reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

azik pisze:
a tam nie wolno - byle nie na mróz, ja wyszłąm juz dwa dni po powrocie ze szpitala - nawet połozna mi tak kazała :) a PEDIATRA WRĘCZ WYGANIAŁA...

ja też myślę że jak jest pogoda ok to można z dzudzią szybko na spacer

reklama
Dziewczyny, jaki rozmiar kombinezonika kupujecie?? Widzialam wczoraj w sklepie w przecenie 2 kombinezony jeden na 0-3 miesiace drugi na 3-6 no i nie wiem ktory kupic (o ile jeszcze beda). W ogole to nie wiem czy kupowac taki cieplejszy kombinezonik bo wczoraj kupilam takie cos
http://www.amazon.com/exec/obidos/t...id=I1BZOHKIWJC0F&v=glance&colid=2ZT5LCC31QHB7    Moze lepiej kupic jakis cienszy np sztruksowy kombinezonik albo sama kurteczke zeby w ramionka nie wialo? Dodam ze u mnie klimat jest cieplejszy niz w Polsce, teraz jest ok 15 stopni, i tak sie pewnie utrzyma do polowy kwietnia a potem juz bedzie cieplo i upaly do pazdziernika.

ja kupiłam kombinezonik na polarku, niezbyt ciepły i myślę, że wystarczy mam też coś takiego jak to twoje, taki pokrowiec dla dziecka więc myślę, że na te kilka metrów ze szpitala do smochodu i do domu wystarczy a potem jak by było zimno, to przecież jest wózek ,kocyk, pokrowiec, a przecież marzec czy kwiecień to mimo wszystko nie środek zimy

Fionka mi wlasnie wpadlo do glowy zeby kupic kombinezonik z grubego polarku. Szpital mam 3 minuty samochodem od domu wiec chyba dzidzius nie zmarznie a na spacerki rzeczywiscie mozna brac na wszelki wypadek kocyk. Dzieki

Catherinka ja sie tez przymierzam do kortiny. Sa jakies drobne roznice typu brak szelek w kortinie i chyba nie ma regulacji siedziska. Ale rzeczywiscie niech Azik sie wypowie. Ja chyba wezme ostatecznie tanszy,bo pasy zawsze mozna doszyc. A w lecie to chyba i tak bedziemy uzywac spacerowki.

Tez myslalam o kombinezoniku ale ostatecznie kupilismy sliczny komplecik - kurteczka i spodnie w Smyku. Bardzo mieciutkie,wewnatrz bawelna a na zewnatrz jakby sztruks. Spodnie sa rozpinane na bokach tak ze nie bedzie wciskania dzidzi na sile. Chyba wystarczy a jak nie to opatulimy kocykiem. Byle dojsc do samochodu.

Jesli chodzi o materacyk, my kupiliśmy gryczano- kokosowy, bo tak mi koleżanki, które mają małe dzieci poleciły.

A jeśli chodzi o SR, to moja też jest za darmo i w szpitalu nie wymagają ukończenia jej w przypadku porodu rodzinnego. A jeśli chodzi o naukę jak zajmować się dzieckiem, to trochę dowiedziałam się już na SR, a pielęgniarki w tym szpitalu, w którym ja będę rodziła są bardzo pomocne i dużo uczą. Więc może nie będzie tak źle.

My kupiliśmy materacyk, który w środku ma piankę, po obu stronach wkłady kokosowe, na tym podszyty bawełną pokrowiec, który chroni przed ewentualnymi uczuleniami. Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował.

reklama
mokkate pisze:
Pytia- obecnie mieszkam w Katowicach, ale urodziłam się i studiowałam w Cieszynie.
Mam tam babcię i ogromny sentyment do tego miasta!!!
Pozdrawiam krajankę! :)

No to zapraszam na wycieczkę sentymentalną i oczywiście do mnie na herbatkę :):)
I proszę, okazuje się znowu, że świat jest taki mały :)

Do góry