reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

Dziewczynki z własnego doświadczenia proponuje pajacyk i kocyk w pogotowiu :-) i tak maluszek jedzie samochodem :-) no chyba że będą upały ;-)

reklama
Lucynka1982 ja dla coreczki uzywalam oliwki lub ojlatum.To drugie jest o tyle fajne, że po wyciągnieciu z wody nie musisz już niczym smarować. Ale faktycznie z czasem sama zobaczysz co się sprawdzi.

Puchatko - Mieszkowi uszykowałam body z krótkim rękawem (i w razie czego z długim rekawkiem również) do tego spiochy i kaftaniczek oraz czapke. No i miałam pieluchę flanelową oraz kocyk do nakrycia w foteliku samochodowym (do wyboru). Było wtedy ciepło wiec w końcu nakryłam go pieluszka flanelową. U nas w szpitalu maleństwa do wyjścia ubieraja położne wiec z przygotowanych przez mamy ciuszków wybierają to co jest ich zdaniem odpowiednie. Nie ma co w związku z tym pakować nie wiadomo ile ale np 2 bodziaki: cieńszy i grubszy do wyboru.

A ja napisze tak bo w szpitalu gdzie ja rodzilam to i tak musialam miec ubranka dla dziecka na te kilka dni,wiec mialam rozne rzeczy,jak bedzie naprawde cieplo ubiore w body i spiochy i okryje najwyzej czyms cienkim,a jak bedzie chlodniej to na to sie zalozy pewnie jeszcze pajaca i juz.No wiadomo ze i czapke.

Z kosmetykow uzywalismu Oilatum.Teraz sa tansze odpowiedniki jak Oilan dostepny w aptece.I polecam tez Ziajke dla dzieci :) NIVEA u nas wywyolala alergie

Jestem po zakupkach w ciuchołku (niestety Osiołek ze mnie i nie umiem wstawiać zdjęć :-(). Kupiłam dla Małego bezowo-granatowy dresik, błekitne sztruksowe ogrodniczki H&M na 74 i bezowe sztruksiki też H&M na 74- wszystko w stanie idelanym, jak nóweczki.
Jak zwykle wydałam "majątek" czyli całe 11zł :-D:-D:-D

Uwielbiam takie zakupki :tak::tak::tak:

co do termometru to kiedyś poczatkiem ciaży zakupilam taki na czoło "paskowy" ale stwierdziłam ostatnio że on nie jest zbyt dokładny ,wiec właśnie wczoraj zakupiłam termometr "douszny" i wydaje mi sie że bedzie ok :tak:

reklama
Vanessa tez na niego patrzylam......a to wcale nie jest drogo bo firmowe kosztuje ponad 100zl.A to jest wydatek na lata ktory jest dosc czesto uzywany.

Do góry