reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

<<< Wyprawka >>>

super nowości dla dzieciaczków kupujecie... fajowskie foteliki, my mamy renoluxa, który był używany przez kuzyna męża, przez jakieś pół roczku, czyli w sumie niewiele (bo oni polecieli do stanów a nam fotelik w spadku zostawili) Jula uwielbia jeździć w tym foteliku, nosidło mieliśmy maxi-cosi al Julka go nie lubiła... a w tym foteliku to nawet zasypia jak jedzie, jest na tyle fajny, ze można go rozłożyć (3 pozycje), no i ma fajnie regulowane szelki... ogólnie chyba jest ok, tylko jak bym mogła to bym kolor zmieniła, bo jest taki przygnębiający, ale darowanemu koniowi...

Co do ubranek, to jak już Wam pisałam Julce bardzo dużo rzeczy kupiłam w lumpiku w Puławach, wszystkie to firmówki, a niektóre nawet z metkami były - next, george, h&m... no i mam kilka bezfirmowych rzeczy z których jestem baardzo zadowolona (np. wspaniała na chłodne dni kurteczka tzw. "wiatrówka" uważam że jest świetna, kilka razy uratowała Julkę przed zmarznięciem, a kupowałam ją w biedronce za 10zł)...

... co do firmy early days to mam mieszane uczucia, bo niestety trafiły mi się polskie podróbki (kupiłam ośmiopak body na allegro) no i po kilku praniach nie nadawały się do założenia (bo się rozciągnęły do tego stopnia ze Julka z gołą "klatą" by chodziła)

aaa i my używamy pampersów, i jak kupiłam ostatni paczkę, to dostały mi się te ze zmienionym pasem, teraz jest rozciągający, jak by z gumki, no i te są dla nas pierwsza klasa!!! :)...ale te pampersy lets go - uważam ze są dziadowskie, wkładanie jak majtki, oczywiście jest lepsze niż zapinanie, ale Julce ten pampers cały czas się zsuwał z pośladków do "rowka", no i często przesikiwała na łóżeczko, mimo że pampers był prawie suchy :mad:

a i jeszcze napisze że w Koronie wrocławskiej jest promocja, jak kupujesz jumbo pakę, to dostajesz zabawkę fisher price :) :) całkiem to miłe ;)

reklama
misiako pisze:
Jakich pieluszek uzywacie?
Bo my huggisow, probowalam tez przezucic sie na Happy i Pampersy, ale przecinaja skore Majusi na udkach, czy ktorejs z Was sie to zdarzylo. Normalnie miala czerwone pregi :(
my mieliśmy to samo tzn z pampersami bo happy nie próbowałam i juz nie spróbuję:p
Mały miał raz nóżki do krwi poprzecinane
a teraz kupuję czasem pampersa albo huggiesa pieluchomajtki, są mieciutkie bardzo i nie spadają z dupki jak mały chodzi:)

misiako pisze:
Jakich pieluszek uzywacie?
Bo my huggisow, probowalam tez przezucic sie na Happy i Pampersy, ale przecinaja skore Majusi na udkach, czy ktorejs z Was sie to zdarzylo. Normalnie miala czerwone pregi :(

My przewaznie uzywamy happy i nie mamy takich "niemilych przygod".Wczesniej od pampersa mielismy czerwona pupke ale przeszlo i tez uzywamy i jest OKI . huggisa mielismy w pierwszym
miesiacu i zrazilam sie..

my uzywamy wszystkich po trochu pieluch i tez sie nic nie dzieje nie mialam zadnej takiej przygody
wczofraj sie np tylko przelala jakims cudem a byla sucha ;p

A ja sie strasznie ciesze, bo po wczorajszej kapieli Majka nie ma ani krostki, dlatego dzis sprobujemy wykapac ja w bubhenie (jak sie to pisze?), ktorego kisimy od wielu miesiecy, bo dostala w prezencie :)
Skaza minela, proszku od miesiaca tez uzywam normalnego (najpierw jelp, vizir sensitive, teraz ariel) wraz z plynem do plukania, a jak trzeba to vanish tez idzie w ruch ;D
Mam nadzieje, ze z kosmetykami tez bedzie normalnie :D :D
HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkim Dzieciaczkom i Mamom tez zyczymy sukcesow na tym polu :)

No to super ,ze Wam tak szybko poszlo z proszkami i kosmetykami, my dopiero od 2,5 miesiaca pierzemy w vizirze i arielu, akosmetyki bambino, a nivea w szczegolnosci strasznie ja uczulaly. Taka delikatna jest nasza corcia, moze jej przeszlo, bedziemy probowac :)

reklama
No ja to wam wspolczuje z wysypkami,podraznieniami itp.itd.
Antek nigdy nic nie mial. Juz od dawien dawna piore jego rzeczy z naszymi "zwyklym" proszkiem.
Nie mial odparzen, uczulen, plesniawek,ciemieniuchy itp itd.
Hmmm Idealne dziecko? ;D ;D ;D

Do góry