba sobie odpuszcze sluchania ze jestem nieodpowiedzialna itp.

Witam dziewczynki :)

Troche mnie nie bylo ale nie mialam weny na pisanie...jakos tak bez powodu.
Mam nadzieje ze wszystkie przyszle mamusie i te juz "rozpakowane" czuja sie dobrze:tak:
Kochane mam pytanie bo zupelnie nie wiem ( a wlasnie robie zakupy) jakie kupic butelki dla noworodka i ile? Nie wiem tez czy sterylizator sie przydaje i co z butelkami do przechowywania mleka w lodowce?:zawstydzona/y:
Nie wiem tez co jest potrzebne do pielegnacji niemowlaka...Mam na mysli kapiel i przewijanie....
Wiem ze moge poszukac na necie i mi sie wyswietli setki stron ale chce zasiegnac Waszej opinii co sie rzeczywiscie przydaje i co warto kupic:-)
Buziam wszystkie i przepraszam ale tego co naskrobalyscie przez pare dni nie nadrobie...:zawstydzona/y: :*

WITAM,

Witam dziewczynki :)

Troche mnie nie bylo ale nie mialam weny na pisanie...jakos tak bez powodu.
Mam nadzieje ze wszystkie przyszle mamusie i te juz "rozpakowane" czuja sie dobrze:tak:
Kochane mam pytanie bo zupelnie nie wiem ( a wlasnie robie zakupy) jakie kupic butelki dla noworodka i ile? Nie wiem tez czy sterylizator sie przydaje i co z butelkami do przechowywania mleka w lodowce?:zawstydzona/y:
Nie wiem tez co jest potrzebne do pielegnacji niemowlaka...Mam na mysli kapiel i przewijanie....
Wiem ze moge poszukac na necie i mi sie wyswietli setki stron ale chce zasiegnac Waszej opinii co sie rzeczywiscie przydaje i co warto kupic:-)
Buziam wszystkie i przepraszam ale tego co naskrobalyscie przez pare dni nie nadrobie...:zawstydzona/y: :*

Ewcik, ja myślę, że butelki trza kupić jedną 120ml, a drugą 250ml do mleczka. Co do sterylizatora, moja kuzynka ma i sobie bardzo chwali, więc się przyda.
Do pielęgnacji malucha - puder pielęgnacyjny, oliwka, kremik do buźki, chusteczki nawilżane, kremik na pupcie w razie odparzeń, patyczki do uszu, gruszka do noska...i nie wiem co jeszcze...ale mamuśki doświadczone zaraz Ci cosik tu skrobną...
Buziak*

A ja w sobotę miałam mega spięcie z Panią Teściową. Przylazło to to niezapowiedzianie i zaczęła swoje mądrości ludowe przedstawiać. Po pierwsze miała do nas ŻAL, że my tu pokoik dla malucha szykujemy, a ona kasy na lekarza nie ma! A po drugie tak mi przykro się zrobiło, bo rzuciła wręcz RÓŻOWYMI (bo wie że ja tego koloru nie znoszę) bodziakami na sofę i powiedziała "to dla Twojego dzieciaka, a mojej wnuczki!!!!" Więc jej tłumaczę, że jeszcze nie wiadomo, czy to dziewczynka, czy chłopiec, więc zakup taki nad wyrost. Jaki jej komentarz? "Nie to że za ostatnią kasę kupiłam to jeszcze wybrzydzasz?" No i pękłam.....pogoniłam jędze, mało jej nie pobiłam, gdyby nie P, to jak Boga kocham, udusiłabym gadzinę!!!! Na koniec powiedziała " z listy gości na chrzest mnie proszę wykreślić", mój odwet "nigdy na tej liście PANI nie było"....później przeryczałam cały dzień...

Ostatnia edycja:
Ewela dzieki Kochana :*** Jak sie czujecie z malenstwem?
Maggy :*** kobitko liste mam zapisana na komputerze ;) :*

Dziewczyny bede miala dziecko a nie mam pojecia co kupowac:zawstydzona/y: do pielegnacji i karmienia...WSTYD:-D

EwciK, masz prawo nie wiedzieć przecież...to Twoje pierwsze dziecię, wszystko dla Ciebie nowe, więc żaden wstyd!
My z Kruszkiem czujemy się dobrze, choć nerwówkę mieliśmy w weekend...jeszcze na dodatek pokoiku dla dziecia nie skończyli, ile można "srać" się z jednym pokoikiem??? Jakiś nerwowy weekend i dziś początek dnia...fizycznie dobrze, z niecierpliwością czekam na środę...

reklama
Kochana a co ma byc w srode? Bo ja nie w temacie? ;)
Troche mnie nie bylo a jakos nie mam sily nadrabiac:zawstydzona/y:
S w Indonezji siedzi i wraca w przyszly poniedzialek :-(to siedze i zakupy robie dla naszego baby ;)

Do góry