reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysokie TSH w ciąży

Kaamilaaa

Fanka BB :)
Dziewczyny, dzis odebralam wyniki i okazalo sie ze tsh mam bardzo wysokie bo 5,32... jestem w 10tc i bardzo martwie sie jak to moze wplywac na maleństwo...
Jutro mam wizytę u ginekologa wiec mam nadzieje ze przepisze mi cos na zbicie.
Miala ktoras z was na początku ciąży aż tak podwyższone tsh ? Byly tego jakies negatywne skutki ?

reklama
Nie martw się na zapas. Dużo kobiet ma problem z TSH. Ja od ok. 10 tygodnia jestem na lekach. Generalnie najważniejsze, żeby trafić pod opiekę i to kontrolować. Moje było niższe, ale i ginekolog, i endokrynolog, podeszli do tego spokojnie.

Jak możesz to umów się też do endokrynologa.

Nic się nie przejmuj. W poprzedniej ciąży miałam powyżej 5 i okazało się to też dopiero po badaniu w I trymestrze. Endokrynolog wprowadził mi euthyrox, ciąża przebiegła prawidłowo, a córka urodziła się zdrowiuteńka, choć na wypisie ze szpitala mam napisane, że ciąża powikłana niedoczynnością.

Teraz znowu miałam powyżej 5 i gin od razu dał mi tabsy.

Ja mialam coś ponad 4 bo przestałam brać tabletki na długo przed ciąża. Wróciłam na dawkę 25mg euthyroxu, później 50mg ale wynik spadł tylko do 2,75 więc od dwóch miesięcy jestem na 75mg i wynik poniżej 2 (36tc i wszystko w porządku)

reklama
Ja w 1 trymestrze powyżej 3 i dostałam 50g euthyroxu, dzisiaj (24tydz)robiłam kolejne badanie i urosło do powyżej 5.... także tez sie obawiam co i jak... jutro ginekolog a w przyszłym tyg endokrynolog i zobaczymy jakie tabsy włączą

Do góry