reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka :)

Stwierdzam że z moją pamięcią jest bardzo źle ... ja nie pamiętam co używałam co dopiero jeszcze firmę pamiętać :-D

Lista na pewno się przyda :-) ...ahh jak to czytałam to już chce rodzić i mieć tego malucha przy sobie :-))))

reklama
Stokrotka potwierdzam, po cc potrzebujesz dużych podpasek. U mnie lało się okropnie bo słabo się obkurczała macica i zalałam całe łóżko.

Bada mnie po cc nikt nie mył tylko przy pionowaniu zaprowadzili pod prysznic :)

Tasia od razu obcięłaś paznokcie? Nam kazała położna odczekać tydzień więc niedrapki niezbędne.

Podkłady na łóżko polecam tylko pamiętać, że folią do dołu bo ja głupia na początku odwrotnie dawałam i się przyklejałam do nich :))) Potwierdzam, że szlafrok jak najcieńszy. Smoczek jak najbardziej przydatny ;) Ja jeszcze do szpitala brałam herbatkę rozpuszczalną na laktacje.

AZA777 - nam też zawsze położna mówiła żeby nie spieszyć się z obcinaniem paznokci bo wtedy zawijają się i wrastają. Najpierw obcinamy od rączek a od stópek po miesiącu ( chyba że dziecko ma wyjątkowo długie to szybciej ). Podkłady super sprawa na łóżko.
Ja miałam herbatkę laktacyjną Hippa. Warto mieć cukier bo w szpitalu wszystko gorzkie bleeee

Dziewczyny a polecacie na pobyt w szpitalu koszule czy pizame? Myslalam o pizamie z rozpinaniem do karmienia ale pomyslalam sobie o krwawieniach itp i chyba koszula jest praktyczniejsza?

Karpanna ja też herbatkę miałam z Hippa :) Ja oprócz cukru to chyba jeszcze wezmę masło bo dawali nam najtańszą margarynę bleee...

reklama
piżama to po cc raczej,bo nikt ci nigdzie nie zagląda na obchodzie,oprócz blizny oczywiście

Aza to ja myślałam,że takie małe szpitale są słabe,a tu widać,że to nie ma znaczenia,mnie po obu cięciach położne myły po pierwszym porodzie to nawet kilka razy,a po drugim szybciej wstałam więc tylko raz czy dwa

Do góry