reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

Ja łóżeczko dostałam od siostry tylko zakup materacyka mnie czeka. Wanienkę mam po Piotrusiu większą i trochę mniejszą od siostry. Ciuszków też sporo mam. Przewijak też mam na łóżeczko. Powłoczki na pościel też jakąś mam, najwyżej jeden komplet nowej dokupię. Muszę kupić tylko pościele dla Piotrusia a te dostanie Filip
smile.png
Kupić muszkę butelki, smoczki, pieluchy, mokre chusteczki i kosmetyki. Kombinezony mam dwa ale w różu, no trudno :p ale nie pamiętam jaki rozmiar :p

reklama
Deizzi mnie sie tez wydawalo ze urodze z miesiac szybciej, a urodzilam po terminie grubo bo w 42.tc wiec nie ;-)szykuj sie

Ewelinka heh, rozne sa sposoby, ale niestety wszystko zalezy od szyjki. na niektore kobity to dziala a na inne nie. ja tez bzykalam sie ile moglam, pilam herbaty z lisci malin i biegalam po schodach, piesze wycieczki, zbieranie rozsypanych zapalek pojedynczo... normalnie wszystko! i nic... mala wyszla kiedy chciala. no i trzeba pamietac ze nie kazda metoda jest bezpieczna, np mycie okien albo wieszanie firan, ogolnie trzymanie rak w gorze, moze przyczynic sie do odklejenia lozyska...

Ostatnia edycja:
Ja bym chyba nie ryzykowala tych wszystkich wysilkow, bo mozna sobie cos nadwyrezyc, albo nadmiernymi cwieczeniami wywolac krwotok. Znam kobitki, ktore na wywolanie porodu pily jakies swinstwa nie myslac nawet o tym, jak taka trucizna moze wplynac na plod.
Natura wie, co robi. Czasem trzeba jej pomoc, ale nie drastycznymi metodami. Ja wychodze z zalozenia, ze od pomocy sa lekarze...nie drabina i latanie dachow ;-)

Dziewczyny kupujecie do łóżeczka kołderke i poduszke? Z tego co wiem to niemowlak nie spi na poduszce i nie koniecznie też przykrywa sie go kołderką tylko np śpiworek i kocyk więc nie wiem czy mam kupować poduszke i kołdre . Pewnie to też indywidualny wybór. Teraz chciała bym kupić pościel ale skoro nie kupie kołdry i poduszki to mam kupić sam ochraniacz i prześcieradło??? Boże tyle pytań hehe...:-p

Madzia moja od urodzenia spala pod kolderka, poduszke mialam ale taka plaska, prawie jak sama poszewka.
Moja w spiworku nie chciala spac, strasznie plakala bo sie nie mogla przekrecic wiec mimo ze go mialam nie uzywalam. Kazde dzieciatko inaczej spi wiec to chyba kwestia czasu. Kolderke uzywalam do 3 lat potem zmienilam na duza:tak:

czyli trzeba kupić, no okej nie ma problemu tylko teraz nie wiem jakie wymiary, łóżeczko mam 120x60 ..więc jak możecie to pomóżcie :tak: bedę wdzięczna :-)

madzia moja do tej pory spi bez poduszki, ale kolderke mam. wymiary takie jak podala anka, wiadomo ze bedzie troche szersza niz lozeczko zeby dokladnie przykryc dziecko. u mnie spiworek tez sie nie sprawdzil. mala bardzo sie w nim grzala. spala dlugo owineta w rozek, pozniej zaczelam uzywac koldry

Ja dalej nie mam kołderki, a na poduszce śpi Tymek od momentu jak zaczął chorować, żeby Mu się lepiej oddychało. Teraz śpi w śpiworku i nie narzeka, wcześniej spał ciasno zwinięty w rożku, bo inaczej nie spał. Co dziecko, to inne potrzeby, więc najlepiej poczekaj. Ja kupię rożek na pewno.

reklama
madzia no jak widzisz co dziecko to inaczej... Ja kupiłam kołdre i poduszkę od razu w zestawie, ale i tak bardzo długo małą spałą pozawijana w kocyk tylko. Kołdre dałam jej już na pewno po pół roku i dopóki się nie kręciłą to spałą pod nią a teraz i tak zazwyczaj ląduje na kołderce więc ciągle trzymam obok koc i jakby co to choć na chwilę ją nim przykrywam... A poduszeczkę to dopiero niedawno dostała taką cieniutką (słyszałąm, że do roku lepiej bez) ale i tak zazwyczaj ląduje w poprzek łóżka albo na odwrót albo jeszcze inaczej więc tak sobie tylko leży ta poduszka w łóżeczku;)

Do góry