reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tsh w ciąży 6 tydzień

Daj im Boże🙂 u nas na grupie było tyle poronień że nadal jestem w ciężkim szoku. Teraz dziewczyna w 16t straciła córke😩

U nas też, ale bez zależności od TSH. Mamy nawet szczęśliwą końcówkę ciąży u Dziewczyny, która miała TSH powyżej 100. Niestety tych poronień jest mnóstwo, za większość odpowiadają po prostu błędy przy podziale komórek☹️

reklama
U nas też, ale bez zależności od TSH. Mamy nawet szczęśliwą końcówkę ciąży u Dziewczyny, która miała TSH powyżej 100. Niestety tych poronień jest mnóstwo, za większość odpowiadają po prostu błędy przy podziale komórek☹️
No właśnie i nie mamy na to wpływu niestety😞

Idz lepiej do endokrynologa i może jeszcze zrób USG tarczycy, bo wg mnie wyniki są w normie i nie jestem pewna czy w ogóle powinnaś się faszerować hormonami (być może tak)... Ja w poprzednich ciążach miałam na początku tsh 3.8 i regulowalismy jodem - ładnie spadało do 2-2.5... (3.8 to moje tsh też bez ciąży)... Dopiero teraz w tej ciąży w 3 trym jak tsh skoczyło na 4.8+ a ft4 spadło poniżej 0.7 mam dawkę 25mg...
Hmmm, jeszcze nie spotkałam kobiety która w ciąży regulowala tsh jodem, to niesamowite! Ja sama zaszłam w ciąży podczas suplementacji 50 mg jodu dziennie i doprowadzilam się szybko do ostrej niedoczynności :(
Napiszesz coś więcej? Jak dawkowalas jod? Jakiej postaci?

Hmmm, jeszcze nie spotkałam kobiety która w ciąży regulowala tsh jodem, to niesamowite! Ja sama zaszłam w ciąży podczas suplementacji 50 mg jodu dziennie i doprowadzilam się szybko do ostrej niedoczynności :(
Napiszesz coś więcej? Jak dawkowalas jod? Jakiej postaci?
Tylko w suple dla kobiet ciężarnych...
Teraz zresztą podobnie. Endo tylko przez chwilę zapisał mi hormon jak ft4 spadło na ok 0.6 (25 - najmniejszą dawka)... podskoczyło do 0.9 to odstawił.

Przed ciąża nie badałam tarczycy.
W pierwszej ciąży wynik tsh wyszedł mi około 7 (było to około 7-8tc). Wizyta u endokrynologa, leki i w drugim trymestrze skoki od 4-11. Pod koniec ciąży miałam około 2.5 (i tak się utrzymywało dość długo po ciąży).

Ostatnia edycja:
Do góry