reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

ja biore tylko te wklady a gdyby cos to meza wykorzystam zeby zalatwil co trzeba, poza tym jesli to ma trwac min. tydzien a w szpitalu trzymaja teraz, jak wszystko jest oki, od 3 do 4 dni to nie potrzeba brac chyba niczego innego

reklama
ja sie własnie zastanawiam nad tymi "pieluchami " dla pań po porodzie, u mnie krwawienie poporodowe trwało jakos ze dwa tygodnie...pamietam ze juz dosyc miałam..."najdłuższy okres w moim zyciu" ;)

no ale w szpitalu nie pozwalaja uzywac majtek tylko trzeba chodzic z luźną wkładka cały czas durnota jakas...ja tylko przed rannym obchodem bez majtek w łózku lezałam bo wtedy lekarz przychodził oglądac rane..a potem w gatki i chodziłam tak jak normalnie podczas okresu

U mnie w szpitalu dają takie gotowe podkłady, te wielkie belle też mam ale myśle że wystarczy jedna paczka później już używałam normalnych podpasek. Tylko przez kilka dni krwawienie było naprawde duże a później już spoko, przynajmniej u mnie

Moja kuzynka jakieś dwa tygodnie po porodzie miała nagły krwotok tak że jej sie strumieniem krew po nodze lała, pojechała do szpitala przerażona a tu sie okazało że jej się gdzieś nagromadziła większa ilość i po porodzie nie od razu "zeszła"

Ja kilka razy na dzień chodziłam pod przysznic i poza relaksem miałam wrażenie że szybciej się tej krwi i skrzepów z siebie pozbywam , wiec polecam

ja slyszalam ze u nas w szpitalu pozwalaja chodzic w tych majteczkach, ale pewnie co szpital to inny zwyczaj jednak na bank trzeba sie "odpowiednio" przygotowac na obchod :)

U nas w szpitalu podobno też nie wolno majtek używaći zamiast wkładów lignine. Ale tak większość robi do obchodu. Potem już normalka. Co do zwykłych podpasek - napewno trzeba używać podpasek przepuszczających powietrze a szczerze powiedziawszy alwaysy i libresse mają ceratke w środku więc z tego nici i ważne żeby miały bawełniane pokrycie nie siateczke. Jak któreś będą poszyte to może zachaczyć o nitke i ból niesamowity.Więc zxostają belli. Nie muszą być wkłady poporodowe są też normalne jakjuż najgorsze odpłynie. :)

No są jeszcze te Maxi z Belli. Moja mama ich używa (nie dała się nigdy pzrekonać na inne). Są też podobno ze skrzydełkami, bo ja szczerze przyznam, że nie jestem przyzwyczajona i jak nie mam podpasek ze skrzydełkami to co chwilę latam do ubikacji sprawdzać czy jest dobrze ułożona.. A właśnie - jak wyglądają takie obchody w szpitalu ?

dziewczyny zrezygnowałam z tego wczesniej podziwianego wozka
opinia ktora wkleila MONIKA nie jest jedyna

a właśnie chodzi o to ze serwis maja fatalny
dostłam meila od dziewczyny ktora oddala kolka do serwisu bo jakies sruby sie luzowały
nie doczekala sie na ich odeslanie a gdy zadzwonila dowiedziala sie ze w ich sklepie moze sobie dokupic kolka :o

jestem w wszoku postanoowiłam kupić wózek na żywe nie przez internet

i to kasiula jest chyba najrozsądniejsze rozwiązanie ;) jak kupisz w sklepie , to nawet jeśli sklep nie prowadzi serwisu, to zawsze wiesz do kogo mieć pretensje i komu głowę suszyc ;) ;D

Z tego co pamiętam to chodzi lekarz dyżurny, czasem kilku albo jacyś studenci i dopytuje sie o samopoczucie, pyta czy krocze się dobrze goi i decyduje kiedy ewentualny wypis

Jeśli chodzi o dziecko to już decyduje pediatra o tym czy może być wypisane, czy nie ma żółtaczki, czy dobrze przybiera na wadze i w ogóle

reklama
Do góry