widzę, że to forum, a zwłaszcza ten wątek to istna kopalnia wiedzy

Bardzo dziękuję za rady!!! spisałam wszystko na karteczce, przejdę sie po aptekach i tego typu przybytkach i sprawdzę co tu jest, a co zamówić.
Szcebiotka masz rację, sporo rzeczy można tu dostać w polskich sklepach, ale czasem przebitka cenowa jest potężna. Są tez lekarstwa, takie bez recepty oczywiście, ale sporo droższe niż w Pl. A skoro paczka i tak będzie szła, to kilka opakowań jakiś leków, to zwiększy wagi jakoś drastycznie.
tere fere kope lat!!!! gdzieś Ty nam uciekła od staraczek??? wpadnij do nas kiedyś
A co do kosmetyków, to ja właśnie ostania sobotę przesiedziałam na necie w poszukiwaniu opinii mam o różnego rodzaju smarowidłach, mydłach, zelach itp. Dla mnie tu jest dość mały wybór, dlatego chciałam sobie zamówić coś z Polski. Według mojego "wywiadu" bardzo polecane są kosmetyki z firmy Hipp. Można je stosować od 1 dnia zycia dziecka. Póżniej w rankingu stoją Nivea Baby, na nich niby jest napisane, ze do stosowania od 1 misiąca życia, ale sporo rodziców używa ich od urodzenia. Odradzane są J&J, podobni sporo dzieciaków uczulają, oczywiście nie wszystkie, ale dużo. Co tam jeszcze...aha co do tych emolientów..popularne sa Oilatum, ale dość drogie. Są inne odpowiedniki, też dobre, ale znacznie tańsze. Tylko że z używaniem ich są zdania podzielone...nam położne mówiły na szkole rodzenia i takie też opinie czytałam w necie, że te płyny to są zdrowotne czy lecznicze, jak kto woli. I stosuje się je przy jakims problemie skórnym dziecka, np. zbyt wysuszona skóra, egzema itp. Z innego wątku mama pisała mi, że jak jej synek miał naświetlania przy żółtaczce, bardzo wysuszyło mu to skórę i wtedy kąpała go w tym Oilatum, a jak mu się polepszyło, to używa go tylko raz w tygodniu.
No to tyle mojego wykładu w tej dziedzinie;-):-)
Aha...ja zamówiłam z Hipp'a : żel do mycia ciała i włosów, mleczko pielęgnacyjne, krem na niepogodę do buzi, mydełko w kostce.