reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

@Czoperka faktycznie Lidl ma fajne buty, ale że nie mam go nigdzie w pobliżu to nie śledzę oferty na bieżąco. Ale kiedyś jak potrzebowałam dla siebie buty do ćwiczeń to kupiłam właśnie tam tzn. teścia wysłałam bo ma niedaleko ;) i były/są rewelacyjne.

Patrzyłam na ich aktualną ofertę i widziałam że mają być komplety pościeli. Miałyście może? Bo chciałabym synkowi kupić do nowego "dorosłego" łóżka, tylko nie wiem jaka jakość i czy warto się fatygować tyle kilometrów?

reklama
Kupiłam dzisiaj używane cudeńko za mniej niż połowę ceny nówki, do tego Medelę za pół ceny (też używka ale się wyparzy i wysterylizuje i będzie cacy) no i przyszły dwa staniki do karmienia z którymi zaryzykowałam i kupiłam w internecie Link do: Nursing Bras - FREE UK Delivery wysyłka do innych krajów za funta więc może któraś z was skorzysta.
Kupiłam dwa modele bezszwowe (Z których moje piersi zazywyczaj uciekają górą, dołem albo bokami.) I jestem zadowolona. Może nie mają super kształtu w tych stanikach ale jest mi tak wygodnie, nic nie uwiera, nic nie ciągnie, nic się nie wbija a przy biuście miseczka F/G to cud.
Kupiłam te:
Link do: My Necessity Pink Nursing Bra from www.nursingbra-shop.co.uk
Link do: Carriwell Seamless Nursing Bra - Black from www.nursingbra-shop.co.uk

7191Avj8N3L._SL1500_.jpg

Oczekująca, ja mam ten najtańszy i uważam że jest wystarczający :)

MiMeMi, a wymiary tych kocyków, z których robiłaś rożki możesz podać? :) bo wiem że kocyki które miałam (ale to jakieś dziady były) były za małe żeby zrobić porządny rożek na 3-miesięcznym dziecku.

Prymulka, ja lubię rzeczy dla dzieci z Lidla, dla dorosłych jakoś nie mam doświadczenia, bo w sumie chyba nic nie miałam poza jedną bluzą :)

Powoli zaczynam myśleć nad wyprawką dla mnie;) i znalazłam nawet wkładki laktacyjne których używałam podczas karmienia po pierwszej ciąży ... wiem wiem wiem brzmi to trochę dziwnie:p

Link do: AVENT wkładki laktacyjne krążki wielorazowe 6szt

Coś takiego i powiem Wam, że to był rewelacyjny zakup jak dla mnie. Jednorazowy wydatek, a starczyły na cały okres karmienia. W naszym wypadku to 14,5 m-ca. :tak: Przy jednorazowych bym chyba zbankrutowała. Wiadomo, że po jakimś czasie kiedy laktacja się unormowała był coraz mniej "wycieków":szok: ale i tak na wyjścia zakładałam te i czułam się pewnie i komfortowo. Prałam razem z ubrankami maluszka w dziecięcym proszku. Ogólnie polecam.:tak:

@iryski wolałam dziecko wsiąść bez rożka jak dla mnie to w tym rożki takie to wielkie
Jakoś nie umiałam się nim "obsługiwać"
Sama nie wiem jak to nazwać
A nasza spała pod kocykiem
@malwi86 super tez mieliśmy kołyskę ale po miesiącu jak Julka prawie przyssala mi się do boku, albo to tak wyglądało, w tym samym dniu kupiłam łóżeczko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Prymulka bardzo dobry pomysł z tymi wkładkami. Wcześniej używałam tylko jednorazowych, ale fakt, ilości tego szły ogromne. Myślę, że teraz kupię te wielorazowe, a dodatkowo paczkę jednorazówek, gdybym nie zdążyła ich wyprać.

reklama
Wkoncu was nadrobilam :)

Jak tak mowiliscie o rozkach zamowilam mojej coreczce takie cudo :) Zobacz załącznik 779326
Cudny :) az sie chce usmiechac do niego.
Co do wkladek laktacyjnych to mi sie.wielorazowe nie sprawdzily Wogole sie stanika nie trzymaly.
@maryqska no właśnie ja bym też sie tak chciała nauczyc takie burrito robić ;)

Właśnie mi przyszedl mail z eBay ze paczka dotrze we wtorek... Ja patrze co to a jakiś czas temu zalicytowalam ciuszki I zupełnie zapomnialam o nich. Adam sie zezli bo znowu cos sama kupiłam a on nie lubi sie nie dokladac. ;)

Do góry