Któraś z Was pisała o zmianie auta. Tak sobie przypomniałam ze jak będziecie wybierać wózek to patrzcie na jego wymiary po złożeniu żeby czasem się nie okazało że do bagażnika nie wejdzie. Ci co posiadają na stanie kombi to wszystko wpakuja ale pozostałym doradzalabym sprawdzić wymiary bagażnika. No i przy zakupie zawsze można poprosić o sprawdzenie czy się mieści
reklama
JegoBaba
Fanka BB :)
my nie jesteśmy małżeństwem więc tylko dlatego na becikowe się załapię, choć i tak ledwo co bo ten zarobek na jedną osobę to jest w netto podawany, no nie??My becikowe chyba dostaniemy, skoro potem na 3 się już liczy
No i fajnie, że ta kasa z ubezpieczeń przyda się na wydatki A kasę już się oszczędza, żeby potem nie było zaskoczenia
My sporo razem zarabiamy, ale chcieliśmy w przyszłym roku działkę kupić i zacząć się budować i ciężko odkładać i na działkę i na wyprawkę
my nie jesteśmy małżeństwem więc tylko dlatego na becikowe się załapię, choć i tak ledwo co bo ten zarobek na jedną osobę to jest w netto podawany, no nie??
My sporo razem zarabiamy, ale chcieliśmy w przyszłym roku działkę kupić i zacząć się budować i ciężko odkładać i na działkę i na wyprawkę
My tez nie jesteśmy małżeństwem a oni pytają przy becikowym czy żyjemy razem . A jeśli osobno to pytają o alimenty . Ja nie kłamałam bo nie chciałam zeby Adrian gdzieś miał w papierach , a po drugie ja byłam o uznanie ojcostwa przed urodzeniem Karima zeby miał nazwisko Adriana . I teraz tak samo zrobię . My nie łapiemy sie na becikowe mimo ze ja nie pracuje i bedzie drugie [emoji25][emoji25]
My tez na działkę odkładamy i odkładamy , najpierw jedno dziecko teraz drugie i ciagle odwlekanie bo ciagle ta kasa tak sie zbiera ze sie kiepsko zbiera [emoji12] a wiadomo działka i dom ogromne koszty . A mamy ambicje ile sie tylko da zrobić bez kredytu .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mama_NS
A ja wlasnie chyba nie chce sie budowac...o ile sprzedamy mieszkanie w miare w cenie ktora nas interere to mozemy budowe zaczynac jak dzialke znajdziemy ale jak sb pomyślę ze to z 2 lata minimum,a mozna kupic dom który nam sie juz podoba i srodek sb urzadzac...
Ogladam pościele i chyba chcr jakies mniej kolorowe tez bo kolorowa bd w zestawie z łóżkiem
Link do: Zestaw pościeli 9 el. Mięta Gwiazdki Szare/Chevron - Amaloo.pl - pościel dla dzieci i kocyki
Link do: Zestaw pościeli 9 el. Mięta Chevron/Groszek - Amaloo.pl - pościel dla dzieci i kocyki
Link do: Zestaw pościeli 9 el. Mięta Gwiazdki Białe/Gwiazdki Szare - Amaloo.pl - pościel dla dzieci i kocyki
Ogladam pościele i chyba chcr jakies mniej kolorowe tez bo kolorowa bd w zestawie z łóżkiem
Link do: Zestaw pościeli 9 el. Mięta Gwiazdki Szare/Chevron - Amaloo.pl - pościel dla dzieci i kocyki
Link do: Zestaw pościeli 9 el. Mięta Chevron/Groszek - Amaloo.pl - pościel dla dzieci i kocyki
Link do: Zestaw pościeli 9 el. Mięta Gwiazdki Białe/Gwiazdki Szare - Amaloo.pl - pościel dla dzieci i kocyki
jak tak czytam co wy kupujecie to to przecież majątek, łożeczko, kołyska, łóżo turystyczne, leżaczek.....ja chyba jestem wyrodna .....
Nie jesteś wyrodna. Spokojnie. Ja przy pierwszym dziecku też nic nie miałam a na pewno 5 tyś nie wydalam.
Grunt to przemyślane zakupy. Można kupić zwykle łóżeczko za 200 zł i a można kupić za 1000. Kolyska też nie koniecznie jest potrzebna. Łóżeczko turystyczne Przydatne jak najbardziej jak się dużo podróżuje. I też z czasem można zakupić jak zaplanujcie podróż. koszt pewnie ok 200 zł.
Głowa do góry.
My mało zarabiamy i ja poszukuję zawsze dobrego towaru gatunkowo ale nie koniecznie z najwyższej półki. Trzeba szukać promocji, ubranka na wyprzedaży w styczniu proponuje zakupić. Myślę że okres przed świąteczny to najgorszy moment na robienie wyprawki bo wiele cen pewnie pójdzie w górę.
anik.
Mama Krzysia :)
Ja się cieszę, że sporo rzeczy mam po synku... łóżeczko turystyczne, huśtawka, bujaczek, pościel, kocyki, ubranka... musze kupić wózek, wanienke, mate a potem krzesełko do karmienia bo Krzyś miał drewniane i teraz cały czas go używa - ma rozłożone na krzesełko i stoliczek wiec nie odda łóżeczko tez nie przeżyło ale to mam obiecane od kuzynki - jej łóżeczko robił na zamówienie stolarz wiec porządne.Któraś z Was pisała o zmianie auta. Tak sobie przypomniałam ze jak będziecie wybierać wózek to patrzcie na jego wymiary po złożeniu żeby czasem się nie okazało że do bagażnika nie wejdzie. Ci co posiadają na stanie kombi to wszystko wpakuja ale pozostałym doradzalabym sprawdzić wymiary bagażnika. No i przy zakupie zawsze można poprosić o sprawdzenie czy się mieści
Co do wózka masz rację trzeba wymierzyć bo znam ten bol jak nam się do bagażnika nie mieściło, musieliśmy odkręcac koła. Teraz mamy Peugeota 607 i na pewno trzeba będzie zmierzyć. O swoje auto się nie martwię bo jest zajebiście duży bagażnik ale na trasy rzadko nim jeździmy.
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
mama_NS
Ja tez wszystkiego odrazu nie kupuje. Turystyczne to jakoś pozniej,bo na poczatku i tak dzidzi bez sb nigdzie nie zostawię na dluzej jak bd karmic a mam nadzieje ze bd karmic.
Lezaczek mi sie podoba ale na początku pozyczam kolyske i w niej dzidzia bd a nie w lezaczku. Najdrozej wozek z fotelikirm i baza jak i lozeczko nas wyjdzie z komoda ktora kupilismy w sob bo to wszystko chcemy nowe z mysla o reszte dzieci kiedys[emoji3]
Lezaczek mi sie podoba ale na początku pozyczam kolyske i w niej dzidzia bd a nie w lezaczku. Najdrozej wozek z fotelikirm i baza jak i lozeczko nas wyjdzie z komoda ktora kupilismy w sob bo to wszystko chcemy nowe z mysla o reszte dzieci kiedys[emoji3]