reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka :)

reklama
Teraz 2-3 doby. Zależy o której się urodziło i czy nie ma bobas właśnie zoltaczki. My wyszliśmy po 5dobach bo młody miał bilirubine podwyższona i u mnie dla dziecka wszystko było w szpitalu:-) jedynie w weekend było ciężej bo pralnia nie hulala i brakowało ciuszków

jezyk - tak pierwsze, a właściwie pierwszy :)
Ja miałam żółtaczkę po urodzeniu, ale to chyba nie ma wpływu.
Jednak mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, także pewnie mnie przetrzymają..

Jenn- 90% dzieci ma żółtaczkę po urodzeniu. Wszystko zależy od stopnia jej nasilenia.
Cukrzyca ciazowa chyba nie ma wpływu na długość pobytu w szpitalu.

Jestem tylko na diecie. Ogólnie bywają wyskoki po śniadaniu najczęściej, ale nigdy nie większe niż 133 i zdarzają się rzadko. Mimo to się boję, bo nie wiem tak naprawdę jakie cukry są już niebezpieczne dla dziecka, kiedy przenikają do niego.. Jak u Ciebie było?

reklama
Nie masz się czym martwić moim zdaniem tylko trzymaj się po prostu diety i pij dużo wody. Mi jakoś w ostaynim miesiącu kazali brać śmiesznie małą dawkę insuliny, ale czasem zdarzało mi się zjeść coś za dużo i cukier był za wysoki.

Do góry