reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA :)

reklama
teź słyszałam, że mleczarniaki chcązobaczyć światło dzienne w najmnije odpowiednich momentach. ;D

byliśmy dziś połazić po sklepach: w 5-10-15 zaczynająsiępowli konkretne przeceny, natomiast w h&m pani poweidział , że bardzo rzadko zdarzają sie przeceny na body czy śpiochy, pajace w rozmiarach 56-62. :(

właśnie dzwoniła do mnie mama że kupiła mi pościel 2 komplety, śpioszki, czapeczki, body ,kaftaniki i koszulki jakieś skarpetki i rajstopki, kocyki 2 różnej wielkości i 2 ręczmiki zkapturem - ale kobitka odniecona była jak opowiadała o cudnych kolorkach i rozmairach ale nie wiem kto bardziej mama czy tata, którego uwiodły skarpetki ;D

Dziewczyny, nie wiem co robić :(, mąż zabrał mnie dzisiaj do kilku sklepów z wózkami, porozmawialiśmy z handlowcami (którzy też mają dzieci) i moja Roana Kortina stanęła pod znakiem zapytania. Mąż "napallił się" na wózek Jędrocha, bo jest bardzo lekki, jest na paskach, a więc można kołysać nim na wszystkie strony, a zresztą poniżej podaję info o tych wózeczkach :)

PATI to wózek nowej generacji z przekładaną rączką z regulacją jej wysokości na pompowanych kołach(dostępny również na zwykłych kołach)

Zaskakuje funkcjonalnością i komfortem jazdy.Budka posiada praktyczny wywietrznik i okienko,można ją także szybko przekształcić w daszek. Przykrycie na nóżki wyposażone jest w zamki błyskawiczne,dzięki którym można je szybko rozpiąć bez konieczności zdejmowania.

Nosidło o sztywnym dnie można przekształcić w miękki śpiwór.

Mechanizm składania wózka umieszczony w rączce sprawia, że daje sią on łatwo i szybko złożyć i rozłożyć.Zaletą jest również to, że wózek po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca.

Zawieszenie na paskach i pompowane koła skutecznie amortyzują wstrząsy wynikające z jazdy po nierównych powierzchniach.Wózek wyposażony jest w pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, praktyczny kosz na zakupy oraz podwóny hamulec.

Kosztuje 780-800 PLN - kolekcja 2005, a 2006 około 860 PLN.

Ja zakupiłam materacyk piankowy zgodnie z tym, co powiedziała mi moja szwagierka, która pracuje w szpitalu Czerniakowskim na oddziale noworodkowym :), więc ma dziewczyna doświadczenie i obeznanie, tym bardziej, że sama wychowała dwoje dzieci.

A poza tym te kokosowe i gryczane powodują czasem alergię u dzieci :(

reklama
ja kupuję koszule w italian fashion - teraz kupiłam[ przez internet,
dziewvzyny ja nie lubię koszul - ale w czym w teraz śpicie - ja w piżamkach już nie moge bo mnie uciskają... więc mamj już koszule, również nie polecam tych z dziurkami na piersi - wyłażą mleczrnie i to okrutnie :)

http://www.italianfashion.pl/sklep.php?a=koszyk

mamaboo jest powód dla którego lekarze zdejmują opatrunek po kilku godzinkach i radzą chodzić w bawełnianych rzeczach i najlepiej nie w spodniach po cc - ja 5 tygodni po ciązy nie miałam prawie śladu brzusia - bez obwijania się, moja mam również, koleżanka w pracy zmieściła sie w swoje s po 4 tygodniach...

Do góry