reklama
Mała.czarna
Fanka BB :)
Oczywiście, jednak nie spotkałam się z tym żeby z miejsca odsyłać kogoś na inny wątek zamiast odpowiedzieć na pytanieA co to za różnica czy jest po in vitro czy nie ...
Przecież można pomóc kobiecie skoro ma obawy ...a wiem że tam kobietki mają dużą wiedzę i napewno jej doradza i uspokoją ...
Tagitagi
Ja nie wiem nigdy nie miałam aż takiej bety niestety ...więc byłam pierwsza jak natrafiłam na wątek ...dlatego napisał Pani napewno się martwiła ...a co szkodzi odpisaćOczywiście, jednak nie spotkałam się z tym żeby z miejsca odsyłać kogoś na inny wątek zamiast odpowiedzieć na pytanie
A czy ciąża z in vitro czy naturalna ...tu chodziło o betę a dziewczyny mają duże pojęcie ....
Życzę miłego dnia
G
gość _199
Gość
Pewnie przełożył, bo przy takiej becie jest szansa na zarodek, więc po co czekaćBadałam dziś TSH 4,9 w lutym 2,3. W tym przypadku wiem jak dalej działać. Wystraszył mnie poziom bety chociaż im więcej czytam tym jestem spokojniejsza. Jutro idę do lekarza przełożył mi wizytę z 14.04 na jutro jak usłyszał wynik bety i to mnie najbardziej przeraziło.
Jesteś w 5+2TC, ja w ,4+6 miałam betę 13 tys, urodziłam, syn ma dwa miesiące. Nie martw się na zapas.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Daj znać koniecznie po wizycie! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Mała.czarna
Ja również PozdrawiamJa nie wiem nigdy nie miałam aż takiej bety niestety ...więc byłam pierwsza jak natrafiłam na wątek ...dlatego napisał Pani napewno się martwiła ...a co szkodzi odpisać
A czy ciąża z in vitro czy naturalna ...tu chodziło o betę a dziewczyny mają duże pojęcie ....
Życzę miłego dnia
Czyżbym wyczuła oburzenie..?! Autorce chodziło raczej o to, ze znamy normy lepiej, niż nikt inny.Dlaczego ma pisać tam jeśli nie wiemy czy jest po in vitro?
Po pierwsze wiemy kiedy dokładnie mamy owulacje i wiemy ze 11 dni po owulacji beta musi być dwucyfrowa. Za kolejne 4 dni trzycyfrowa itd. No i oczywiście przyrosty... w tym czasie są zupełnie inne i nie mowimy tu o 66%. Ogółem rokowania ciąży - ciąża biocheniczna, poronienie, pozamaciczna to beta do 1000. Potem tylko usg, na etapie powyżej 1000 nie bada się przyrostu, ani nie ocenia bety. W ciążach spontanicznych nie wiadomo dokładnie kiedy jest owulacja i to tez takie wróżenie z fusów. Czy ta beta jest dobra...
G
gość _199
Gość
Czyli nijak się to ma do autorki, bo też nie wie kiedy była owulacja i czy beta jest dobra.Czyżbym wyczuła oburzenie..?! Autorce chodziło raczej o to, ze znamy normy lepiej, niż nikt inny.
Po pierwsze wiemy kiedy dokładnie mamy owulacje i wiemy ze 11 dni po owulacji beta musi być dwucyfrowa. Za kolejne 4 dni trzycyfrowa itd. No i oczywiście przyrosty... w tym czasie są zupełnie inne i nie mowimy tu o 66%. Ogółem rokowania ciąży - ciąża biocheniczna, poronienie, pozamaciczna to beta do 1000. Potem tylko usg, na etapie powyżej 1000 nie bada się przyrostu, ani nie ocenia bety. W ciążach spontanicznych nie wiadomo dokładnie kiedy jest owulacja i to tez takie wróżenie z fusów. Czy ta beta jest dobra...
A takie rzeczy jak ciąża biochemiczna, pęcherzyk powyżej 1000bety, wie większość z nas.
reklama
Tak rokowania ciąży ( czy będzie to ciąża biochemiczna, pozamaciczna, poronienie..) bada się przyrosty i wartości do około bety 1000. Na tym poziomie już tylko usg i tez wykluczy ciąże pozamaciczną.Czyli nijak się to ma do autorki, bo też nie wie kiedy była owulacja i czy beta jest dobra.
A takie rzeczy jak ciąża biochemiczna, pęcherzyk powyżej 1000bety, wie większość z nas.
Co do tego, ze „wszystkie” wiemy... nie generalizowałbym tak. Droga zapłodnienia pozaustrojowego jest po prostu inna, nikt przy zdrowych zmysłach nie leci na betę z krwi 11 dni po stosunku, bądź domniemanej owulacji. Przy in vitro masz weryfikacje - pierwsza jest już 8 dni po. Od tych weryfikacji zależy dalszy rozwój ciąży. Chodzi o to, ze na tak wczesnym etapie ciąży mało kto się zna. Żeby nie robić lekarzy w klinikach guru to po 10tc ciężko jest im ogarnąć i odsyłają dalej.