reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

Wczoraj kupiłam kojec wbrałam duży żeby mały miał pole do popjsu (wymiary zewnętrzne po rozłożeniu:
105 cm długość, 105 cm szerokość, 78 cm wysokość, wymiary wewnętrzne po rozłożeniu:
91,5 cm długość, 91,5 cm szerokość, 61,5 cm wysokość) i z twardą podlogą żeby łatwiej w przyszłości Kubie uczyło się stawać. Jak narazie to nowość więc bawi się w nim turla się po całej podłodze i nie udeża główką o szczebelki co jest bardzo istotne. Mam nadzieje, że będzie dobrze i będzie się w nim bawił.

reklama
A my zamiast kojca używamy nasze łóżeczko turystyczne. Ale i tak Maja woli wolną przestrzeń podłogi wyłożona puzlami piankowymi.
Puzle piankowe zdobia nasz duży pokój i u dziadków też są miejscowe komplety juz zawiezione.

My teraz przymierzamy się do wymiany fotelika samochodowego. Z obecnego Majce nogi wystaja straszliwie no i tylko 0,5kg pozostało do wagi atestowej.

aqua: a daloby sie jakies zdjecie zamiescic?? :)

asioczek: my tez chyba musimy juz fotelik zmienic ::) a tak nie dawno kupowalismy ten :) ::) a ile majeczka wazy teraz??

moj graco juz do mnie jedzie :D czekam wlasnie na kuriera ;D

ja myslalam o takim kojcu ze sciankami z siatki (bardzo podobne do lozeczek tur.) ale one sa na nozkach, a jak maluszek zacznie stawac, badz co lepsze- skakac ;) to obawiam sie podloze tego nie wytrzyma :laugh: musze sie rozejrzec dokladnie ::)

bartus tez w tych okolicach bo wazy 8,600 i wzrostu tez gdzies tyle samo jak na moje domowe mierzenie :)

a foteliki max do 13 kg, tylko ze bartek bedzie sie tam czul jak sardynka w puszce bo moze i waga jeszcze nie ta ale dlugosc i szerokosc juz spora :) to tak jakby go z powrotem do gondolki wkladac :)

reklama
inkaa5 pisze:
Maggusia my mamy matę tiny love coś tam coś tam zoo, Miłoszek ją uwielbia i dużo czasu na niej spędza, choć teraz próbuje z niej się gdzieś przeturlać ;) ale nie wiem czy tobie się opłąca kupować, bo zaraz nasze dzieciaczki staną się bardziej "mobilne" i matę będą miały gdzieś. Może pomyśl nad czymś co dziecko samo będzie mogło wprawić w ruch czy uruchomić jakiś ciekawy dźwięk. To chyba teraz na dłużej wystarczy a mata to raczej dla dzieciaczka mało ruszającego się jeszcze, by jakoś go zająć, bo leżeć tak to przecież nudy ;)

Inka chyba masz racje :) bo w sumie mam lezaczek i nie za dlugo chce mi w nim siedziec tak samo lozeczko mam duze bo na pare latek rozkladane itd i ma duzo miejsca i karuzele poprzywieszana i nie chce lapac zabawek ba karuzeli jednak w lezaczku lapie.

A i jeszcze chce ci powiedziec ze moj brat ma tez na imie Milosz :)

Do góry