reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Witam Was mamusie!
Jestem podwojna mamcia córeczki 2010 i synka 2011.
Zaczelam troszkę odgruzowywać mieszkanie i piwnicę i mam do sprzedania świetny komplet łózeczko materac plus dodatki.
Tutaj link do aukcji, Łóżeczko niemowlęce + materac + dodatki (3024183244) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeżeli byłaby któras zainteresowana proszę o wiadomosc PW mozemy sie ugadac z cena i aukcje moge wycofac:)
Życze spokojnej ciąży :)

reklama
daga - ja tez polecam na sutki lanoline, jest naprawde dobra. Butelki i smoczki mialam antykolkowe silikonowe, z Aventu, sprawdzily sie w 100%.

A my dzis zakupilismy podwojny wozek:-), dokladnie taki, jak chcialam. Oczywiscie uzywany i za 35% ceny rynkowej, ktora jest kosmiczna.
Oto on:

jogger city mini double stroller - Szukaj w Google

Sliczny wózek.mam tylko (może głupie) pytanie-czy zmieścisz się z nim przez futryny sklepów w mieście.Znsajoma -mama bliźniaków) mi kiedyś opowiiadała że niestety nie wszystkie sklepy,lub wejścisa do autobusów były "miarowe"

onesmile no wlasnie, ja slyszalam ze jak dzieci siedza obok siebie to kiepsko sie prowadzi, dlatego wlasnie takiego nie kupilam. nie zmiescilabym sie na bank do windy ani do autobusu i problem z wlozeniem do bagaznika... co nie zmienia faktu ze wizualnie bardzo mi sie podoba ;-)

Maryńka ja miałam miseczkę B przed ciążą ze Szczepkiem:-D co do mleka, trzymam kciuki by u Ciebie było jak u Mamy i Siostry-bardzo to prawdopodobne zresztą.

Noelka a nie proponowali Ci przekręcania? Pytam bo wiem, że praktykują w uk więc jeśli będziesz chciała uniknąć cc to warto się dowiedzieć. Jeśli jednak będziesz miała cc i nie będzie żadnych komplikacji to faktycznie max 3dni Cię trzymają. Pieluch bym liczyła po 10 na każdy dzień, duża szansa że trochę mniej zużyjesz ale to bezpieczna ilość i tak ze 2komplety ubrań na dzień na wszelki wypadek, może pajacyków 4 nawet wystarczy ale bodziaków bym co najmniej 6szt wzięła zwłaszcza, że na Synka czekasz no i pomyślała bym nad laktatorem, jeśli masz bo po cc różnie bywa z laktacją a laktatorem najłatwiej pobudzić w razie czego, najłatwiej jak najczęściej przystawiać dziecko ale nie wszystkie chętne do współpracy

Kania już któryś raz słysze o tej lanolinie ziaji chyba poproszę Mamę aby mi przywiozła, jaką to ma pojemność i na ile starcza? poprosić żeby mi kupiła 1 czy może lepiej od razu 2butelki?

Onesmile super wózek!! a na jaki kolorek masz? tak z ciekawości pytam:-)

szczebiotka kupilam laktator elektryczny madeli, jestem bardzo nastawiona na karmienie piersia wiec mam nadzieje, ze uda mi sie karmic nawet po cc:) dzis mialam polozna maly nadal w poprzek lezy:) za 2 tyg na spotkaniu jak znow bedzie tak samo to wysla mnie na usg i wtedy bede miec spotkanie z lekarzem i 3 opcje albo beda jeszcze czekac, albo przekrecanie, albo planowane cc. Ja z tych 3 mozliwosci wole cc. Nie wiem tylko czy decyzja bedzie nalezala do mnie czy do lekarzy.
bierzesz jakies kosmetyki dla dziecka do szpitala np, sudokrem ?

noelka lacze sie z Toba ! moja tez nie przekrecona.... wlasnie jakie metody maja u was?

tere fere tutaj to ustawiaja dziecko jak jest jeszcze w brzuchu... nic przyjemnego. ale sa niby inne metody, pozycja kolankowo - lokciowa z glowa przy podlodze, kostki lodu przy buzi dziecka zeby przez zimno sie przekrecilo glowa do dolu albo swiatelko od latarki sie daje na dol brzucha zeby zaciekawic dziecko. moim zdaniem to niewiele warte wszystko i pewnie recznie bede robic... choc mam nadzieje ze dziecko samo zechce sie ustawic, bo cc tu nie robia

reklama
herbata, kania, monisia - Podwojny, bo nie wyobrazam sobie mojej samotnej wyprawy na drugi koniec miasta do sklepu autobusem, do lekarza, albo do supermarketu z niemowlakiem w wozku i rozbrykanym Pawlem kroczacym obok :-) Poza tym Pawel do tej pory bardzo lubi jezdzic wozkiem i nawet zdarza mu sie jeszcze w nim uciac drzemke :-)

A jesli chodzi o skladanie i wymiarowosc, to wchodzi do wszystkich autobusow, a sklada sie jednym ruchem w mig. Ten wozek mialam upatrzony od dawna, polecaly go rozne mamy z okolicy, ktore wyprobowaly kilka wozkow podwojnych. Ten wygrywa jesli chodzi o wage, funkcjonalnosc, zwrotnosc i rozmiary. Prowadzi sie swietnie, bo probowalam juz wczesniej.

Co do rozmiaru piersi, to ja tez 160 wzrostu i miseczka B przed ciaza. Teraz rozmiar D, a jak karmilam Pawla to DD nosilam...

Ostatnia edycja:
Do góry