reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

Koleżanka dla synka, który miał niecały roczek kupiła dwuczęściowy ortalionowy kombinezon i bardzo sobie chwali. Właśnie nie krępuje tuchów dziecka. Tylko trzeba spodnie na szelki i jest ok ;-)
Pozdrawiam

reklama
ja mam dla Agaty:
1. ortalionowe spodnie na szelkach + kurtkę - muszę dokupić rękawiczki i butki - na 70cm - chyba nie zdążymy ubrać hihi
2. grube polarkowe spodnie na szelkach + kurtkę - j.w. - na 75cm
3. grube polarkowe spodnie na szelkach + kurtkę - j.w. - na 80cm
:laugh2:

zastanawiam się nad kombinezonem z nóżkami i łapkami ;-)

z mich doświadczeń z Piotrkiem - dużo wygodniejsze są kombinezony jednocześciowe nić dwuczęściowe - dziecko jak siedzi w wózku to kurteczka mu się zawija, albo jak wyjdzie na śnieg to mu śnieg wpada pod kurtkę...

ale jak isę już ma to się nie przeskoczy, ja też dostałam dwuczęściowe i z oszczędności nie kupię innych, ale mam jeszcze poi Piotrku jednoczęściowe i od koleżanki z bloku jeszcze 3 - (tak sie wymieniamy ciuszkami, ona ma starszego synka o 3 miesiące)
więc poradze sobie bez problemu :)

nawet dla Piotrka stara, sie kupić jednocześciowe - mimi że ma już 2,5 roczku. - ani go nie zawieje, ani nic się nie podwinie - zawsze luniłam jednoczęściowe ubranka...

a co do rozmiaru to ja dla Bartka rozmiar 86-92 mam

my mamy kombinezon jednoczesciowy a raczej dwa tylko w roznych rozmiarach. a i tak mamy spiworek do wozka wiec mysle ze moja Zuza nie zmarznie w zimie bo nawet tutaj mrozow nie ma hihihihi

My tez mamy spiworek do wozka ocieplany:-)masz racje Zuzia chyba nasze Sloneczka nie zmarzna lecz czasami sa tutaj duze wiatry no i ten deszcz wiec ja chyba kupie kombinezonik z polarka:tak:

z mich doświadczeń z Piotrkiem - dużo wygodniejsze są kombinezony jednocześciowe nić dwuczęściowe - dziecko jak siedzi w wózku to kurteczka mu się zawija, albo jak wyjdzie na śnieg to mu śnieg wpada pod kurtkę...

ale jak isę już ma to się nie przeskoczy, ja też dostałam dwuczęściowe i z oszczędności nie kupię innych, ale mam jeszcze poi Piotrku jednoczęściowe i od koleżanki z bloku jeszcze 3 - (tak sie wymieniamy ciuszkami, ona ma starszego synka o 3 miesiące)
więc poradze sobie bez problemu :)

nawet dla Piotrka stara, sie kupić jednocześciowe - mimi że ma już 2,5 roczku. - ani go nie zawieje, ani nic się nie podwinie - zawsze luniłam jednoczęściowe ubranka...

a co do rozmiaru to ja dla Bartka rozmiar 86-92 mam

ja tez kupilam jednoczesciowy.....i mysle ze jest praktyczniejszy......owszem dwuczesciowe mi sie bardzo podobaja -bo akurat widzialam bardzo ładne...nawet duzo ładniejsze niz te jednoczesciowe .........no ale coz nie bede "ładnosci "przedkładać nad zdrowie bobasa;-) :tak:

Ja kupie dwuczesciowy. Wydaje mi sie praktyczniejszy. Zawsze to lepiej zdjac sama kurteczke w cieplejszym miejscu niz caly kombinezon. A spodnie sa ala ogrodniczki wiec wygodnie tez jest.

My też musimy się za czymś rozejrzeć, ale chyba jeszcze troszkę poczekam, bo nie wiem, jaki rozmiar kupić. No i chyba raczej jednoczęściowy na tę zimę poszukam.

reklama
Ja także jestem zwolenniczką jednoczęściowych ubranek...... na zimę ma dla Antosia dwa kombinezoniki jednoczęściowe jeden beżowy drugi bordowy..... mają kapturki i rękawiczki oraz buciki. Kapturki mają takie śmieszne uszka.:-) :-) :-)
Ale kupiłam niedawno super kurteczkę z H&M- takż grubą na polarku i jest cała dzinsowa:-D :-D :-D

Do góry