reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
też nie wiedziałam, że w empiku takie rzeczy :) cóż, następna strona do regularnego sprawdzania :) a wczoraj weszłam na zare, nie wiedziałam, że takie fajne rzeczy dla maluszków mają :O póki co dla mnie najbardziej czytelna strona z tych wszystkich z niemowlęcymi rzeczami. patrząc na nie potrafiłam sobie wyobrazić jak ubiorę młodego, bo powiem szczerze do tej pory łączenie bodziaków ze spodenkami i śpioszkami to jakaś czarna magia :O

mam pytanie do doświadczonych mam, czy waciki płatki i waciki patyczki używacie typowo dla niemowląt czy mogą być zwykłe?
i przepraszam jeśli pytanie już było, ale jakie podkłady do przewijania polecacie? normalnie zapisuję sobie każdą Waszą dobrą radę a tu akurat nie mam notatki :)

Co do majtek, to tak jak Prymulka pisała, w szpitalu u nas krzywo patrzą na majtki. Jak najwiecej wietrzyć. Majtki założyłam parę razy w domu. Miałam wielorazowe, ale zakładałam podkład i majtki się nie brudziły, więc normalnie je prałam.

Ja się nie sugeruję tak bardzo rozmiarami z metki, bo często 56 jednej firmy wygląda jak 62 drugiej. Pamiętam że Adaś miał ślicznego rampersa w rozmiarze 3-6 miesięcy a zakładałam mu już jak skończył 2.

Co do aspiratora, to myślałam o tym katarku, ale ma to też posłużyć dla Adasia który by chyba zszedł na zawał gdybym mu zaczęła gluty odkurzaczem wyciągać :p więc zastanawiam się nad czymś innym, może ta Frida?

Bubbles, zgadzam się :) zawsze te fajniejsze ciuszki można potem sprzedać gdy dziecko wyrośnie a są w dobrym stanie.

Julia, 250ml posłuży na dłużej ale na początku gorzej się ją używa bo to są malutkie ilości i czasem nawet nie jest zaznaczone na podziałce.

Malwi, ja waciki miałam dla dzieci, a patyczki normalne, dla dorosłych.

też nie wiedziałam, że w empiku takie rzeczy :) cóż, następna strona do regularnego sprawdzania :) a wczoraj weszłam na zare, nie wiedziałam, że takie fajne rzeczy dla maluszków mają :O póki co dla mnie najbardziej czytelna strona z tych wszystkich z niemowlęcymi rzeczami. patrząc na nie potrafiłam sobie wyobrazić jak ubiorę młodego, bo powiem szczerze do tej pory łączenie bodziaków ze spodenkami i śpioszkami to jakaś czarna magia :O

mam pytanie do doświadczonych mam, czy waciki płatki i waciki patyczki używacie typowo dla niemowląt czy mogą być zwykłe?
i przepraszam jeśli pytanie już było, ale jakie podkłady do przewijania polecacie? normalnie zapisuję sobie każdą Waszą dobrą radę a tu akurat nie mam notatki :)

Jeśli chodzi o płatki to jak najbardziej mogą być zwykłe tylko ja polecam te duże prostokątne a nie małe kółka ;)

To bambosze po synku, bardzo nam sie przydały, jak było chłodno:) Te z futerkiem z hm reszte dostalam. Te szare nie polecam, bo rzep sie nie chcial zapinac.

Załączniki

• 4.jpg
    4.jpg
    421,4 KB · Wyświetleń: 78
Powiedzcie mi co to jest? dostałam i chyba nie wiem, podobne do otulacza troche.

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    165,3 KB · Wyświetleń: 81
  • 6.jpg
    6.jpg
    185,1 KB · Wyświetleń: 83
  • 7.jpg
    7.jpg
    222 KB · Wyświetleń: 78
Pajacyków mam 33 :) plus te nowe do szpitala.
W tym jasnym kombinezonie synek wychodzil ze szpitala, miał 50cm a kombinezon na 3/6m czyli 62 chyba. Troszke w nim plywal, ale posłuzyl, do marca praktycznie. ten niebieski tez jest na 62 ze smyka i ten ciemny tez 62 i wlasnie do niego zakladalismy bambosze.
to taka w skrocie moja wyprawka :)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    107,1 KB · Wyświetleń: 93
  • 3.jpg
    3.jpg
    279,2 KB · Wyświetleń: 91
  • 5.jpg
    5.jpg
    221,4 KB · Wyświetleń: 103
  • 8.jpg
    8.jpg
    367,5 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Ale ta promocja w Empiku to pic na wodę trochę ;) Tam w promo Medela Swing kosztuje 530zł, a na allegro bez promocji 400zł. A już się ucieszyłam, że ceny poszły w górę i będę mogła swoją korzystniej odsprzedać, hehe.

Jeśli chcecie się nastawiać na Zarę, to wyprzedaż rusza zawsze wieczorem 26.12 [różnie, czasem o 20tej, czasem o 22iej]. Koszyk zostaje w pamięci, więc warto 24. czy 25. po świątecznej kolacji usiąść przed kompem i zapakować, co Wam wpadnie w oko, a potem tylko zalogować się, wywalić nieprzecenione i od razu zamówić. Co lepsze rzeczy szybko znikają, więc jak odpada Wam przeglądanie, to macie większą szansę ;) Ogólnie ja nie przepadam za Zarą, szczególnie dla maluszków, bo mają mało rzeczy z dobrym składem, poza tym jakość słaba, a pranie tylko w 30 stopniach, więc trudno cokolwiek doprać.

Do góry