reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@Czoperka faktycznie Lidl ma fajne buty, ale że nie mam go nigdzie w pobliżu to nie śledzę oferty na bieżąco. Ale kiedyś jak potrzebowałam dla siebie buty do ćwiczeń to kupiłam właśnie tam tzn. teścia wysłałam bo ma niedaleko ;) i były/są rewelacyjne.

Patrzyłam na ich aktualną ofertę i widziałam że mają być komplety pościeli. Miałyście może? Bo chciałabym synkowi kupić do nowego "dorosłego" łóżka, tylko nie wiem jaka jakość i czy warto się fatygować tyle kilometrów?

reklama
Kupiłam dzisiaj używane cudeńko za mniej niż połowę ceny nówki, do tego Medelę za pół ceny (też używka ale się wyparzy i wysterylizuje i będzie cacy) no i przyszły dwa staniki do karmienia z którymi zaryzykowałam i kupiłam w internecie Link do: Nursing Bras - FREE UK Delivery wysyłka do innych krajów za funta więc może któraś z was skorzysta.
Kupiłam dwa modele bezszwowe (Z których moje piersi zazywyczaj uciekają górą, dołem albo bokami.) I jestem zadowolona. Może nie mają super kształtu w tych stanikach ale jest mi tak wygodnie, nic nie uwiera, nic nie ciągnie, nic się nie wbija a przy biuście miseczka F/G to cud.
Kupiłam te:
Link do: My Necessity Pink Nursing Bra from www.nursingbra-shop.co.uk
Link do: Carriwell Seamless Nursing Bra - Black from www.nursingbra-shop.co.uk

7191Avj8N3L._SL1500_.jpg

Oczekująca, ja mam ten najtańszy i uważam że jest wystarczający :)

MiMeMi, a wymiary tych kocyków, z których robiłaś rożki możesz podać? :) bo wiem że kocyki które miałam (ale to jakieś dziady były) były za małe żeby zrobić porządny rożek na 3-miesięcznym dziecku.

Prymulka, ja lubię rzeczy dla dzieci z Lidla, dla dorosłych jakoś nie mam doświadczenia, bo w sumie chyba nic nie miałam poza jedną bluzą :)

Powoli zaczynam myśleć nad wyprawką dla mnie;) i znalazłam nawet wkładki laktacyjne których używałam podczas karmienia po pierwszej ciąży ... wiem wiem wiem brzmi to trochę dziwnie:p

Link do: AVENT wkładki laktacyjne krążki wielorazowe 6szt

Coś takiego i powiem Wam, że to był rewelacyjny zakup jak dla mnie. Jednorazowy wydatek, a starczyły na cały okres karmienia. W naszym wypadku to 14,5 m-ca. :tak: Przy jednorazowych bym chyba zbankrutowała. Wiadomo, że po jakimś czasie kiedy laktacja się unormowała był coraz mniej "wycieków":szok: ale i tak na wyjścia zakładałam te i czułam się pewnie i komfortowo. Prałam razem z ubrankami maluszka w dziecięcym proszku. Ogólnie polecam.:tak:

@iryski wolałam dziecko wsiąść bez rożka jak dla mnie to w tym rożki takie to wielkie
Jakoś nie umiałam się nim "obsługiwać"
Sama nie wiem jak to nazwać
A nasza spała pod kocykiem
@malwi86 super tez mieliśmy kołyskę ale po miesiącu jak Julka prawie przyssala mi się do boku, albo to tak wyglądało, w tym samym dniu kupiłam łóżeczko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Prymulka bardzo dobry pomysł z tymi wkładkami. Wcześniej używałam tylko jednorazowych, ale fakt, ilości tego szły ogromne. Myślę, że teraz kupię te wielorazowe, a dodatkowo paczkę jednorazówek, gdybym nie zdążyła ich wyprać.

reklama
Wkoncu was nadrobilam :)

Jak tak mowiliscie o rozkach zamowilam mojej coreczce takie cudo :) Zobacz załącznik 779326
Cudny :) az sie chce usmiechac do niego.
Co do wkladek laktacyjnych to mi sie.wielorazowe nie sprawdzily Wogole sie stanika nie trzymaly.
@maryqska no właśnie ja bym też sie tak chciała nauczyc takie burrito robić ;)

Właśnie mi przyszedl mail z eBay ze paczka dotrze we wtorek... Ja patrze co to a jakiś czas temu zalicytowalam ciuszki I zupełnie zapomnialam o nich. Adam sie zezli bo znowu cos sama kupiłam a on nie lubi sie nie dokladac. ;)

Do góry