reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Ja tez rozmiarowo kupuje na 62. Na początku kupiłam kilka rzeczy na 56, to zabiorę do szpitala. Ciuszki z HM sa śliczne i tez większość mam z HM, chociaż Zara tez ma piękne i poluje na grudzień i początek stycznia na sale[emoji16] bo faktycznie, mozna pójść z torbami[emoji58]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marcje tez uwielbiam Zare;)
Mowisz ze pod koniec roku beda tam przeceny?;)

Wiecie zastanawiam sie nad butelka do mleka...niewiem czy kupic taka 150ml czy 250ml?
Z Tommego Tippa

Dziewczyny jak Wy robicie z łóżeczkiem? Mamy pokój dla małej, zamierzamy kupić mebelki. Myślę jednak, że chyba 1 rok to i tak musimy kupić łóżeczko dostawne do swojego (takie zwykłe 120x60cm niestety nie wejdzie do naszej sypialni), bo przecież małej nie zostawie samej w pokoju..:( I co w tym łóżeczku? Materac, prześcieradło i rożek? Druga sprawa (tak jestem zielona;p) czy takim małym dzieciom zakłada się buciki?? Czy same skarpetki (i potem np do śpiworka na spacer)? Bo niby są takie małe buciki..
U nas byla pod materacem cienka poduszka, zeby dziecko mialo wyzej glowke, ale w dalszym ciagu spalo na plaskim. Potem materac, przescieradlo z gumka, dziecko w body albo pajacyku i kolderka. Czasem jak duzo ulewal tez kladlam pieluszke pod glowke.
My zakladalismy bambosze z polarka, jesli synek mial kombinezon bez stop.
Wow, nadrobiłam wszystko, sama nie wiem co pisać, choć po 4 latach, fajnie sobie wszystko odświeżyć ;

Macie piękne rzeczy, zazdraszam bardzo ;)

@Czoperka a ten krem wyglada super
A mnie kusi żeby zrobić
Ciekawa jestem skąd zamawiasz składniki i kiedy będziesz go robić??? Jak "już" to mogę zamówić i wyślesz do mojej koleżanki?

I super lista, fajnie byłoby ja gdzieś skopiować, muszę chyba zdjęcia porobić :D

Co do rożków, nawet jeden zamówiłam z pl z motherhood?? Wogole nie potrzebny, wysłałam koleżance do pl.,

Otłuszczają tez jakoś nie bardzo ale zgadzam sie z @Czoperka fajny sposób na zawijanie i wystarczy ;)

My mamy zwykle drewniane łóżeczko, materac piankowy;

Ja chciałam taki kombinezon kupić, ale dostałam od koleżanki taki co tez zakłada się na fotelik i muszę go przeglądnąć czy nada się tez do wózka, choć zastanawiam się czy w nasza srogoa zimę będę miała czas na spacery z dzieckiem i z drugim u boku [emoji33][emoji33] o matko jak to będzie;
Jak wreszcie ogarnę wszystko to wrzucę swoje fotki ufffff

@Olgi89 super smoczki zapisuje na listę nie wiedziałam o nich

Dziewczyny nienwiem czy pisaliście o tym a nam się przydał termometr do wody, u nas się sprawdził,

Ja od początku używałam vitD, ale K nie; nikt tu mi nic nie mówił na ten temat ;/

A i w ikei kupiliśmy taki ściemniacz, mamy podłączony do lampy i jak ściemnia najwiecej to akurat daje takie małe światełko; używam do tej pory;

Co do herbatek laktacyjnych sama nie wiem czy pomagają, dużo tez piłam herbaty koperkowej(???), chyba już pamięć nie ta, miała pomagać na gazu maluszka;

Daj foteczke tego sciemniacza albo linka, bo kupilam w biedrze taka lampke, zeby saczyla swiatelko ale sciemniacz chyba bylby lepszy.
A co myślicie o takim czymś??
Chciałam przy pierwszym ale jakoś nie zdążyłam zamówić
1476944508-uraypc.jpeg

Kladlam recznik tylko za pleckami przez pierwszy miesiąc, raz z jednej raz drugiej strony, wlasnie zeby glowka sie nie odksztalcala.
Proszę wytłumacz mi jak krowie na granicy to w czym śpi taki maluch? Bo myślałam, ze prześcieradło, na to dzidzia w rożki i ewentualnie kocyk do przykrycia jak zimno. Wiem,ze pytania jak na mój wiek są naiwne,ale nie mam doświadczenia, a chciałabym jak najlepiej. Najpierw myślałam o tych ślicznych, białych komplecikach : poduszeczka,mkolderecxka, baldachim, osłonki i wszystko on.bajery. Ale wyczytałam,ze kołderka i poduszeczka nie są dobre poniżej roku. Potem zachwyciłam się Woombie. Zreszta tu tez Was wypytywałem. Np i w końcu jak kupiłam rożek jako kompromis miedzy jednym a drugim, a teraz czytam, ze Wam tez się nie sprawdził. I zgłupiałam. Poratujcie wyjaśnieniami,
W szpitalu synek spal na rozku ale byl zawiniety w kocyk. A w domu pod kolderka, rozek wykorzystywalam do kladzenia dziecka na podlodze poki malo sie ruszal.
Teraz sama sie zastanawiam co wziac do szpitala.

reklama
@askl25 super czapka. Ten talent u was rodzinny :)
dziewczyny jak macie info o jakiś promocjach znizkach na ubranka itp to dawajcie znać :) bo ja od wczoraj przeszukuje internet i zamówilam jedne śpiochy bo reszta sklepów strasznie drogo albo średnio mi sie podobaja. 79,99 za pajaca to moim zdaniem przegięcie nawet jak jest dobrej jakości. Kurde ile tego materiału jest w roziarze 62?

Do góry