reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
teź słyszałam, że mleczarniaki chcązobaczyć światło dzienne w najmnije odpowiednich momentach. ;D

byliśmy dziś połazić po sklepach: w 5-10-15 zaczynająsiępowli konkretne przeceny, natomiast w h&m pani poweidział , że bardzo rzadko zdarzają sie przeceny na body czy śpiochy, pajace w rozmiarach 56-62. :(

właśnie dzwoniła do mnie mama że kupiła mi pościel 2 komplety, śpioszki, czapeczki, body ,kaftaniki i koszulki jakieś skarpetki i rajstopki, kocyki 2 różnej wielkości i 2 ręczmiki zkapturem - ale kobitka odniecona była jak opowiadała o cudnych kolorkach i rozmairach ale nie wiem kto bardziej mama czy tata, którego uwiodły skarpetki ;D

Dziewczyny, nie wiem co robić :(, mąż zabrał mnie dzisiaj do kilku sklepów z wózkami, porozmawialiśmy z handlowcami (którzy też mają dzieci) i moja Roana Kortina stanęła pod znakiem zapytania. Mąż "napallił się" na wózek Jędrocha, bo jest bardzo lekki, jest na paskach, a więc można kołysać nim na wszystkie strony, a zresztą poniżej podaję info o tych wózeczkach :)

PATI to wózek nowej generacji z przekładaną rączką z regulacją jej wysokości na pompowanych kołach(dostępny również na zwykłych kołach)

Zaskakuje funkcjonalnością i komfortem jazdy.Budka posiada praktyczny wywietrznik i okienko,można ją także szybko przekształcić w daszek. Przykrycie na nóżki wyposażone jest w zamki błyskawiczne,dzięki którym można je szybko rozpiąć bez konieczności zdejmowania.

Nosidło o sztywnym dnie można przekształcić w miękki śpiwór.

Mechanizm składania wózka umieszczony w rączce sprawia, że daje sią on łatwo i szybko złożyć i rozłożyć.Zaletą jest również to, że wózek po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca.

Zawieszenie na paskach i pompowane koła skutecznie amortyzują wstrząsy wynikające z jazdy po nierównych powierzchniach.Wózek wyposażony jest w pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, praktyczny kosz na zakupy oraz podwóny hamulec.

Kosztuje 780-800 PLN - kolekcja 2005, a 2006 około 860 PLN.

Ja zakupiłam materacyk piankowy zgodnie z tym, co powiedziała mi moja szwagierka, która pracuje w szpitalu Czerniakowskim na oddziale noworodkowym :), więc ma dziewczyna doświadczenie i obeznanie, tym bardziej, że sama wychowała dwoje dzieci.

A poza tym te kokosowe i gryczane powodują czasem alergię u dzieci :(

reklama
ja kupuję koszule w italian fashion - teraz kupiłam[ przez internet,
dziewvzyny ja nie lubię koszul - ale w czym w teraz śpicie - ja w piżamkach już nie moge bo mnie uciskają... więc mamj już koszule, również nie polecam tych z dziurkami na piersi - wyłażą mleczrnie i to okrutnie :)

http://www.italianfashion.pl/sklep.php?a=koszyk

mamaboo jest powód dla którego lekarze zdejmują opatrunek po kilku godzinkach i radzą chodzić w bawełnianych rzeczach i najlepiej nie w spodniach po cc - ja 5 tygodni po ciązy nie miałam prawie śladu brzusia - bez obwijania się, moja mam również, koleżanka w pracy zmieściła sie w swoje s po 4 tygodniach...

Do góry