reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

magdalenaB pisze:
przepraszam ze mecze  ::) ale jeszcze jedna prosba o opinie:
http://www.allegro.pl/item120484405_graco_ultima_plus_najbardziej_niesamowita_cena.html
boje sie uwierzyc ze tak tanio ::) u mnie w sklepie ten sam kosztowal 499zl.
no i czy w ogole dobrze sie prezentuje, bo ja nie wiem na co patrzec przy wyborze spacerowki ;)

My u tego sprzedawcy kupowaliśmy wózek, łóżeczko, łóżeczko turystyczne i inne rzeczy, tyle, że bezpośrednio w Dąbrowie Górniczej. Gość jest w porządku, mogę go polecić.

reklama
Co do kojca to u mnie nie ma takiej potrzeby, Maksiu spokojnie może bawic się na dywanie a ja mam go cały czas na oku
poza wyjściem do łazienki ;)
wtedy Ole na oku muszę mieć ;D

Dziewczyny a zaopatrzylyscie sie w maty?Bo ja zastanawiam sie czy kupic taka Brianowi ale nie wiem w sumie ostatnio skusilam sie na karuzele do lozeczka byla nia zainteresowany przez chwile ustawialam ja wszedzie a teraz tylko do snu sluzy jako melodyjka jak narazie te zabawki na karuzeli zbytnio go nie kreca kumpela powiedziala mi ze jak bedzie troszke straszy to dopiero sie nimi zainteresuje.

Osinka, teraz zauważyłam, że pytałaś o wymiary kojca :) Najczęsciej koło 80x80 cm, ale zerknij sobie na allegro :)

Maggusia, ja już chyba nie będę kupować maty, karuzelę mam i Filip bardzo lubi zabawy z miśkami z neij :) Uderza w nie rączkami, łapie i próbuje włożyć do buzi :)

Kaśka, w kojcu maluch może się przewracać ile chce, bo kojec jest miękki, no i w przypadku posiadania psa - można dziecko ochornić przed oblizywaniem ;D

reklama
ja też zastanawiam się nad kojcem, my mamy psa i trzy koty :) ale ja myślę by ochronić nasz zwierzyniec przed Miłkiem a nie na odwrót ;) już miałam nawet kupować, bo też gdzieś przeczytałam że jeśli ma się kupować to teraz bo potem dziecko za żadne skarby nie będzie chciało tam siedzieć a tak będzie już przyzwyczajony. Ale nie wiem czy to się wogóle opłaci, bo na jak długo starczy??? Czy nie bedzie tam płakać a ja nie będę tylko latać i schylona Miłka z tego wyciągać??? Podobno bardziej praktyczne są te większe, bo jak dziecko zaczyna raczkować to ma więcej miejsca. Oj szczerze mówiąc już sama nie wiem co robić.

Maggusia my mamy matę tiny love coś tam coś tam zoo, Miłoszek ją uwielbia i dużo czasu na niej spędza, choć teraz próbuje z niej się gdzieś przeturlać ;) ale nie wiem czy tobie się opłąca kupować, bo zaraz nasze dzieciaczki staną się bardziej "mobilne" i matę będą miały gdzieś. Może pomyśl nad czymś co dziecko samo będzie mogło wprawić w ruch czy uruchomić jakiś ciekawy dźwięk. To chyba teraz na dłużej wystarczy a mata to raczej dla dzieciaczka mało ruszającego się jeszcze, by jakoś go zająć, bo leżeć tak to przecież nudy ;)

Do góry