reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

betina lezaczka nie mialam, wiec sie nie wypowiem, ale mata to super sprawa! ja mialam 2. kladlam mala, obkladalam zabawkami a ona lezala tak i lezala... dopoki nie zrobila kupy albo nie chciala jesc :tak: u mnie sie super sprawdzila. korzystalam dopoki nie umiala sama siedziec czyli do okolo pol roku. oczywiscie nie polezy Ci takie male dziecko tygodniowe tak zeby cos zrozumiec z tego gdzie sie znajduje. ale 2/3 miesieczny bobas jak najbardziej. wtedy zaczyna lapac za te zwisajace zabawki i odwracac glowke zeby siegnac po inne. pod mate kladlam jeszcze rozek zeby bylo miekko

reklama
Lezaczek i mata to cudowne wynalazki:tak:
Laura miala lezaczek podobny do tego co wkleila nimitti z Fisher Price. Wibracja w nim dzialala usypiajaco:tak:
Mata tez spelnila swoja funkcje corka lezala i wpatrywala sie w wiszace nad nia zabawki po czym probowala je siegnac.
Lezaczek jak najbardziej od samego poczatku :tak:

Co do leżaczka to ja tak samo jestem za. Mamy już wybrany, może bez wibracji ale nie widze sensu kupowania takiego. Tak samo uznałam że sie przyda bo tez mamy kuchnie na dole i będę mogła zrobić cokolwiek gdy Zuzia będzie w leżaczku spokojnie sie bawić :-p Co do maty to też fajna sprawa ale na razie nie kupujemy a potem sie zobaczy.

U Nas leżaczek nie zdał egzaminu, może za wcześnie zaczęliśmy z niego korzystać i się córcia w nim niecierpliwiła ale mata już od drugiego miesiąca życia była w użytkowaniu i długo służyła. Zresztą córa większość czasu spędzała na dywanie, kocu i macie. Raz mi spadła z łóżka (jak miała 4 miesiące) i więcej jej na łóżku nie kładłam.

Zarówno leżaczek-bujaczek jak i mata edukacyjna sprawdziły sie super przy blizniaczkach mojej siostry. Więc i ja planuje zakup. Co do maty to bardzo podobaja sie ta Ikeowska, a do tego stojak z zabawkami. I cena rozsądna.

Załączniki

• IMG_0423.JPG
    IMG_0423.JPG
    20,5 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG_0422.JPG
    IMG_0422.JPG
    37,2 KB · Wyświetleń: 32
Ja miaam taka mate z ktorej mozna zrobic mate lezaca oraz tunel. Pamietam jak Laura lubiala w nim siedziec:tak:
Lezaczek mial funkcje wibracji i sluzyl jako lezaczek, bujak i krzeselko.
Mam nadzieje ze teraz tez bedzie idealnie

Załączniki

• mata.jpg
    mata.jpg
    110,2 KB · Wyświetleń: 39
  • mata2.jpg
    mata2.jpg
    104,6 KB · Wyświetleń: 33
  • lezaczek.jpg
    lezaczek.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 29
U nas leżaczek oraz mata się sprawdziły:)
Mikowata mi też ta mata z ikei się podoba bo jest gruba:) choć mamy taką kolorową z Tiny Love to i tak myślę żeby dokupić taką z Ikei:)
Poniżej nasz leżaczek i mata oraz 7 tygodniowy Jaś:)
IMG_8355.jpgIMG_8358.jpg

Madzia - mnie przerażają te mega kolorowe zabawki, maty, materacyki...fuuuu. Za to ubranka dla dzieci są kolorów mdlych. Mdly różowy, mdly niebieski,mdly zielony. Ikea i jej mata jest gruba, a na dodatek w ładnych kolorach :)

reklama
Do góry