reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Ja do Piotrusia miałam łóżeczko turystyczne i po 1,5 roku użytkowania bardzo się zniszczył a 300 zł za niego daliśmy. Na początku byłam bardzo zadowolona, bo jak Piotruś spał w tej górnej części to mogłam go pobujać. Teraz jak gdzieś jedziemy to biorę te łóżeczko ale jest trochę podarte.

widze ze kupujecie kombinezoniki dla maluszków. powiedzcie czy w naszej porze roku (marzec) beda faktycznie potrzebne??

basieniak, dziękuję za Twoją opinię o wózku. Czytałam właśnie o tym daszku, wiele dziewczyn jako jedyną wadę wskazywało właśnie ten daszek. Pisały, że przyczepiały parasolkę. Dzisiaj chyba pojadę obejrzeć ten wózek, jak byłyśmy razem faktycznie nie zwracałam uwagi na firmę a na wygląd - było to przed poszukiwaniem wózka :) I właśnie o tym pałąku coś pisały jeszcze dziewczyny w opiniach, nie wiedziałam o co chodzi ale zobaczyłam później na zdjęciach.

betina, ja kombinezonu na razie nie kupuję ale mam termin na 21.03 więc wiosna ma już być :)

Ja kombinezonu nie kupuję bo mam a po drugie mam nadzieję że w miarę ciepło będzie jak maluszek się urodzi :)
W jakim proszku zamierzacie prać ubranka dla maluszków? A czy jak za około miesiąc zacznę prać, prasować i układać do szafek to się nie zakurzy do marca czy coś?

Fride polecam i to bardzo.jest rewelacyjna!!!!!
Co do monitora oddechu to nie kupie przy Laurze nie mialam, teraz na urlopie kumpela mi odradzala. Oni mieli i szybko sprzedali. Niby fima extra a stracha napedzil im nie raz.

Ja do szpitala potrzebuje jedynie pizamke
Wszystko typu majtki, podpaski, mleko, ubranka, pampersy, kremy... u nas daje szpital:tak::tak:

Ja bede uzywala proszku Persil sensitiv i plynu do plukania Lenor sensitiv. Mam juz sprawdzone bo uzywalam przy Lali

Ja chyba też będę prała w Vizir Sensitive i Lenor Sensitive. Przy Tymku prałam w Loveli, ale że nie miał na nic uczulenia, to szybko przeszliśmy na Vizir.
Patrycja może się zakurzyć, ale możesz przykryć pieluchami tetrowymi. Powinno być ok.
Ja jakoś na razie nic nie szykuje. Przy Tymku już szalałam, a teraz jakoś luz. Najpierw chcę się dowiedzieć co będzie, a później zacznę przeglądać ubranka.

reklama
Dziewczyny, jesteście boskie, Szczebiotka bardzo pomogłaś, dzięki Ci wielkie, już skopiowałam listę dostosowałam do własnych potrzeb i tylko będę dopisywałam firmy, nazwy i niezbędne uwagi, żeby później nie przekopywać całego wątku.
Ja póki co z wyprawki dla malucha mam wózek, obiecane łóżeczko i wanienkę, z pozostałymi zakupami poczekamy na płeć bo od tego sporo zależy. Jeśli będzie dziewczyna będzie znacznie taniej bo sporo rzeczy po bratanicy odziedziczymy, no nic pozostaje cierpliwie czekać.
Patrycja ja bym chyba jeszcze nie prała ja nie lubię jak ubranka czy ręczniki leża nie prane za długo więc zapewne zrobię wielkie zbiorowe pranie jak już wszystko będzie tak gdzieś z miesiąc czy półtora przed terminem.

Do góry