reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Malwi ja patyczki i waciki kupuje te dla niemowlat, waciki z tego wzgledu, ze maja wieksza powierzchnie niz normalne:)

Czoperka my mamy oprocz katarka aspirator do noska cos jak frida tylko, ze firmy canpol, wydawal mi sie lepszy, bo te koncowki sa takie miekkie, silikonowe, a frida ma plastikowe i sie balam, ze temu malemu noskowi krzywde zrobie:p

Olivka ale zestaw bamboszkow:-D no i wyprawka tez pokazna:)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny,

Ogarniałam inne wątki i znowu mam tutaj mnóstwo do nadrobienia.

@Czoperka obiecałam info jakie ja kocyki używałam u mojego lutowiątka.

Uwielbiałam ten kocyk - dwuwarstwowy bawełniany, miałam go już w szpitalu i składałam go razem z pieluchą w rożek - rozmiar to ok 80x90. Był ze smyka, ale widzę, że w ostatniej kolekcji już bardziej minky są niż taki:
IMG_4469.JPG

Jako gruby, miałam dwa duże pluszowe akrylowe. Do przykrywania w chłodne noce lub na materacyk w wózku.
Rozmiar - chyba ok 80x110
IMG_4470.JPG

No i jako rożek do spania- kocyk a'la cieniutka kołderka bawełniano - welurowy motherhood rozm 74x74 na początku był ok, poźniej jako rożek był za mały.
IMG_4471.JPG

W chłodne noce dodatkowo przykrywałam cienkim kocykiem.

Do tego miałam dwa cieniutkie polarkowe,
Ale to tak do zawijania w ciągu dnia i nie bezpośrednio np przy twarzy dziecka (może powodować wysypkę).

Jeden na zamówienie minky z cieniutką poduszeczką. Głównie na spacery w wózku jak się ciepło zrobiło.

Taki kocyk do spacerówki, bo mamy kubełkową i kocyki się zsuwają z kolan (chociaż ostatnio znalazłam klipsy do mocowania kocyków :-))
Link do: Kocyki i Narzuty : Kocyk KOALA do fotelika samochodowego

I jeszcze jakiś ozdobny minky babyono, ale już dla starszaka.
Generalnie jak widać miałam różnych kilka kocyków. W listach wyprawkowych zazwyczaj mówią o cienkim i grubym ;-)
I ja swoje 3-miesięczne dziecko w rożek już nie zawijałam. Zresztą nosił już rozmiar 68.

Załączniki

• IMG_4469.JPG
    IMG_4469.JPG
    54,5 KB · Wyświetleń: 279
  • IMG_4470.JPG
    IMG_4470.JPG
    58,1 KB · Wyświetleń: 277
  • IMG_4471.JPG
    IMG_4471.JPG
    52 KB · Wyświetleń: 283
Ostatnia edycja:
Czoperka no wlasnie sie zastanawialam jak z ta podzialka bedzie przy takiej malej ilosci mleka na samym poczatku...
Z tego co pamietam to na tych duzych butlach jest od 50ml chyba, wiec jak taki malec po urodzeniu wypija 20-30ml to mozna sie oszukac. Dlatego ja wzielam z TT 150ml, a i tak ma od 30ml podzialke.
Ktos pytal o podklad do przewijania? Ja mam taki:
[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/2cb37af84af72fd7] [/URL]
Z synem sie bardzo przydal zwlaszcza w plenerze i jak szlismy do kogos.

Hej,
Nadrabiam więc temat pewnie mniej aktualny.
My początkowo zakupiliśmy dla starszaka Pampers Premium. Aczkolwiek przy jego lejących kupach nabawił się strasznych odparzeń. Tormentiol zaleciła pediatra ale nie użyliśmy. Zmieniliśmy pieluszki na babydream plus krem z cynkiem Mustela (sroka pozytywnie oceniła go w swoim blogu) i się wygoiło. Mam wrażenie że pieluchy wysokochłonne powodowały odparzenia (babydream ma chyba ze 2-3 rodzaje pieluch i te najcieńsze też dla
naszego maluszka nie były dobre). Niektórzy polecali kąpiel z krochmalu na odparzenia, ale mnie przerastała ;-)
Także wydaje mi się że pieluszki trzeba dostosować do pupy dziecka. Zobaczyć czy źle nie reaguje. Poźniej używaliśmy zielonych pampersów i Premium i innych w zależności od promocji i w jakim sklepie byliśmy. Generalnie więcej kłopotów na początku. Przy starszym dziecku było raczej wszystko jedno których używaliśmy.

@julia0903 wczesniej któraś dziewczyna polecała wielorazowe bo te jednorazowe jakies sztywne czy cos. Ja kupiłam wielorazowe mimo że nie zamierzam ich używać wiec niz raz ;)
Ja polecałam siateczkowe wielorazowe. Były bardzo wygodne, nawet w domu. Jednorazowe to jakaś włóknina i były sztywne i się rwały, porażka jak dla mnie.

Kurcze no wlasnie slyszalam o Smyku ze po praniu srednio..

W H&M trzeba trafic na promocje...ciuszki mam przetestowane na corce wiec jest tam spokojna o jakosc[emoji4]

W Smyku ubranka są jak dla mnie ok. Rzeczywiście niektóre się wyciągają, ale nie każde. Tak samo było z mothercare. Także smykowe mi odpowiadają i cenowo i jakościowo. Poza tym mój starszak w wieku 3 miesięcy wyrósł z rozm 56 i 62 To po co mam przepłacać za ubranka w najmniejszych rozmiarach bo niby lepsze jakościowo. Jak mają wytrzymać raptem kilka prań ;-) Przy starszym dziecku szukałaby lepsiejszych rzeczy bo tak szybko nie wyrasta. Ale smykowe trzymają się dobrze też dla mojego 20 miesięczniaka. Choć wyrasta już z rozm 86. Więc coraz więcej w rozm 92 chodzi.

Ja patyczki polecam dla dzieci bo mają "ogranicznik". Waciki też głównie dla dzieci bo są większe od kosmetycznych.

Empik i smyk były kiedyś w jednej grupie kapitałowej, stąd podobny asortyment online był. Chociaż Smyk został sprzedany jakiś czas temu.

MiMeMi no ja jednak lubie jak ciuszki po praniu wygladaja tak jak przed czyli nie traca koloru i sie nie mechaca:) a zwlaszcza przy pierwszym synku jednak inwestowalam w te lepsze jakosciowo, bo drugie od poczatku bylo w planach, wiec wiedzielismy, ze inwestycja bardziej dlugoterminowa, no i tak jak Czoperka pisze, takie zawsze latwiej pozniej sprzedac i juz jest jakis % na nastepne ciuszki:)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry