reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

A ja wlasnie wrocilam z "baby shower" u meza w pracy. W stanach jest taki zwyczaj ze robi sie przyjecie-niespodzianke dla przyszlej mamy. Przychodza kolezanki, kuzynki i przyjaciolki z prezentami dla dzidziusia, zazwyczaj przyszla mama w sklepach dzidziusiowych robi liste rzeczy ktore chcialaby dostac i kolezanki te rzeczy kupuja. W ten sposob mozna skompletowac prawie cala wyprawke. Wiem ze moj "baby shower" byl zaplanowany na niedziele ale z powodu sniezycy zostal przelozony ;D A tej dzisiejszej imprezy u meza w pracy zupelnie sie nie spodziewalam.

reklama
osinko ciuszki super, troszkę ci zazdroszczę tej sukienusi, bo ja swojego synka niestety raczej w takie cudo ubrać nie będę mogła ;) ;D

a co do wcześniejszych zakupów dla dzidzi, to jest w tym uważam dużo racji, ja do tej pory mogłam łazić ile chciałam i robić co chciałam i zupełnie niespodziewanie od wczoraj lekarz uziemnił mnie w łóżku i noewyobrażam sobiue jaką miałabym traumę gdybym nie zrobiła jeszcze zakupów

z tym robieniem zakupow przed narodzeniem maluszka moze nas zrozumiec tylko ta osoba ktora samam niedawno przegotowywala sie do przywitania dzidziusia, wszystkie ciotki, babcie i inni maja przekonanie ze takie zakupy sciagna nieszczescie. bzdura absolutna!!
tak jak to napisalam fionka: a jak nie zrobilybysmy tych zakupow wczesniej a teraz trzeba lezec?? albo nawet nie lezec ale juz w tym ostatnim okresie czesciej mysli sie o wygodnym fotelu czy lozku niz maratonie po sklepach. ale to trzeba przezyc zeby zrozumiec.
:)
osinka: ubranka slodziusienkie, sukienusia dzinsowa super i te ogrodniczki hmm, juz nie moge sie doczekac kiedy zobaczymy fotke twojej dzidzi ubranej w te ciuszki :)

najfajniejsze jest to, że za każdą rzecz zapłaciłam od 3,90zł do 12zł a wszystkie wyglądają na nowe!!! żadnych uszkodzeń, zmechaceń, metki idealne!
uwielbiam allegro :)

co do zakupów, to przeżyłam "lekki" stres, jak wylądowałam w szpitalu, a w domu ani jednej pieluchy tetrowej, ani jednego pampersa... Nie mówiąc już o innych rzeczach...

W drugi dzień pobytu w szpitalu odwiedzili mnie przyjaciele na których gust zdałabym się i ustaliliśmy, że wybiorą się do sklepu z Rafałem i w trójkę wyposażą naszą Kozę w niezbędne rzeczy...

reklama
Podzielam milosc do allegro. Ja mam ubranek dla conajmniej dwojki dzieci bo nagle wszyscy rzucili sie z rzeczami po swoich pociechach- a ja wszystko segreguje, piore, prasuje i wkladam do polki- pewnie polowe z nich nigdy nie zdaze zalozyc Maluchowi

Do góry