reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Anka widzę, że mały elegancik się szykuje:-D

Ja na allegro wyłapuje perełki i z ostatnich łowów
957346c3848fbe5f.jpg2784933010.jpg

Cudne zakupy Dziewczyny!
Anka faktycznie mały elegant będzie z Twojego Syneczka:-)
Ala na takie cudeńka to sama bym się skusiła:-D
Barbie jak piszą Dziewczyny, nie ma co się stresować, jeszcze trochę czasu zostało, u nas Szczepciu miał się urodzić pod konniec stycznia a ja zakupy zaczęłam po Świętach dopiero, zrób sobie listę rzeczy potrzebnych tylko żebyś potem po "omacku" nie szukała, polecam Ci przejrzeć ten wątek, kilka razy była kompletna lista wyprawkowa zamieszczana. Myślałaś może żeby przez neta zamówić, na allegro np często u jednego sprzedawcy można bardzo dużo rzeczy nabyć.
Herbatka ja jestem podobnego zdania co Kania, przy tak małej różnicy wieku podwójny wózek praktycznie niezbędny, nasze pociechy jednak już trochę podrośnięte, ja na spacery coraz rzadziej wózek zabieram tak więc w moim wypadku podwójny byłby stratą pieniędzy, podstawkę ewentualnie kupię.
Ja z dzisiejszych zakupów ze skarpetkami wróciłam, były takie cudne że nie mogłam się oprzeć:-D

ala-84 przepiękna sukieneczka i ta kurteczka :)

ja już też wpadłam w szał zakupowy i sporo rzeczy już nakupowałam i zamówiłam przez internet, na tą chwilę stopuje i rozpędzam się znowu po Świętach - jak będą wyprzedaże.
Wtedy też chcę kupić łóżeczko (pościel już mamy) , wanienkę, ręczniki i wszystkie inne potrzebne rzeczy których się używa na co dzień przy maluszku.
Ahhh fajne chwile, tylko więcej finansów by się przydało

:zawstydzona/y:

anka26,07 piekne te ubranka masz, az mnie w doleczku zakulo :-) widac, ze chlopczyka tez mozna stroic :tak:
a mi dzisaj kolezanka ofiarowala... lozeczko, materacyk i baldachim. mala rzecz a cieszy :-D w sumie to prawie nieuzywany bo od malego spala z dzidziem. a proby usypiania malego w nim konczyly sie fiaskiem. mala rzecz a cieszy :-D
tak wiec oglaszam wszem i wobec, ze mam 1 sweter i lozeczko z materacem;-)

My mamy wózek, wanienkę i 3 pudełka ciuszków :szok: wszystko dostałam od kuzynki.
Oczywiście ogrom ciuszków mnie nie stopuje i sama nie mogę się oprzeć, żeby czegoś nie kupić :-p
Łóżeczko stoi na strychu u teściów (mój mąż w nim spał 28lat temu :D), jest w dobrym stanie więc nie kupujemy nowego.

ala-84, prześliczna ta kurteczka!

Szczebiotko - nasze dzieci są w podobnym wieku, ale ja na spacer wózek muszę wziąc obligatoryjnie. A to dlatego, że Wojtek, który normalnie ma niespożytą energię, po przebiegnięciu 300 metrów, zawsze wtedy gdy nie mam wózka staje i każe się wziąć na raczki ;-)

Dziewczyny jest tyle pieknych ciuszkow ze szok!!
Z doswiadczenia wiem ze nie ma co oszczedzac.
Ja zakupy robie w H&M oraz w C&A, zdarzaja sie rzeczy firmowe Esprit....
W ciuszkach po Laurze chodzi moja siostrzenica wiec warto inwestowac:rofl2:
Dzis kolezanka ktora ma rocznego syna zaproponowala mi pudelko z ciuszkami:rofl2:

Ala twoje zakupki tez sliczne:tak:bedzie ksiezniczka:tak:

Mysle ciagle nad wozkiem i chyba wezme wozek od kolezanki:sorry:tzn gleboki w ktorym mozna montowac maxi cosi a potem zakupkie spacerowke o taka jak mialam przy Laurze

Ulkan to prawda, że dużo zależy od konkretnego dziecka, jaki ma charakter i temperament. Szczepciu na 2godzinne spacery bez wózka spokojnie, jak zabieram to nam częściej więcej czasu schodzi bo Szczepcio chce go pchać:-D Poza tym jest dość usłuchany, nie chodzi co prawda za rękę, tylko przy przechodzeniu przez jezdnie wie że musi podać, ale nie ucieka, zawsze trzyma się chodnika itp na samym początku używałam szelek ale to dlatego, że jednak 10-11 miesięcznemu dziecku ciężko wytłumaczyć, że ma gdzieś nie iść ale jak tylko zaczął wykazywać większe zrozumienie to już "luzem" go puszczałam i tłumaczyłam i u nas się to sprawdziło, tak więc nawet teraz jak do Polski jedziemy na Święta to nawet tego małego wózka nie bierzemy

reklama
Szczebiotka właśnie w tym tygodniu zajęłam się tak na poważnie listą rzeczy które będę musiała kupić. A będę musiała w sumie kupić wszystko bo to moje pierwsze maleństwo ;-) Chciałabym pokupować wiele rzeczy przez allegro ale także moja chęć zakupów w realnym sklepie jest większa , no pewnie sama wiesz, pierwsze dziecko to musisz po dotykać wszystkiego popatrzeć itp. :-) Jak pomyślę o zakupach to uśmieszek od razu mi się pojawia ;-)
A powiedzcie mi dziewczyny czy Wy kupowałyście łóżeczko od razu z całym wyposażeniem tzn. materac pościel itp.

Pozdrowionka kochane :-)

Do góry