reklama
Chyba co pediatra to inne zdanie. Bo ja slyszalam inne zalecenia.
Naprawde nie widze w tym zadnego sensu.
Wiem ze wiele mam obcina jak najszybciej sie da i jest ok. Podobno dzieci, ktorym sie nic na lapki nie zaklada lepiej sie rozwijaja manualnie. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale tak czytalam.
Naprawde nie widze w tym zadnego sensu.
Wiem ze wiele mam obcina jak najszybciej sie da i jest ok. Podobno dzieci, ktorym sie nic na lapki nie zaklada lepiej sie rozwijaja manualnie. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale tak czytalam.
magdalenaB
marcowa mama 06'
catherinka : gratuluje zakupow!! pamietam jak my skonczylismy wyprawke i to wystko w domu przepakowywalam to cisnienie mi wzroslo do 140/80 a zwykle mam nizutkie (115/70) i mialam rumience na twarzy, tak sie cieszylam
co do obcinania to tez nie wydaje mi sie zeby nie mozna bylo (przynajmniej nic do tej pory nie slyszalam) i planuje je obciac jak tylko bedzie trzeba, swoja droga to latwiej takiemu maluszkowi obciazc niz juz troszke wiekszemu jak raczkami juz zaczyna wywijac
co do obcinania to tez nie wydaje mi sie zeby nie mozna bylo (przynajmniej nic do tej pory nie slyszalam) i planuje je obciac jak tylko bedzie trzeba, swoja droga to latwiej takiemu maluszkowi obciazc niz juz troszke wiekszemu jak raczkami juz zaczyna wywijac
o rany dziewczyny przeciez mówimy o nieobcinaniu paznokci do 2 tyg po porodzie a nie do 2 miesięcy więc nie myślę żeby zdażyły dziecku wyrosnąć krogulcze pazury ani żeby wkładanie niedrapek przez ten czas zahamowało w jakiś sposób rozwój
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
No z tym cieśnieniem, to ja niestey ostatnio mam takie skoki czesto, wczoraj aż mnie ginka do szpitala wysłała, ale stwierdzili, że owszem jestem wysokie, ale nie groźne, kazali brać tabletki na zbicie ciśnienia, mierzyć.
Jeszcze tylko dziś zamówiłam w necie przewijak, pościel, ręczniczek, gruszkę i jeszcze kilka drobiazgów no i muszę skompletować tą torbę do szpitala... Bo po tym jak Kasiula Matula poszła rodzić tak bez wcześniejszych znaków - to stwierdziłam, że trzeba być już gotowym :-)
Jeszcze tylko dziś zamówiłam w necie przewijak, pościel, ręczniczek, gruszkę i jeszcze kilka drobiazgów no i muszę skompletować tą torbę do szpitala... Bo po tym jak Kasiula Matula poszła rodzić tak bez wcześniejszych znaków - to stwierdziłam, że trzeba być już gotowym :-)
magdalenaB
marcowa mama 06'
fionka: oki ja rozumiem, ale maluszek moze urodzic sie juz z bardzo dlugimi paznokciami. ale z reszta jak sie urodzi to ocenimy czy obcinanie czy rekawiczki, nie ma powodow do rozpetania tu jakies swoistej "wojny domowej"
reklama
magdalenaB pisze:fionka: oki ja rozumiem, ale maluszek moze urodzic sie juz z bardzo dlugimi paznokciami. ale z reszta jak sie urodzi to ocenimy czy obcinanie czy rekawiczki, nie ma powodow do rozpetania tu jakies swoistej "wojny domowej"
otóż to :laugh:
Podziel się: