reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
maryńka chodzi tylko o tę stronę czy w ogóle o producenta? Bo jak tylko ta stronka coś nie tegez, to może znajdź ten wózek bezpośrednio u producenta lub w innym sklepie intenetowym. Ale spradź sobie wszystkie opinie i to nie na jednym portalu, bo ja tak się właśnie nacięłam, bo sądziłam, że skoro na Opineo.pl nie ma złych opinii (bo wtedy było ich może z 5 na kilkadziesiąt dobrych) to jest to sklep godny zaufania. Teraz wiem, że na na Opineo.pl zamieszczenie złej opinii graniczy z cudem!!! sama próbuję ją wystawić i nic. Dopiero po czasie znalazłam inne portale z opiniami i tam dopiero się naczytałam. Tak więc radzę uważać i skoro już Ci inne mamy piszą, że coś nie tak z tą stroną, to chyba bym sobie darowała i poszukała go gdzie indziej. Zaoszczędzisz sobie niepotrzebnych nerwów i złości:tak:

A wózeczek bardzo ładny:tak::-)

Maryńka obawiam się, że jakikolwiek wózek polskiego producenta kupisz, a o ile kojarzę firma tako właśnie polska jest, to jeśli będziesz chciała reklamować to trzeba będzie wózek na własny koszt odsyłać.

Noelka, Katiuszka i inne dziewczyny z uk, w bootsie fajne oferty teraz są. Noelka pamiętam, że się nad sterylizatorem zastanawiałaś, ja nie miałam ale widzę, że ten do mikrofali jest teraz w boots za połowę ceny i myślę intensywnie, bo obejrzałam filmik i tam też spokojnie można laktator wyparzać, plus jak biorę pod uwagę, że podobnie jak ze Szczepkiem będę te osłonki na sutki używać a to też trzeba odkażać, za ponad 20f pewnie bym nie kupiła ale jest za 12f i zastanawiam się czy to nie bezpieczniejsza opcja teraz jak mam Szczepcia mobilnego (wcześniej używałam miski z wrzątkiem)
Za to w mothercare są te osłonki i nakładki na piersi avent, wrzucam linki dla zainteresowanych:
Philips Avent Breastcare Thermopads - 2 Pack - accessories - Mothercare
Medela Contact Nipple Shields with Case Medium 20mm - 2 Pack - accessories - Mothercare

mam nadzieje ze wracam do was na dluzej tym razem. mam pytanie czy któraś z was zamawiała pieluchy tetrowe na allegro? możecie polecić jakiegoś sprzedawcę z porządnymi pieluchami?

ja już jestem prawie gotowa do porodu. kupiłam dziś rożek pampersy, znaczy dade z biedronki, pieluche flanelowa- mam dwie na początek wystarczą, jutro bede zamawiac rzeczy dla mnie do szpitala(majtki podkłady). zostało tylko przywieźć łóżeczko do domu, kupić wózek(na szczęście już wybrany) poprać i uprasować ubranka i mogę rodzić:)

anka, nie wiem który model kurczę, bo małż miał wybrać coś odpowiedniego dla mnie:tak:. Jak już kupię to dam znać. Ja kupię w sklepie internetowym , zawsze taniej..., potem zamierzam sprzedać na allegro. Mój brat tak zrobił i wiele nie stracił, a jak się dba to za dobrą cenę można sprzedać;-)

katiuszka, po prostu Mikołaj wysłał butelkę, tylko się zapodziała na poczcie i dlatego dopiero teraz przyszła:-D

kinajaka, ja zamawiałam tetry na allegro ale jestem przed praniem, więc nie wiem jak się mają, bo teraz to są tak wykrochmalone, że stoją same w szufladzie.:-D ale ja bym się chyba nie przejmowała, kup gdzie taniej i tak się styrają.

Szczebiotka też kuoiłam te nakładki na suty avent, fajne mięciuśkie, przynajmniej nie będzie bolałoooooo:baffled:

Szczebiotka dzięki za info:tak: każda przecena warta zobaczenia;-):-) sterylizator mam, ale osłonek na piersi nie. Przypomniałam sobie dlaczego ich nie mam...bo przeciez zamawiałam...Okazało się, że miały przyjść z tym nieszczęsnym wózkiem z littlebaby.pl:wściekła/y: Dobrze, że o nich wspomniałaś, zaraz sobie zamówię:tak:
tere fere może to faktycznie spóźnione Mikołajki;-) a co do tego otulacza...hmmm niezbyt mi się spodobał:no: dziecko strasznie ściśnięte w tym wynalzku:baffled: Chyba, ze mi się wydaje...mnie bardziej odpowiadają takie śpiworki bez rękawów. Dziecko się nie rozkopuje w nocy, ma ciepło. Te śpiworki mają różne stopnie grubości czy jakoś tak, tak jak kołdry.
A wygląda to tak:
Baby Sleeping Bags | Grobag & Snoozie Sleeping Bags| Mothercare

No właśnie dziewczyny, trochę taki bajer, ale pomyślany, bo właściwie czuję się jak w macicy taki łobuzek... :-) Niby te śpiworki fajne, ale dosyć luźne, a otulaczek jest spoko, ale znowu dosyć ciepły,:-p choć można dzieciaka w cokolwiek zawinąć. Nawet prześcieradełko przecież.
Mnie się podoba ten gadżet, ale cena mi się nie podoba...

reklama
Tere Fere tu w uk właśnie rożków nie mają tylko takie coś, już pomijając cenę to mnie to za bardzo nie urzekło, fakt że dziecko nie lubi zbyt dużo swobody ale jakoś nie myślę, że aż tak ciasno musi mieć, Szczepcio np od urodzenia rączkami bardzo "majtał" i nawet z rożka je sobie wyjmował a z tego otulacza nie dał by rady. Może źle myślę ale w końcu te maluszki w macicy może za dużo miejsca nie mają jednak wywijają tam sobie trochę

Do góry