reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

A co do wanienki, to my mamy dostać od znajomych taki "kombajn" (przewijak z wanienką i szufladami pod spodem). Przewijak bedzie w pokoju dziecięcym, ale wanienkę to chyba będę wynosić do łazienki i tam dzidzię kąpać. Stelaża nie kupujemy, postawimy wanienkę na blacie. Tylko nie wiem, jak to rozwiązać w praktyce: kąpać w łazience a przewijać w pokoju? Bo w łazience przewijak się nie zmieści :(

reklama
Na SR położna namawiała nas do jak najwcześniejszych spacerów, oczywiście pod warunkiem, że nie ma silnego mrozu ani silnego wiatru. Dzidziuś się dotlenia i uodparnia. Nie moge się doczekać na pierwszą rundkę z wózeczkiem ;D

pytia pisze:
mokkate pisze:
Pytia- obecnie mieszkam w Katowicach, ale urodziłam się i studiowałam w Cieszynie.
Mam tam babcię i ogromny sentyment do tego miasta!!!
Pozdrawiam krajankę! :)

No to zapraszam na wycieczkę sentymentalną i oczywiście do mnie na herbatkę :):)
I proszę, okazuje się znowu, że świat jest taki mały :)

Chętnie skorzystam :)

my raczej na początku będziemy kąpać dzidzię w naszym pokoju coby nie latać z świeżo wykąpanym dzieciorkiem po mieszkaniu.
Magda: egal czy na leżaczku, czy na gąbce, czy na foczce - nie mieści mi się w głowie żeby chociaż jedną ręką nie trzymać dziecka. ale może tylko mnie??

dziś wybraliśmy się pokukac na żelazko, a kupiliśmy pajac w smyku. zaczynam lubić takie kukanie. ;)

fionka pisze:
odkryłam dzisjaj niesamowite miejsce, które mam 50 metrów od domu ale mieszkając tu trzy lata nie miałam świadomości o jego istnieniu, jest to co w rodzaju komisu z dziecięcymi ubrankami i nie tylko, niesamowity wybór a do tego mieli przecenę na ubranka 50%, kupiłam kilka sztuk po 5 i 6 zł no i mam już za psie pieniądze kombinezonik na wyjście ze szpitala z czego się cieszę bo nie bardzo chciało mi się płacić kilkadziesiąt złotych za coś co dzidzia może będzie miała raz na sobie ;D ;D ;D.....no ja nie wiem chyba ślepa byłam, że nie widziałam tego sklepu wcześniej ::)

Fionka zdradz gdzie jest ten komis, moze bym sie przejechala z mamusią bo ona ostatnio szalu dostaje jak widzi male ubranka:) Chetnie bym zobaczyla co maja tam ciekawego.

Pytia: u mnie tpo samo mówiła. nawet dwa trzy razy na dzień na kilka minutek. ja sięteżnie mogę doczekać, ale poczekajmy jednak do marca ze spacerkami.

asiabeti sklep jest na bemowie nazywa się filipek, mieści się na tyłach bazarku (bazarek przy powstrańców śląskich) w takich nowych wieżowcach, nie wiem jaka to dokładnie ulica ale jak będziesz chciała, to oblukam i ci napiszę ;)

Cześć dziewczynki, ostatnio się nie pojawiam, bo mam sporo pracy zawodowej, a chcę wszystko zrobić, żeby móc rodzić w spokoju ;). Wczoraj przyjechał nam wózek naszego synusia :)

a z bliska materiał wygląda tak:

reklama
Do góry