reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

Właśnie, a ile mniej wiecej będzie kosztowała podstawowa wyprawka? Bez szaleństw...bo my nie mamy nic, dziadkowie kupują wózek a reszta po naszej stronie...w szukaniu po kumplach jestem beznadziejna :( a moja przyjaciółka tak piękne rzeczy wyszperał dla synka...a ja wchodzę i głupia...pewnie szybciej kupię jakieś mega paki z internetu używane, ale czy warto?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
my jeszcze nie liczyliśmy... póki co mam rozpiskę taką mniej więcej... boję się podać jakieś określone ceny :/
najwięcej to meble, wózek +fotelik z bazą, no i potem dalej pościel z 2 komplety, materac, prześcieradełko, pielęgnacja maluszka to będę musiała się zorientować co kupić... no i ubranka, liczę na spadek + sama też będę chciała mieć nówki sztuki w moim stylu :)

My miesiac temu kupilismy w koncu nowe auto bo tak to 18 letnim zlomkiem jezdzilismy i musimy opony zimowe kupic... Od stycznia kupujemy te drozsze rzeczy dla dzidzi stopniowo wiec nie bd jakiegos bum

No wózek gdzies do 2000,lozeczko tak do700 juz z pościelą nawet,ubranka,fotelik i baza to gora1000 dla mnie z maci cosi, ubranka na początek to albo fakrycznie paka albo ciucholandy moze byc wiec nie tak dużo zeby bylo na poczatrk a pozniej jak ktos przyjdzie to i tak coś pewnie doniesie,kosmetyki+pieluchy to pewnie do300 zl,jakies smoki i male dupetele jak nozyczko do100 i tylr chyba na poczatek styknir.
U nas komoda na ubranka 400 zl alr już kupilismy wiec tak stopniowo ta mozna kupowac.
No z 5tys taka na poczatek chyba

f2w3d5qpf8uvqio2.png

Ufff trza oszczędzać... my np na becikowe mamy za duży dochód...jedyne co wejdzie to pieniążki za urodzenie dziecka z naszych ubezpieczeń, ok 2500 więc zawsze coś ;) damy radę ale nie chciałabym przesadzić a że to pierwsza ciąża łatwo szaleć :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

My becikowe chyba dostaniemy, skoro potem na 3 się już liczy ;)
No i fajnie, że ta kasa z ubezpieczeń przyda się na wydatki ;) A kasę już się oszczędza, żeby potem nie było zaskoczenia :D

Z tą kasą to różnie. Ostatnio było zestawienie że można różńie wydać na wyprawkę. Od 1,5 za wszystko do 20 tys. za wszystko . Lub i więcej. Zależy na co kogo stać. My nie mielismy nic, wszystko kupiliśmy sami. Nikt nam na nic nie dał. Ale ja byłam potrzepana i zawsze wiedziałam że chcę szybko dziecko i pracując już na studiach odkładałam na wózek :p Mnie wyprawka wyniosła bardzo dużo , ale jak najbardziej można też taniej i pięknie ;)

Kalolek no my na becikowe nie mamy co liczyc.z ubezpieczen dostanie moj P chybs 1700 a ja 1200 po urodzeniu wiec cos doplynie[emoji3]

Mama mowila ze wozek kupi ale ja wybieram wiec chyba kupi,a ze nie miesci mi sie moje wymarzone lozko to oszczędze duuuzo bo tam gole lozko 1150[emoji1]

f2w3d5qpf8uvqio2.png

U nas sam wózek 3 tysiące z hakiem... 1200 baza z fotelikiem, meble ok. 1200 komodo-przewijak z łóżeczkiem i szufladą pod łóżeczko.... reszty jeszcze nie liczyłam ;) no wanienka z tym stojakiem ok.100 zł, leżaczek, który chcę ok. 350 zł... a gdzie pościele, mata, ubranka... :p
Dobrze, że już fotel z podnóżkiem do karmienia kupiony :D

reklama
Do góry