reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Herbata miałam cc, tak jak mówiłam, problem z ciśnieniem i pocięli mnie w 38tc. Ale spoks, czuję się elegancko. W piątek miałam cięcie, a w poniedziałek już byłam w pracy na godzinkę po szpitalu, w sobotę posprzątałam całą chałupę, kurze, podłogi, łazienka, kibel, szafki w kuchni. :tak::-D Mały spokojny więc po jedzonku mam 2-3godz dla siebie.:-)
Karmię co raz więcej moim mlekiem i oczywiście ściągam nawet 7 razy dziennie, dzięki temu napływa mi więcej. Już wczoraj sztuczne podawałam tylko na noc 2 razy. Myślę, że tak zostanie.:-)

reklama
z moich niedługich doświadczeń mamy i okołoporodowych weryfikuje co mi sie przydało, a co nie:
- zdecydowanie nr 1 okazał się laktator. Mam elektroniczny Medeli Mini. Nie wyobrazam sobie odciągania ręcznym (chyba że okazjonalnie raz na ruski rok). W mojej sytuacji z poranionymi brodawkami bez laktatora bym nie przeżyła albo szybko zrezygnowałą z karmienia swoim pokarmem. Dzięki odciąganiu udało się podleczyc piersi i teraz się już ładnie karmimy cycem :)
- ubranka: zdecydowanie (przynajmniej na początek, kiedy przebieranie stanowi jeszcze wyzwanie dla mamy i maluszka) tylko body czy pajace rozpinane po całości po środku. Wszystkie inne udziwnione formy to tylko źródło stresu ;) No i konieczne okazało się dokupienie kilku sztuk najmniejszych, bo w większości ubranek synek utonął ;) (urodził się z dł 53 cm więc przeciętnie)
- poduszka duża ze smyka. nie tylko byla nieoceniona podczas ciąży ale i teraz fajnie sie na niej śpi, maluszka można w nią zawinąć, przydatna tez przy karmieniu
- rożek - prawie cały czas małego zawijamy w rożek, lubi być chyba mocno ściśnięty ;)
- sterylizator. myslalam ze nie bede kupowac bo to bajer, ale po 1 dniu bawienia sie z wyparzaniem smoczkow, butelek, laktatora.. zakupilismy i naprawde jest wygoda.
- octanisept - stosujemy do pępka i na moją rane po CC

Hmm...z tego co piszesz betinko to ja nie mam tylko laktatora bo nie którzy mi mówili że jak bedzie potrzebny to zdąrzę go kupić... A podasz linka do Twojego laktatora tej firmy Medele? będę miała pod ręką jak będę chciała kupić a wolę kupić sprawdzony :)

Torba spakowana czeka na poniedziałek. ;]

Potwierdzam post betiny
Sterylizator
Laktator elektryczny
Śpiochy

Ja też po kilku dniach wyparzania zamówiłam sterylizator, a laktator miałam ręczny po 2 dniach już miałam dosyć.
A osobiście też najbardziej lubię śpiochy, których mam tylko 3 szt. Mało ubierania i tylko jeden ciuch. Na tą chwilę jest to dla mnie najwygodniejsze.

Potwierdzam post betiny
Sterylizator
Laktator elektryczny
Śpiochy

Ja też po kilku dniach wyparzania zamówiłam sterylizator, a laktator miałam ręczny po 2 dniach już miałam dosyć.
A osobiście też najbardziej lubię śpiochy, których mam tylko 3 szt. Mało ubierania i tylko jeden ciuch. Na tą chwilę jest to dla mnie najwygodniejsze.

reklama
Do góry