reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
azik: dzieki, tez myslalam o rampersach ;)a i ogrodniczki ladne mam- ten pomysl mi sie spodobal 8) gorzej z bodziakami ladnymi bo u nas sklepy juz "oddaly" letnie rzeczy do hurtowni i same takie "badziewiarskie" zostaly, buciki juz mam- biale ;) tez myslalam o zestawie bialy niebieski (lub marynaskie typowo- paseczki)
dziekuje pomoglas ;)

kaska: a pokazywalas zdjecia "swojego" ubranka?? to te na watku zdjeciowym byly?? to superowe to ubranko bylo ;(

mam pytanie do Was!

Agata jeździ w nosidełku/foteliku dla niemowlaków od 0-13kg - nienawidzi tego fotelika, płacze, wyrywa się, podejrzewam, że jest jej za ciasno
zastanawiam się nad zakupem fotelika 0-18kg, fotelik mozna ustawić w pozycji półleżącej, przymierzalismy Agatkę do fotelika w sklepie, faktycznie jest w nim dużo więcej miejsca, pasy można regulować w 3 albo 4 pozycjach (w zależności od wielkości dziecka) + dodatkowo można ustawiać fotelik do pozycji leżącej, półleżącej i siedzącej

jak myslicie? mogę wozić Gagatka w takim foteliku?? w sumie pasy idealnie pasują (duża możliwość regulacji), w pozycji półsiedzącej i tak jeździ w wózku, inaczej jest bunt na pół osiedla ::)

zapomniałam pomęczyć lekarza o ten fotelik 8)

mysle ze jak jest od 0-18 kg to jest pzrystosowany dla takich maluszkow ;) ja tez sie na takim zastanawiam bo bartus ma dlugie nozki :p i zaklada je juz na oparcie kanapy jak jedzie w foteliku i chyba mu nie za bardzo jest tak wygodnie... ::)

magdalenaB pisze:
mysle ze jak jest od 0-18 kg to jest pzrystosowany dla takich maluszkow ;) ja tez sie na takim zastanawiam bo bartus ma dlugie nozki :p i zaklada je juz na oparcie kanapy jak jedzie w foteliku i chyba mu nie za bardzo jest tak wygodnie... ::)

moja Agata to samo robi - kopie w kanapę :D

osinko ja konsultowałam się z lekarzem ortopedą i powiedział mi, że jeśli fotelik można ustawić w pozycji półleżącej , tak żeby środek ciężkości nie obciązał kręgosłupa , to fotelik taki jest znacznie lepszy niż za mały, w którym dziecko zwyczajnie się męczy, my byliśmy w świecie dziecka i zamierzamy na dniach kupić nowy fotelik , bo mamy ten sam problem co ty z Agatką, zresztą sprzedawca pokazywał nam foteliki z takimi cudami, zabezpieczeniami i możliwościami zmian pozycji, że jestem przekonana o słuszności decyzji o zmianie fotelika

A my dzisiaj kupiliśmy Jasiowi wózek-parasolkę. Taki zwykły, ale lekki i bardzo szybko się składa. No i co najważniejsze, mieści się w małym bagażniku mojego samochodziku. Na szybkie wypady na zakupy w sam raz.

my też już przesiedliśmy się do spacerówki - i muszę powiedzieć że spacerówka quinny jest REWELACYJNA - a Maks ją uwielbia, siedzi w niej nawet w domu :laugh:

reklama
Ma mamy fotelik od kuzynów 0-18 kg i nie używamy go jeszcze tlyko dlatego, że na razie, dopóki Filip nie siedzi wygodniej nam go brać w małym foteliku, bo jego można wpiąć na wózek (i wtedy Filkip jest zadowlony podczas spacerow, bo nie leży ;D) a podczas zakupów wsadzić w nim Filipa do wózka marketowego. Ale jak tylko Filippo zacznie siedzieć to po pierwsze zmienimy gondolę na spacerówkę i na pewno na stałe zamontujemy ten fotelik w aucie :)

Do góry