reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Dziewczyny a te proszki Sensitive to sa jakies takie specjalne dla dzieci czy normalne tylko jak sama nazwa wskazuje delikatniejsze? Ja tez narazie nic jeszcze nie szykuje. Najpierw czeka nas przemeblowanie pokoju i przy okazji maly remoncik i jak juz meble beda staly tak jak powinny to dopiero bede je wypelniac ubrankami. Juz sie doczekac nie moge :)

reklama
u mnie pranie było w płynach Biały Jeleń, żeby przypadkiem żadnych podrażnień Mały nie miał. Poleciła po położna na jakimś forum. Powiem Wam, że rewelacja, raz, że nie drogie są, dwa są one polecane dla ciężkich alergików a trzy tak pięknie pachną, że byłam w szoku!

potem już prałam w zwykłym proszku i płynie, takich jakich używam dla nas do prania.

Dzisiaj rodzice mi podrzucili gazetkę z Lidla i mają tam te długie poduchy do karmienia i spania po 40zł:szok: (od poniedziałku)
nie mam pojęcia jak jakościowo, ale może, któraś z Was się skusi i sobie zobaczy przy okazji będąc na zakupach.
Ubranka dla Dzieci też mają mieć (od czwartku) od rozmiarów 62 do 92, dresiki, bluzy, sweterki, pajace z kapturami i rękawiczkami takimi nakładanymi. Ja sobie zamówiłam ogrodniczki po 30zł dla Miśka:-D

Królowa jeszcze jedno. Ja kupowałąm ten wózek na stronie www.tosia.pl Wtedy było najtaniej ale teraz warto się upewnić. Generalnie dla wszystkich dziewczyn - mają tam fajne filmiki ad wielu wózków jak się składają, generalnie obsługa itp. Jest tylko jeden minus (przynajmniej przy maxi cosi mura4) bo nie uaktualniają filmików więc mają na nich stare modele. No i tak maxi cosi jest na filmie model 2010 albo starszy - w każdym bądź razie ma jeszcze ten stary model budki na spacerówkę który jest przyczepiany do stelaża a nie do fotela i dzięki temu moim zdaniem byłby lepszy - ja się niestety tym zasugerowałam więc byłam bardzo zdziwiona widząc inną budkę. Więc warto na to zwrócić uwagę. Ale filmiki i tak warto pooglądać:)

widze ze kupujecie kombinezoniki dla maluszków. powiedzcie czy w naszej porze roku (marzec) beda faktycznie potrzebne??

Wydaje mi się że tak. Ja miałam listopadowego i ma zdjęcia z marca gdzie by w bluzie i jeansach na spacerku a mam też takie gdzie był w kombinezonie i miał czerwone policzki.

Ja kombinezonu nie kupuję bo mam a po drugie mam nadzieję że w miarę ciepło będzie jak maluszek się urodzi :)
W jakim proszku zamierzacie prać ubranka dla maluszków? A czy jak za około miesiąc zacznę prać, prasować i układać do szafek to się nie zakurzy do marca czy coś?

Też mam taką nadzieję co do pogody :) Ja zamierzam pierwszą porcję jeszcze przed narodzinami prać w Dzidziusiu a już następne albo jak proszek mi się skończy to w normalnym z naszymi rzeczami. No chyba że będzie coś nie tak, to wiadomo że wrócę do dziecięcego ale spróbować chcę na pewno.

Ja chyba też będę prała w Vizir Sensitive i Lenor Sensitive. Przy Tymku prałam w Loveli, ale że nie miał na nic uczulenia, to szybko przeszliśmy na Vizir.
Patrycja może się zakurzyć, ale możesz przykryć pieluchami tetrowymi. Powinno być ok.
Ja jakoś na razie nic nie szykuje. Przy Tymku już szalałam, a teraz jakoś luz. Najpierw chcę się dowiedzieć co będzie, a później zacznę przeglądać ubranka.

No właśnie ja też tak mam :) Tak już miałam początkową wyprawkę skompletowaną wypraną, poprasowaną a teraz nic. NAwet nie chcę mi się rzeczy ze strychu znieść. Jakoś tak jakbym miała jeszcze dużo czasu. Najlepsze to, że wczoraj byłam na zakupach z zamiarem kupienia czego Bobikowi. I tak patrzę, patrzę i kupiłam ale nie dla niego tylko dla Antka. Nie wiem co ale taką blokadę miałam. Nie wiem kto tam siedzi i nie wiedziałam co kupić...

Dzisiaj rodzice mi podrzucili gazetkę z Lidla i mają tam te długie poduchy do karmienia i spania po 40zł:szok: (od poniedziałku)
nie mam pojęcia jak jakościowo, ale może, któraś z Was się skusi i sobie zobaczy przy okazji będąc na zakupach.
Ubranka dla Dzieci też mają mieć (od czwartku) od rozmiarów 62 do 92, dresiki, bluzy, sweterki, pajace z kapturami i rękawiczkami takimi nakładanymi. Ja sobie zamówiłam ogrodniczki po 30zł dla Miśka:-D

Muszę w internecie obejrzeć tą gazetkę :)

moj dzis nie wytrzymal i kupil 3 szt bodow i wiecie co jeszcze:)kubek nie kapek.tak sie mu spodobal ze musial go miec hehe.musze schowac kiedys sie przyda:)

My praliśmy w jelp-ie przez 1,5 roku i wszystko było ok. Więc teraz też się na niego decyduję:-)

A co do wyprawki to pewnie wszystkie kosmetyki,maści ipd kupię na początku lutego czyli w okresie pakowania torby do szpitala więc jeszcze dużo czasu przed nami:-)

reklama
Dziewczyny...a smoczek lateksowy czy silikonowy? Ja jestem bliższa temu lateksowemu - jest taki oldsulowy. I w ogole zastanawiam sie czy jest mozliwe wychowanie dziecka bez smoczka? Czy to jest dobre?

Do góry