reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
też nie wiedziałam, że w empiku takie rzeczy :) cóż, następna strona do regularnego sprawdzania :) a wczoraj weszłam na zare, nie wiedziałam, że takie fajne rzeczy dla maluszków mają :O póki co dla mnie najbardziej czytelna strona z tych wszystkich z niemowlęcymi rzeczami. patrząc na nie potrafiłam sobie wyobrazić jak ubiorę młodego, bo powiem szczerze do tej pory łączenie bodziaków ze spodenkami i śpioszkami to jakaś czarna magia :O

mam pytanie do doświadczonych mam, czy waciki płatki i waciki patyczki używacie typowo dla niemowląt czy mogą być zwykłe?
i przepraszam jeśli pytanie już było, ale jakie podkłady do przewijania polecacie? normalnie zapisuję sobie każdą Waszą dobrą radę a tu akurat nie mam notatki :)

Co do majtek, to tak jak Prymulka pisała, w szpitalu u nas krzywo patrzą na majtki. Jak najwiecej wietrzyć. Majtki założyłam parę razy w domu. Miałam wielorazowe, ale zakładałam podkład i majtki się nie brudziły, więc normalnie je prałam.

Ja się nie sugeruję tak bardzo rozmiarami z metki, bo często 56 jednej firmy wygląda jak 62 drugiej. Pamiętam że Adaś miał ślicznego rampersa w rozmiarze 3-6 miesięcy a zakładałam mu już jak skończył 2.

Co do aspiratora, to myślałam o tym katarku, ale ma to też posłużyć dla Adasia który by chyba zszedł na zawał gdybym mu zaczęła gluty odkurzaczem wyciągać :p więc zastanawiam się nad czymś innym, może ta Frida?

Bubbles, zgadzam się :) zawsze te fajniejsze ciuszki można potem sprzedać gdy dziecko wyrośnie a są w dobrym stanie.

Julia, 250ml posłuży na dłużej ale na początku gorzej się ją używa bo to są malutkie ilości i czasem nawet nie jest zaznaczone na podziałce.

Malwi, ja waciki miałam dla dzieci, a patyczki normalne, dla dorosłych.

też nie wiedziałam, że w empiku takie rzeczy :) cóż, następna strona do regularnego sprawdzania :) a wczoraj weszłam na zare, nie wiedziałam, że takie fajne rzeczy dla maluszków mają :O póki co dla mnie najbardziej czytelna strona z tych wszystkich z niemowlęcymi rzeczami. patrząc na nie potrafiłam sobie wyobrazić jak ubiorę młodego, bo powiem szczerze do tej pory łączenie bodziaków ze spodenkami i śpioszkami to jakaś czarna magia :O

mam pytanie do doświadczonych mam, czy waciki płatki i waciki patyczki używacie typowo dla niemowląt czy mogą być zwykłe?
i przepraszam jeśli pytanie już było, ale jakie podkłady do przewijania polecacie? normalnie zapisuję sobie każdą Waszą dobrą radę a tu akurat nie mam notatki :)

Jeśli chodzi o płatki to jak najbardziej mogą być zwykłe tylko ja polecam te duże prostokątne a nie małe kółka ;)

To bambosze po synku, bardzo nam sie przydały, jak było chłodno:) Te z futerkiem z hm reszte dostalam. Te szare nie polecam, bo rzep sie nie chcial zapinac.

Załączniki

• 4.jpg
    4.jpg
    421,4 KB · Wyświetleń: 81
Powiedzcie mi co to jest? dostałam i chyba nie wiem, podobne do otulacza troche.

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    165,3 KB · Wyświetleń: 85
  • 6.jpg
    6.jpg
    185,1 KB · Wyświetleń: 86
  • 7.jpg
    7.jpg
    222 KB · Wyświetleń: 84
Pajacyków mam 33 :) plus te nowe do szpitala.
W tym jasnym kombinezonie synek wychodzil ze szpitala, miał 50cm a kombinezon na 3/6m czyli 62 chyba. Troszke w nim plywal, ale posłuzyl, do marca praktycznie. ten niebieski tez jest na 62 ze smyka i ten ciemny tez 62 i wlasnie do niego zakladalismy bambosze.
to taka w skrocie moja wyprawka :)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    107,1 KB · Wyświetleń: 99
  • 3.jpg
    3.jpg
    279,2 KB · Wyświetleń: 97
  • 5.jpg
    5.jpg
    221,4 KB · Wyświetleń: 110
  • 8.jpg
    8.jpg
    367,5 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Ale ta promocja w Empiku to pic na wodę trochę ;) Tam w promo Medela Swing kosztuje 530zł, a na allegro bez promocji 400zł. A już się ucieszyłam, że ceny poszły w górę i będę mogła swoją korzystniej odsprzedać, hehe.

Jeśli chcecie się nastawiać na Zarę, to wyprzedaż rusza zawsze wieczorem 26.12 [różnie, czasem o 20tej, czasem o 22iej]. Koszyk zostaje w pamięci, więc warto 24. czy 25. po świątecznej kolacji usiąść przed kompem i zapakować, co Wam wpadnie w oko, a potem tylko zalogować się, wywalić nieprzecenione i od razu zamówić. Co lepsze rzeczy szybko znikają, więc jak odpada Wam przeglądanie, to macie większą szansę ;) Ogólnie ja nie przepadam za Zarą, szczególnie dla maluszków, bo mają mało rzeczy z dobrym składem, poza tym jakość słaba, a pranie tylko w 30 stopniach, więc trudno cokolwiek doprać.

Do góry